torsdag 26. desember 2013

Sone 2 tur til Tvekren - opp Blåstein

Trening barmark, 26. des 2013

Etter å sittet inne i hele går, måtte jeg bare ut i dag. Spurte Bernt-Ole om det passet med en ny tur på sykkel, men han var på jobb. Dermed ble det beina. Opp ved siden av Kjøsterudjuvet er det sikkert bare is, så det ble skrinlagt ganske så fort. Planen var også en litt lenger økt, og hva i all verden finner jeg på da. 20 runder på Matrinsløkka med klister frista heller ikke. Det ble rett og slett et forsøk på samme turen som Bernt-Ole og jeg har snakket om å sykle i hele år. Opp Blåstein og videre til Tverken.

Startet i friskt mot med joggesko og veldig spent på hvor mye is det kunne være inne på skogen. Tenkte jo at mye måtte ha smeltet og rent vekk der oppe etter alt regnet på julaften. Men tydeligvis spiller de få gradene med forskjellig temperatur veldig inn. Jo lenger opp i Blåstein jeg kom, jo mer is. Jeg møtte en av søstrene til Holtet et stykke opp i Blåstein, ble vel egentlig advart, men fortsatte.

Dette møtte meg i det jeg kom opp på toppen av Blåstein. Det var bare å komme seg ut på veien mot Landfalltjern, der var det strødd. Men det ble ikke noe bedre oppover mot Tveken, egentlig bare verre. Det er helt håpløst uten piggsko opp til Tverken i disse dager. Det er slik blank is hele veien opp, løpe er det bare å glemme. Det ble å gå så fort som mulig å kantene.

Faktisk traff jeg en på sykkel like etter første bakken fra Landfalltjern, med piggdekk på isen. Men mente det gikk greit å sykle, men vanskelig i dumpene.

Landfalltjern 26. des 2013






Stien nedover mot Aron er bedre et godt stykke. Det er ikke så mange som har gått den veien. Men brått kommer du til et skille der temperaturen har gitt regn istedet for sludd i de siste dagene. Måtte bare sette ned tempoet til gangtempo igjen, og rett og slett bare å i lyngen ved siden av all isen.

Småjogg ned Aron.

Merker godt at jeg ikke har hatt så lange økter på lenge, blir nok noe støl i morgen.


Ikke mye snø å spore, mulig mindre
holke og blåis innover.

Sone 2 tur til Tverken, se tracking via Endomondo

tirsdag 3. desember 2013

Opp ved siden av Kjøsterudjuvet - ned Aron

Trening barmark, 3. des 2013

Som vanlig på tirsdager, opp ved siden av Kjøsterudjuvet, mål på Gamledammen. Jon Halvor la i vei i god fart oppover i dag. Som vanlig hadde jeg tru'a på at dette skulle gå bra, men stien er bratt..

Jon Halvor hadde tydeligvis fått blod på tann siden vi klarte nesten 1 min raskere tid forrige enn tidligere, så i dag skulle vi slå rekord. Det var jeg ikke forberedt i det hele tatt. Han la i vei i god steam oppover, og startet også å løpe mye tidligere enn normalt i løpepartiet av løypa oppover. Hos meg gikk pulsen opp i 93% av maks, og løping ble umulig.

Vel, vi havnet på toppen med ca 30 sek svakere tid enn forrige tirsdag. Irriterende. Kan jo bare tenke meg hva som skjer om en uke. Blir støl i beina i morgen.

Endomondo Walking Workout: was out walking 5.19 km in 1h:06m:40s using Endomondo.

søndag 1. desember 2013

Pyramideintervall i 800m - med staver

Trening 1. des 2013

Fortsatt ingen snø, og mildt også. Normalt pleier jeg å få til en lengre stitur på lørdag eller søndag, men denne helgen ble det ikke mulig. Men en tur i 800m tar normalt bare en time, og det klarte jeg å skvise inn denne søndagen.

Litt tyngre i kroppen enn normalt, og jeg trodde første drag skulle være kun 1 min... Tok helt feil der gitt, dragene startet på 3 min lengde. Tipper jeg lagde dette programmet til enten ski eller sykkel. Vel, holdt ut nesten alle drag.

God og effektiv økt. Lengter etter snøen nå.

Endomondo Running Workout: was out running 6.43 km in 55m:12s using Endomondo.

tirsdag 26. november 2013

Opp ved siden av Aron - med Jon Halvor

Trening barmark 26. nov 2013.

Tirsdag og ny økt opp ved siden av Aron sammen med Jon Halvor. Jeg var jo litt spent på om Jon Halvor ville gjennomføre økta pga. snø i Aron, men det var ikke snakk om. Snø eller ikke snø, så lenge det ikke er skiføre så går vi, ferdig snakka.

Med støle bein fra 4x4 intervall i går kveld måtte jo dette bare bli tungt. Men det startet overraskende bra, litt lett prat et lite stykke oppover i bakken, men så ble det helt stille fra meg. Pulsen lå tett under 90% av maks store deler av veien oppover, og noe over 90% i det partier vi løper. Det er ikke langt å løpe, men når utgangspunktet er 89% av maks blir det kun vilje.

Endte opp med nesten 1 min raskere til toppen i dag, og det må vi være fornøyd med. Blir moro å kjenne på skiformen når snøen kommer?? Vil første tur gå lettere enn i fjor?

Dere kan jo se på bilde hvor vi løper.. (Rødt fra pulsklokka).


Endomondo Walking Workout: was out walking 4.81 km in 56m:54s using Endomondo.

mandag 25. november 2013

4x4 intervall med staver i 800m

Trening barmark 25. nov 2013

Vurderte veldig frem og tilbake mellom elghufs/løping med staver eller rulleski. Det ble det første. Vet jo aldri hvor glatt det er på asfalten med -4C på gradestokken.

Det ble en slitsom men effektiv økt. Jeg klarer fortsatt ikke å holde dragene på 4 min i motbakke med staver. Bedre på flata, men det teller egentlig ikke. Kjenner det skal bli godt med ski på beina, og det blir spennende å se om all denne intervalltreningen i høst gir en positiv start på skisesongen.

Det blir også spennende å kjenne hvor godt beina responderer på tirsdagsøkta opp ved siden av Aron i morgen.

4x4 intervall i 800m

tirsdag 19. november 2013

Tirsdagsøkt opp ved siden av Kjøsterudjuvet - ned Aron

Trening tirsdag 19. nov 2013.

Tirsdagsøkt sammen med Jon Halvor. Alltid like slitsomt. Litt raskere opp i dag enn forrige tirsdag, ca 18 min fra 800m (ved inngangen til juvet) og til demningen ved Gamledammen. Jeg føler meg alltid mer på hugget enn det faktisk blir. Igjen følte jeg meg skikkelig gira bortover 800m, men. Trenger ikke å si mer.

Det ble gangfart ned Aron pga. glatte partier.
God økt.

Blogginnlegget er skrevet 21.nov, og nå legges det snø i Aron :-) Hva vi gjør neste tirsdag er nå litt usikkert.

Opp ved siden av Aron

onsdag 13. november 2013

Rolig tur på rulleski - Åssiden

Trening rulleski, 13. nov 2013

Merker det godt i beina etter turen opp Aron på tirsdag, hadde egentlig lyst til å sykle, men det passet ikke for Bernt-Ole, og tiden strakk vel egentlig ikke til heller.

Endte opp med rullski, synes jo ikke det er så veldig moro, men når du først kommer ut er det veldig greit. Valgte en staketur rundt på flata på Åssiden. Det ble over ved Kiwi, videre nedover Buskerudveien, snudde ved Shell'n nede ved Musøya.

Nå ligger det jo ny asfalt forbi Kiwi, helt nydelig å stake på, like fin som rulleskiløypa på Konnerud.

Var ute i ca 40 min, bra tur.

Rolig tur på rulleski - fra Endomondo ca 6km på 41min.

tirsdag 12. november 2013

Opp ved siden av Kjøsterudjuvet - ned Aron

Trening barmark, 12. nov 2013

Ny tur opp ved siden av Aron sammen med Jon Halvor. Jeg trodde jeg hadde formen inne i dag. Ikke trent i går, varmet opp med to runder jogging rundt på parkeringen ved Aron. Men i det vi startet på stien ved siden av kjøsterudjuvet..., beina var tunge! Og det fortsatte de bare å være, hele veien opp.

Må bare legge meg hardtrening for å holde bånn gass fra bunn til topp.

Rolig ned Aron, kun gå, ikke noe jogging.

Endomondo Walking Workout

tirsdag 5. november 2013

Opp ved siden av Kjøsterudjuvet - ned Aron

Trening barmark, 5. nov 2013

Litt tyngre opp til Gamledammen i kveld. Merket godt at beina hadde vært ute på intervalltrening i går kveld. Det ble Jon Halvor som gikk først i kveld, jeg hang bak. Det er egentlig bedre å ta det mer med ro på mandager dersom jeg skal klare høyt tempo opp denne ruta på tirsdager.

Is på svabergene ved Gamledammen, og delvis glatt ned Aron. Kanskje snøen kommer snart?

Det er spådd litt kuldegrader de nærmeste dagene..

Tracking av turen - fra Endomondo

mandag 4. november 2013

4x4 intervall i 800m. Med staver og joggesko

Trening 4. nov 2013

Planen var egentlig rulleski i kveld, men tiden strakk bare ikke til. Rulleski tar litt lenger tid enn joggesko.

Endte opp med å prøve noe annet enn opp Aron, valget falt på 800m. Litt slakkere bakker, kanskje mulig å holde lenger pr. drag. Men igjen blir jeg skuffet over meg selv, holder maks 2 min pr. drag, og er helt pumpa. Kjenner jeg gleder meg til snøen kommer og det er mulig å kjøre intervaller på ski istedet.

Kjenner at rask gåtur opp ved siden av Kjøsterudjuvet i morgen kan bli slitsomt.

Endomondo Running Workout: was out running 6.63 km in 59m:10s using Endomondo.

tirsdag 29. oktober 2013

Ny runde opp ved siden av Kjøsterudjuvet - ned Aron

Trening barmark, 29.oktober 2013.

Hard økt sammen med Jon Halvor. Varmet opp litt bedre denne gangen med å gå rundt Kr. Brennersvei istedet for rett opp skogen som jeg pleier. Passe rolige gange bort til juvet. Så full fart opp hele veien til gamledammen. Jeg fikk først, men prøvde å holde tempo oppe hele veien til toppen. Det ble mye over 90% av makspuls i dag, men det føles godt!

Nådde makspuls på 185 denne kvelden, og jeg tror nesten ikke jeg har vært over det i hele 2013. Kanskje jeg må senke makspulsnivået på klokka??

Rolig jogg ned igjen. Topp økt.

http://www.endomondo.com/workouts/263714668/1455345

lørdag 26. oktober 2013

4x4 intervall - opp Aron med staver

Trening barmark 26.okt 2013

Dette ble litt av en dag. Håper var sykkel, men det er bløtt i marka om dagen. På toppen av dette var det visst en del andre gjøremål som sto i kø.., f.eks vask av sommerdekk som ble skiftet forrige helg, bilder av korpset til Vera, kjøre Ola til en kompis.

Flott på Gamledammen en lørdag ettermiddag
i oktober.
Fikk skviset inn en 1 time internvall opp Aron. Endte siste draget nesten på Gamledammen denne gangen. Siste draget ble sånn halvveis på vei nedover. Lett jogg nesten hele veien ned.

God økt, totalt 56 min fra dør til dør.

PS: Fordelen med bare joggesko og staver, minimalt vedlikehold!

Men når kommer snøen?
Endomondo Running Workout

torsdag 24. oktober 2013

4x4 intervall med staver opp Aron

Trening, barmark 24.okt 2013

Kort og godt intervall med joggesko og staver. Målet er å holde drag av 4 min, enten med å løpe eller rask gange. Jeg orker ikke å løpe med staver i 4 min ennå, men har vel at håp om at det bedrer seg før snøen kommer.

Jeg rekker egentlig bare 3 drag på vei opp, har lagt inn 15 min oppvarming også, så første drag begynner litt opp i bakken. Siste draget ble rask jogging nedover. Resten av turen ned blir lett jogg eller å gå.

Totalt sett en god og rask økt. Dør til dør på under timen.


Endomondo Walking Workout: was out walking 5.30 km in 55m:57s using Endomondo.

onsdag 16. oktober 2013

Første tur på rulleski høsten 2013

Trening på rulleski, 16. oktober 2013.

Første tur på rulleski i 2013 og veldig uvant. Rett og slett vinglete. Jeg har ikke brukt rulleskia siden høsten 2012, så veldig aktiv på rulleski er jeg jo ikke. Jeg har delvis glemt bremseteknikk også, så ferden ned mot Kiwi på Åssiden gikk ikke akkurat fort.

Kjørte 4x4 bakkdrag rundt på Åssiden. Klarte å holde god fart fra bakken etter Solåsblokka og mot Aron, godt fornøyd. Fikk makspuls opp i 95%, lenge siden jeg har vært så høyt i puls.

Det føles godt å merke at jeg holder hele draget på 4 min. Dette er så likt langrenn som jeg kommer uten snø. Håper dette gir en grei pekepinn på hvordan det blir til vinteren, litt lettere å gå på ski enn å løpe motbakke-intervall med staver.

Neste rulleskiøkt håper jeg blir på Konnerud. I litt mer trygge omgivelser.

Endomondo Roller skiing Workout: was out roller skiing 6.91 km in 50m:53s using Endomondo.

tirsdag 15. oktober 2013

Opp ved siden av Kjøsterudjuvet - ned Aron

Trening barmark, 15.okt 2013

Høsten er definitivt kommet, og i dag vant rask gåtur opp ved siden av Kjøsterudjuvet mot sykling med lykt. Med 5-6 C på gradestokken blir det ofte noe kjølig å kjøre raskt ned fra Tverken, blir ikke så kjølig til fots.

Treningsøkta ble selvsagt utført sammen med Jon Halvor. Dette er på en møte blitt vår høstgreie. Vi går opp på venstre siden av juvet så fort jeg kan. Tror nok Jon Halvor kan gå mye raskere, han ser veldig uanstrengt ut der han mer vandrer foran meg.

Det blir kort og effektivt opp til Gamledammen, og litt mer rolig ned Aron. Mye høy puls opp, mest gåing, men vi legger inn et lite drag med løping opp en kneik og på flata mot dammen.

Bra tur.

Opp ved siden av juvet - tracking fra Endomondo

torsdag 10. oktober 2013

Opp Aron med staver

Trening, barmark 10.okt 2013

Litt slapp i kroppen før start, sykle eller gå/løpe. Valget falt på gå/løpe opp Aron. Må jo tenke på at det snart er ski som gjelder. Innom Jon Halvor på vei opp, det passet ikke for han å være med.

Prøvde på jevn gange og et par drag, ble egentlig med forsøket. Litt jogging på vei ned, men tok et par pauser for å ikke ble helt ødelagt i beina (ref. forrige tur opp Aron)  Kanskje litt sliten i dag?

Det er noen dager der jeg føler at jeg like greit kunne latt være. I dag var typisk en sånn dag, mens jeg i går var helt på hugget etter å løpe opp Aron.

Jeg har ennå ikke prøvd rulleskia i 2013, kanskje på tide å kjenne hvordan det er igjen? Hm... Men det er fortsatt veldig gøy å sykle, spesielt siden temperaturen holder seg langt over 0 C. Men i kveld har den sunket til ca 3-4 C, hørte jeg snø?

//Glenn

Endomondo Walking Workout  was out walking 4.74 km in 52m:40s using Endomondo.

onsdag 2. oktober 2013

4x4 intervall med staver på Blefjell - forsøk nr 2

Trening, barmark, 2.okt 2013

Forsøk nr 2 på 4x4 intervall med staver. Og denne gangen kom jeg faktisk litt lenger! Holder fortsatt ikke mer enn ca 2 min pr. drag, men kanskje jeg kommer meg litt kjappere slik at jeg mer eller mindre fullfører draget på 4 min uten altfor lang pause midt i. Kunne nok like greit kjørt 8 x 2 min med 1 min pause?

Siste delen av denne økta blir å løpe på plankene etter Rendledammen, helt umulig med staver.

Igjen en veldig god økt, dønn sliten når jeg kom hjem, men fin i beina.

4x4 intervall med Staver - Blefjell

søndag 29. september 2013

4x4 intervall med staver

Trening, barmark 29. sept 2013.

Første forsøk på 4x4 intervall med Staver på Blefjell.

Jeg burde nok skrevet raskt om dette for lenge siden, men høstferien ble hektisk nok alene med ungene på campingen, samtidig som jeg må legge inn litt trening. Dermed ble det joggesko og staver på denne turen. La i vei i frisk takt ut fra Storli, men endte raskt med gange opp første kneika ut av campingen. Forsatt med gange/litt jogg i ca 15 min.

Første draget er og blir slitsomt, puls rett opp nesten 90% av maks, holder bare 2 min før jeg må ta kort pause, gå litt og prøve igjen. Og slik fortsetter det hele veien opp til Rendledammen. Arg! Løping er så mye mer slitsom enn sykkel. Det er jo aldri noen pauser. Klarer å jogge nesten hele veien hjem, fornøyd med akkurat det.

Totalt en god økt, holdt på ca 1 time, og dønn sliten.

Endomondo Running Workout

mandag 16. september 2013

Barmarkstrening - Opp Aron med staver

Trening 16.sept 2013, med joggesko og staver.

Første tur opp Aron høsten 2013, og dermed første barmarksøkt også. Forsøkte på to drag av fire min, slitsomt! Klarte ikke å løpe 4 min i et strekk opp Aron med staver. Ca 1 min løp, 3 min rask gange, 2 min pause. Jogget hele veien ned. Litt skuffet over at jeg ikke holdt lenger i dragene, men merker at løping i motbakke er noe helt annet enn sykling.

Det blir flere slike turer i løpet av høsten, ingen tvil om det. Og jeg blir støl i morgen, heller ingen tvil om akkurat det.

Endomondo Walking Workout: was out walking 4.83 km in 51m:10s using Endomondo.

fredag 3. mai 2013

Det blir Birkebeinerrennet i 2014

Fikk en hyggelig mail fra Birken her om natten, at jeg har fått reservertplass fra ventelistene :-) Aldri opplevd før.

Så da blir det tur til Rena i mars 2014.

Håper noen flere vil være med i 2014 :-)

//Glenn

torsdag 18. april 2013

Mistet påmelding til Birkebeinerrennet 2014


Det var påmelding i dag kl. 09.00.., mye tidligere enn tidligere.
Sykkeltreningen i går endte med feber, og dermed sov jeg like greit forbi hele påmeldingen kl. 09.00 i dag!! Æsj!

Så nå blir det å følge med på finn.no eller vurdere Fredagsbirken på ski i 2014. Det har vært en tanke lenge, færre folk, bedre spor, ofte bedre vær også. Men kanskje vanskeligere med all logistikken som Birken fører med seg.

Så stay tuned, jeg poster her når ting er bestemt.

Noen andre som vurderer fredagsbirken?

fredag 29. mars 2013

Storli - Strutåsen - Storli

Trening på ski, 29. Mars 2013
Her gjelder det å holde trykket oppe, ikke vente på bare veier og at sykkelsesongen begynner. Det kan se ut som det fortsatt kan bli mange skiturer før det blir behagelig å sykle.

Bilde er tatt på toppen av første bakken opp fra Solobua.
Forsøk på litt retro look med Hipstamakic på iPhone.
Det ble lapskaustreningstur i dag. Mer eller mindre så fort som mulig fra Storli til Solobua, jeg mener å huske at jeg har klart distansen på akkurat 30 min, men hver gang jeg måler så kommer jeg ca 3 min for sent frem. Irriterende. I dag klokket jeg inn 34:44 fra Storli til Solobua, skulle gjerne sett det var noe med 29:...

Det ble en kort pause på Solobua og noe roligere tempo til Strutåsen. Vurderte veldig om jeg skulle gå litt innover fra Stutåsen, men droppet det. Viktig å rekke rebusen på Storli i dag.

Prøvde å pushe opp puls i bakkene på vei hjem slik at det ble litt naturlig intervall.


Smøring : Rode Multigrade, spikerfeste, helt nydelig.


torsdag 21. mars 2013

Landfalltjern-Tverråsrunden-Skimten-Landfalltjern

Trening på ski 21.mars 2013
Første skitur etter Birken. Noe tungt å komme i gang med ski. Fokuset er på en måte rettet mot vår og sykkel, men det er ingenting i nærområde som sier sykkel akkurat nå. -7 grader på Landfalltjern er lik vinter og ski.

Trikkeskinner opp mot Tverken, men ikke kjørt rundt Tverråsen siden siste snøfall. Det er for dårlig. Men trosser dårlige spor og satser på solnedgangen på Tverråsutsikten.


Solnedgang fanget på iPhone. Det var nok ikke fullt så mørkt..

Smøring : 1 Lag VR45, spikerfeste i nypreppa spor, noe trått rundt Tverråsen.

Neste tur blir nok på Blefjell og påskeferie.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 15.92 km in 1h:35m:58s using Endomondo.

lørdag 16. mars 2013

Birkebeinerrennet 2013 på 5:33:57

Birken i år ble tung! Det kom som kjent ca 5cm snø fra fredag til lørdag, og løypene ble deretter. Noen trikkeskinner ble det ikke... (selv om det ble lovet fra Birken sin side i dagene før Birken). Men været styrer som kjent ingen.

Jeg prøvde i år som i fjor å holde som lenge som mulig på min pule opp til Skramstad. Men igjen, blåføre er ikke min greie. Når alle snakker om at det denne gangen blir SÅ enkelt å legge feste, så synes jeg det blir vanskelig. For selv med tips fra både Swix og Bjørn Myhre synes jeg nok ikke skia var sånn veldig gode med tanke på feste ved Skramstad.

Kort prosess, fikk hjelp av Swix smøreservice! De lurte vel på om jeg hadde smurt skia i det hele tatt, det var jo nesten ikke synlig smøring under. Jeg ramset jo opp hele rekke med grunning og VR40++.. De trodde nok at jeg hadde overdrevet tynne lag en smule. Gutta på Swix lag et lag VR45 (litt mer enn jeg normalt gjør) og et lag VR40 på toppen og sendte meg av gårde igjen. Noe bedre feste kan jeg nok si at det var.

Jeg skjønte raskt at skjema på 5 timer sprakk, passerte Dambua på ca 2 timer. Det må ha vært flere folk ute i løypene i år, synes jeg stadig gikk på skia til den foran, og måtte bytte spor til stadighet.

Over Raufjellet blåste det kraftig, det ble bare å bite tenna sammen, fokusere på den foran og prøve å holde farta oppe. Hvorfor folk i skidress ikke fryser i hjel skjønner jeg ikke. Det pisket såpass at det svei i venstre kinn pga. vind og snø.

Endelig Kvarstad og en ny frisk med drikke og en gel. I år hadde jeg klart å få noe kramper under foten, gjorde drit vondt å gå diagonalt. Heldigvis viste det seg å være sokken som hadde krøllet seg ekstra under tærne eller noe, for etter en rask justering av sokkene så ble det bra igjen. Dytta innpå energidrikk, banan og appelsin og gel før jeg tok fatt på bakkene opp mot Midtfjellet.

Slettene mot Sjusjøen hadde jeg egentlig gledet meg litt tid. Bare stake i vei og virkelig kjenne at jeg fikk fart på skiene... Ikke i år nei, slettene ble bare beinhard jobbing, mye diagonal og lite staking. Snøen gjort føret trått, veldig trått. Jeg hadde egentlig god glid, bare ikke på slettene.

Bakkene ned fra Sjusjøen var helt vilt i år. Folk kjørte som gale, ropte "kommer i mellom", men kom ikke i mellom allikevel, kjørte like greit ned ei dame som kjørte ved siden av meg i en bakken. Og det er litt ekkelt når du egentlig synes at det går litt for fort på smale ski med høye fonner av snø etter sikkert 10.000 som har ploget før deg, og han et stykke foran bare tryner midt i løypa så staver og ski fyker i alle kanter. Og disse mannfolka var det mange av! Heldigvis gikk det bra for meg, klarte å bremse mist mulig, holde fokus og styre unna.

Endelig mål, aldri vært så sliten etter Birkebeinerrennet. Men nå er det jo bare tredje gang, så veldig god sammenlikningsgrunnlag har jeg jo ikke :-)

Nå var det om å gjøre å komme seg til Håkonshall, få seg en dusj og finne igjen bussen til Bjørn Myhre. Det ble jo litt stress, jeg trodde avreise fra Lillehammer var kl. 17, men det var kl 18.00...

Veien hjem ble lang... Buss er tregere enn bil, men god stemning på bussen!

Er nok klar i 2014 også! Da med enda mer intervall, og kanskje ikke en alpetur helgen før.


fredag 15. mars 2013

Alt klart for Birken

Siste finish på skia er gjort. Sekken er pakket og veid, pasta er spist, og nesten all Ringer er drukket opp.

Det ble 6 lag VR40 på toppen av grunnvoks. Gjør nok en vurdering om å legge VR45 i tråkket i morgen tidlig, nok tid på start til å fikse det.

Litt anderledes tur til Birken i år, i og med at ingen kompiser eller kollegaer er med. Neste år håper jeg flere er med :-)

torsdag 14. mars 2013

Siste tur før Birken er unnagjort og go'skia er glidet!

Trening på ski, 14.mars 2013
Usikker på om jeg skulle trene i dag, eller bare spise. Vel, det ble begge deler. Leste på nettet at man ikke skulle slippe seg helt ned, men heller kjøre kortere økter. Litt kortere enn normalt, det skulle også vært roligere enn normalt... Ble jo ikke helt det. Snittpuls på 164 kan vel ikke betegnes som rolig.

Det ble to drag, et med diagonalgang fra Steinkjerringa til Tverken, og et med staking på flatene mot og fra Skimten. Kan ikke bli mer klar til Birken enn nå!

-9 på Landfalltjern på i kveld.

Smøring, 1 lag VR45. Bra feste, men ikke helt som på tirsdag.
(Fortsatt på gamle treningsski)

Når det gjelder skia til Birken er følgende utført:
Full slip hos Bjørn Myhre.
Tatt av slipevoks som ligger på skia.
LF8 varmet inn 3 ganger, siklet av til slutt.
LF6 varmet inn 2 ganger, litt voks på gang 2. Siklet av.
2 lag HF6, siklet mellom hvert lag. Børstet på siste lag.
1 lag Cera FC8X varmet inn og børstet 2 gang.
Satt 2 runder med rill!! Nytt for 2013 folkens. Dette blir spennende.

Feste:
1 lag Toko grunnvoks, varmet inn og satt ut til herding.
1 lag Swix V30 varmet inn og satt ut til herding.
4-6 lag (tipper 6 lag) VR40. Legges på i morgen.


Endomondo Skiing Workout: was out skiing 10.40 km in 55m:02s using Endomondo.

tirsdag 12. mars 2013

Siste intervalløkt før Birken

Trening på ski 12. mars 2013 - 5 x 4 intervall Landfalltjern - Skimtrunden.

Etter 3 dager med alpint i alpene kom jeg ikke utenom intervall i dag. Jeg la opp til en kort trening mellom jobb og bursdagsfeiring. Litt usikker på føre, så jeg tok med skia ubehandlet fra vinterferien og satset på å treffe noen folk på Landfalltjern som hadde vært innover. Og joda, ca 16.30 på ettermiddagen var 2-3 mannfolk i min alder på plass. Fikk hint om at VR60 lugget pga. nysnø i sporet, og at VR50 eller Roede Multigrade ville fungere bra. Roede voks har jeg ikke.... Jeg la 2 lag VR50, og fikk hint fra han foran meg at Roede Multigrade var helt supert. Fikk tips om at VR45 sikkert ville gjøre samme jobben. La 1 lag VR45 på toppen av VR50 lagene (i hele smøresonen) og la i vei.

Noen få glipptak opp mot Tverken, men ikke verre enn at jeg droppet å legge på noe mer smøring. Etter Tverken ble sporene mye bedre, tørrere snø og rett og slett spikerfeste ala vinterferien. Helt kanon! Det var bare å gi alt på hvert drag! Helt nydelig. Dette endte med ny rekord opp til Skimten (med Skimtrunden), jeg klokket inn ca 47 min, veldig fornøyd.

På Skimten ble det litt bilder, samt nyte de siste strålende fra sola før det ble nedkjøring tilbake til start.

Rett og slett nydelig å kjenne at kroppen fungerer etter 5 dager på tur med gutta, med mye god mat og drikke. Kan jo ikke reise til Frankrike uten å drikke rødvin! Noen øl ble det også, skal ikke legge skjul på det.

GPS'en til Polar tok som vanlig kvelden etter noen få km, helt min egen feil som ikke sjekket batteriet.

Topp fornøyd med snittfart på 11.6km/t inkl. en litt lengre stopp på Skimten.

Smøring:
2 Lag VR50 og 1 Lag VR45

Glider:
LF8 som ble lagt på før vinterferien, fungerte særdeles dårlig.

Usikker om jeg legger inn en rolig økt i morgen...

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 12.78 km in 1h:06m:10s using Endomondo.

onsdag 6. mars 2013

Oppsummering vinterferien 2013

Jeg velger å legge sammen alle treningsturene på ski fra vinterferien i en bloggpost. Det er ikke noe bedre forhold for internett på Blefjell i år som i fjor. Fortsatt Edge...

Jeg har lagt ut en post om smøretips og de nye VR smøringene til Swix, men det blir på en måte en annen greie.

Vinterferien i år bar preg av mye mer snø enn i 2012, ganske mye snø egentlig. Og tildels kaldt, hvertfall første helgen. Så kom mildværet og gjorde nesten vinterferie til påskeferie. Men ikke på langt nær ala 2012, da forsvant jo snøen i løpet av uka.

Første tur 23. Feb 2013.
Storli - Strutåsen - nesten Krøkla... Jeg valgte å snu ca 2.8km etter Strutåsen pga tidspress. Men fy så deilig. Det å gå på ski her er rett og slett bedre enn Drammensmarka. Det er noe eget ved fjellet. Det å se Storeble dekket med snø i fjerne er rett og slett nydelig.

Smøring:
1 lag VR50 og VR55N i tråkket. Litt ising på vei oppover, men gode ski oppe på fjellet. Helt nydelig tur.
(Etter det jeg har notert med smøring var det nok litt mildt denne dagen..)

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 21.64 km in 2h:08m:35s using Endomondo.

Søndag 24. Feb 2013, familietur.

 Målet var nok Strutåsen.., men ble raskt Solobua. Og da fam Schmidt meldte om smøreproblemer og bakglatte ski, ble konklusjonen at Vera og jeg gikk rundt Solobua. De skulle finne en bålplass. Det å brenne bål i vinterferien synes jeg personlig er litt oppskrytt, men ungene digger det så da blir det å holde ut. Det ble fort kaldt å "båle" etter en runde rundt Solobua i rolig tempo, selv om jeg skiftet til tørt tøy. Men ingen av oss har på like mye klær som den gangen vi også dro pulk, det kan jo ligge noe der.

Smøring, mener å huske vi gjorde det samme som på lørdag, VR50 og VR55N i tråkket.
Jeg som prøver å sette fra meg go' skia
på en forsvarlig måte..
Nesten solnedgang fra bålplassen. Nydelig føre.
Onsdag 27. Feb 2013
7x4 intervall - Storli - Strutåsen tur-retur. 
Rett og slett en kjempeøkt. Det er veldig mildt på Blefjell om dagen, nesten +6 grader i skyggen på campingplassen i det jeg gikk. Men det er kaldt i snøen, så et lag VR55N ble helt perfekt! Godt Fornøyd med farten. Tok meg tid til par bilde fra mobilen på Strutåsen. Det er kun 1-2 dager jeg får slike turer som denne dagen, nesten vindstille, sol, nesten ikke folk (møtte vel 3-4 stk totalt). Det er sånn at du nesten ikke har lyst til å gå hjem, bare stå igjen på Stutåsen og nyte stillheten og alt det hvite.




Smøring: Mener å huske 1 Lag VR55N (det var alt)

Lørdag 2. Mars 2013
Forsøk på langtur i stiv kuling. Det er ikke sikkert det blåste så hardt, men jeg tror ikke at jeg har vært oppe på fjellet i så mye vind før. Så jeg var nok kanskje litt optimistisk i det jeg la ut på tur lørdag formiddag. Det blåste nesten så mye at campingvogna flytta på seg, og flaggene rundt om kring sto rett ut. Jeg var jo desperat på en langtur, og i dag var på en måte den dagen jeg hadde til rådighet. Det gikk greit nok så lenge jeg holdt meg nede i skogen, men oppe på fjellet ble det helt håpløst. Vinden sørget også for blanke spor... La på klister på Solobua, det holdt vel kanskje 2-3 km. Jeg var lenge ute... men få km.. 

Smøring.. VR62 + Swix Universal klister. Helt håpløst.

Søndag 3. Mars 2013.
Full gass rundt Solobuarunden! Resulterte i en knalløkt siste dag i vinterferien. Nytt rekord på runden og snittfart på 12.5 km/t. Helt nydelig, tror ikke jeg har klart denne runden på under timen før. Totalt gikk jeg på 51min og 30 sek.

Litt skremmende at jeg fikk så god tid de gamle skia... Og Birken er under 2 uker unna...

Smørng : 1 Lag VR62 - spikerfeste.

BTW: Madshus-skia er innlevert på slip... Til Birken.

fredag 1. mars 2013

Smøretips fra vinterferien

Jeg har i vinterferien virkelig fått testet ut Swix sine to nye vokser i VR serien. De nye er VR55N og VR62. VR55N er det kaldeste av de nye voksene, og den store forskjellen fra vanlig VR55 er at den nye voksen ikke inneholder noen sølv, men mulig mer fluor. Samme gjelder for VR62, denne er også uten sølv.

Min erfaring med VR55N:
Den ga spikerfeste i -10 på Hauern, og jammen gir den spikerfeste +6 i skyggen på Blefjell. Så lenge snøen er tørr har vi hatt VR55N som siste lag hele ferien og har stort sett hatt knallski.

VR62:
Testet den i dag, utgangspunkt var +4 i skyggen på Storli, men nykjørte løyper ga tørr snø i sporet og ikke behov for klister. VR62 ga rett og slett spikerfeste uten å ise, ikke ble det dårlig gli heller.
Oppe på fjellet var det -2 i skyggen, og heller ingen tegn til ising under skia, helt nydelig.

Men om disse vil virke godt i Drammensmarka til uka er høyst usikker, ryktene tilsier klister i Drammen på dagtid.




tirsdag 19. februar 2013

7 x 4 intervall opp til Tverken og rundt Tverråsen

Trening på ski, 19. Feb 2013

7x4 intervall opp til Tverken og rundt Tverråsen. Etter den lille nedturen på søndag var jeg tent på at måtte få til større fart i kveld.

Og i kveld stemte alt! Jeg startet med 15 min oppvarming, kanskje litt over anbefalt pulsnivå..., deretter 2 drag mot Tverken (snudde og kjørte ned mot Steinkjerringa igjen), så ble det videre 5 drag forbi Tverken og rundt Tverråsrunden.

Det ble rett og slett ny snittfart rekord! Jeg har aldri vært over 12km/t i snitt før, og i dag klarte jeg nesten 13km/t i snitt. Rett og slett sinnsykt moro.

Smøring : 1 Lag VR40 og 1 lag VR45. Satt som et skudd, rett og slett spikerfeste. Alle de bakkene jeg slet med fiskebein på søndag, spratt jeg opp i kveld. Det skal sies at det nok lå litt rester av både VR40, VR45, VR50 og VR55N under fra søndag, men i alt i alt ble nok dette en perfekt blanding for i kveld.

Snittfart på 12.8km/t :-) Det ble mye høy puls også, men det var jo meningen. Denne farten på Birken hadde vært fint.


Endomondo Skiing Workout: was out skiing 16.13 km in 1h:15m:38s using Endomondo.

Oppsummering trening uke 7 2013

Jeg har ikke klart å oppdatere bloggen den siste uken. Det har blitt trening både på ski og spinning, men lite med skriving. Jeg har oppdatert Endomondo med noen korte kommentarer, ofte blir det enklere når det er en begrensning på hvor langt det er mulig å skrive. Men her kommer altså en liten oppsummering.

Siden forrige oppdatering har det blitt 4 turer som går under kategorien trening.

Lørdag 9. Feb 2013.
Denne dagen var det jo knallfint vær. Jeg endte med å være potte sur fordi jeg kom meg på ski, enda jeg hadde avtalt langtur med Bernt-Ole på søndagen. Utpå ettermiddagen endte jeg allikevel ut på ski...Var det verdt det, usikkert. Men skyfri himmel over Drammensmarka er flott, og bør oppleves så mange ganger som mulig. Smøring, mener jeg prøvde meg med blå extra, bakglatt.  La litt VR55N i tråkket på Tverken, ble bedre, med lugget litt. Burde nok prøvd VR45 i stedet.

http://www.endomondo.com/workouts/157840381/1455345

Søndag 10. Feb 2013.
Glitre. Endelig. Skia glidet kvelden før, nesten like nøye som renn... Det er jo en god øvelse det og. God glid på skia er jo viktig.

Vi startet friskt fra Landfalltjern ca 11.00. Nypreppa og knallfine spor oppover mot Tverken. Og faktisk like bra spor i Lier også, helt til vi kom til Svarthavna og skulle starte på den etappen jeg ikke har gått på mange år. For etter en lang stund dro jeg kjensel på en eller annet tur vi har hatt på vinterleir med Hill Sing. Den gangen var også Glitre det store målet i vinterferien. Men tviler faktisk på om vi kom så langt, men at det kanskje var Langvannet vi gikk til, og at vi tok via Ulevann hjem igjen?

Tilbake til sporene..., de var ikke veldig mye å rope hurra for etter Svarthavna. Det var komme sikkert 4-5cm med nysnø natt til søndag, og Nedre Eiker hadde ikke fått ut tråkkemaskinen denne dagen. Og det blir definitivt ikke samme flyten når du når det ligger noen cm nysnø i sporet.

Selve Glitre ble vel egentlig er stor skuffelse. Vi kjørte ned en lang bakke, og der endte skiløypa rett en i skogsbilvei. Krysset heter Borvika. Du ser bare veien og en haug med trær. Det ble å si "jepp, da har vi vært på Glitre i år". Jeg hadde ventet med en slags utkikkspost der jeg kunne se ut over hele vannet, få et flott bilde eller noe. Det ble å gå opp igjen samme vei, kanskje like greit, fikk varmen tilbake igjen :-)

Resten av turen ble noen slitsomme mil... I alt ble det en veldig slitsom tur, rødvin kvelden før er ikke god oppladning for mål om 4mil på ski dagen etter. GPS'en har logget ca 36km, men det føles mye lenger. Det var deilig å snu ved Ulevann, og vite at nå bar det rette veien mot Åssiden igjen. Kikker du nøye på kartet fra Endomondo har nok telefonen vært uten GPS forbindelse en stund langt inne i marka, det bare en rett strek over Langvannet.
Ikke så fint vær på søndag, fra Vranglevollen

Smøring : 3 lag VR40, 2 lag V30 Blå, 1 lag VR45 i tråkket. Gode ski helt til Svarthavna, etter ble det så som så.

I alt en slitsom og fin tur. Det er rare er kanskje at Hauern føles kortere men er lenger...

http://www.endomondo.com/workouts/158037087/1455345

Onsdag 13. feb 2013
Det skulle bli en hard økt etter inspirasjon fra bladet Birkebeiner. Tanken var litt oppvarming og deretter 45min i rennfart. Men jeg lurer på om jeg begynner å miste grepet på å smøre ski?? Jeg endte faktisk opp med delvis bakglatte ski i denne kvelden... La 2 lag VR45 under, og det skulle jo bite bra i henhold til temperatur. Jeg legger litt i at sporene begynner å bli noe glatte.. Pulsklokka er på rep, så om det ble høy nok puls er litt uvisst, men allikevel fornøyd med snittfart. Snittfart på 10.5 km/t er nesten farta fra Hauern. Jeg har ikke klart Hauern fart etter Hauern, så det må skje noe spesielt med kroppen i det jeg får startnr på brystet.

http://www.endomondo.com/workouts/158894653/1455345

Søndag 17. Feb 2013
Delvis langtur med bakglatte ski...

Planen var en god langtur, med pause på Solvang med skolebrød og kakao. Pause på Solvang ble det, men skikkelig langtur ble det jo ikke. Jeg mistet (igjen) litt motivasjonen pga. føre. Skia fungerte helt knall fra toppen av Aron og opp til Kamstrupen, delvis bort til Eikerdelet, men etter det var det jammen slutt. Det ble nesten 15km med bakglatt. La noen tynne lag VR55, men det hjalp nesten ikke. Turte ikke å legge på VR60, det hadde nok endt i full bråttstopp i første bakke med fiskebein.

Smøring: 2 Lag VR45, 1 lag VR50 i tråkket. La to nye tynne lag VR55 på Tverken, funka dårlig.


Endomondo Skiing Workout: was out skiing 23.31 km in 2h:37m:07s using Endomondo.

tirsdag 5. februar 2013

Tildels rolig tur med Jon Halvor - fra toppen av Aron

Trening på ski 05. feb 2013

Hauern er unnagjort, neste skirenn er Birken. Jeg merker det fortsatt litt i beina etter Hauern, burde kanskje vært ute en ørliten tur på mandag, men det fikk jeg ikke til.

Turen i dag ble faktisk nesten 2 mil, og det på en vanlig ukedag, veldig fornøyd med det. Vi gikk Aron - Skimten - Svarthavna - Vrangen - Kampstrupen - Aron. Planen for kvelden var Storsteinsfjell, men der var det ikke kjørt løyper. Gjorde helomvending på i krysset mot Storsteinsfjell og kjørte ned mot Solvang.


Det ble en helt nydelig tur, godt lys fra byen gjorde det mulig å gå nesten til Skimten uten lys. Jeg ble litt for energi etter stakepartiet på Kamstrupen (mot termometerkrysset), ser på pulsgrafen at det gikk både tregt og at pulsen ble høy. Burde kanskje hatt med noe annet enn vann?

Men totalt, en kjempetur. Vi kjørte ned Aron denne kvelden, helt topp det også, men merker det godt i beina :-)

Smøring:
2 Lag VR45, satt tildels bra. Kunne nok ha ørlite VR50 i tråkket.

Glider : ikke gjort noe siden Hauern.

Ser ut som nesten trening blir spinning med jobben, men det er jo godt for kondisen...


Endomondo Skiing Workout: was out skiing 17.82 km in 1h:51m:30s using Endomondo.

søndag 3. februar 2013

Hauern på under 4timer

Hauern 2013.
Det hele startet vel egentlig i går, eller kanskje sent fredagen. Hva i all verden skal jeg putte under skia av glider før Hauern?

Jeg er jo som Ståle-krapyl (og kanskje verre),  og siden det var tilbud på HF6 på XXL endte jeg med å kjøpe en boks der. Det var jo spådd litt sliten snø, og relativt kaldt hele lørdagen. Leste på Gunnar sine anbefalinger på fredag kveld, og lørdag morgen. Der stor det jo HF7.. Hva i all verden gjør jeg da? Ringte Bjørn Myhre, og de sa greit at jeg kunne fint bruke HF6, puh.. Nervene i behold.

Så midt opp i det hele var det ridestevne med Solveig, sprang med 90cm høyde og en haug med hester og styr. Tankene min var jo mer på glider og feste, men det fikk så være. Heldigvis var stevne ferdig ca 13.00, og i ren desperasjon tok jeg turen opp til Bjørn Myhre, best å prate med gutta "live" for å få et bedre inntrykk. Og ikke nok med det, de hadde jo skrevet noe om en ny VR smøring fra Swix. VR55N... Har noen hørt om den? Neppe! Men jeg går ikke konkurs av ca 100,- og tenkte at den boksen MÅ jeg bare ha! Puh, feste reddet.

Så bar det hjem til smørebua, legge på nevnte lag glider som både Gunnar og Bjørn Myhre snakket om. Ble vel ikke helt rolig for å ha ikke ha HF7, bare HF6, men lot det stå sin prøve, jeg hadde jo VR55N! Lykke!

Jeg måtte Tore, Pernilla, og Per Olav ca 08.30 ved Tinghuset, tok bussen ut til Kanada og gjorde oss klare. Alt greit. Dette hadde jeg gjort før, så energidrikk og matpakke på bussen er blitt rutine.

Vi startet fra parkeringen (Kanada) litt før start og fikk en følelse av føre og spora.. Det glapp litt, gjorde det ikke? Skulle vi legge på nervelaget, eller la det være? Og her kommer superboksen inn. For opp av drikkebelte trikset jeg opp min boks VR55N!! Og det tok ikke lange tiden før flere ble nervøse og spurte, hva legger dere under nå?? Litt fiolett svarte vi tørt. En ukjent mann med frykt i blikket spurte om ikke han også kunne få låne, og jeg hadde ikke hjerte til å si "har du ikke kjøpt VR55N, det sto på klart at var et triks".

Smurningen gjorde susen ingen tvil om det, for i bakkene opp til Nykjua hadde jeg mer eller mindre spikerfeste, og uten at det gikk utover gliden. Helt nydelig. Men alt skal ikke gå på skinner, pulsklokka fant ikke pulsbelte ved start, surra med GPS'en og bare rot, så noe pulsmåling jeg har ikke.

Endte opp med god glid ned til Saga som vanlig, og kanskje enda bedre i bakkene etter Saga også. Jeg kjørte faktisk forbi Bent-Håkon uten å skjønne det. Han tok meg igjen senere...

Alt gikk veldig greit til Tverken, jeg hadde vel ikke den helt store følelsen på god tid, men fortsatte så fort som mulig. Ved Tverken var det heldigvis litt skikkelig energidrikk og ikke bare varm sagt, kyla innpå en gel, og satte kursen mot Eikerdelet. Bakglatt! Etter ca 30km i sporet var nok VR55N borte fra mine ski, og jeg hadde nok bare VR45 kombinert med VR40 igjen. Og såpass mildt som på Tverken ble det bakglatt. Det ble å bare bite tenna sammen, presse litt ekstra ned i snøen og tenke at dette er kjente trakter og snart er det mål.

I de første nedoverbakkene fra Eikerdelet kjente jeg at dette kan bli heftig ned fra Landfallhytta. Beina nesten låste seg ved første forsøk på å ploge, så det ble det minimalt av. Kanskje like greit.

Jeg så en rygg på en litt større kar enn meg, og hadde nok et håp at han skal jeg klare å ta igjen før mål, men den gang ei, han var seig som bare det, og hver gang jeg nærmet meg, dro han fra på flata og i oppoverbakkene. Arg.

Vel i mål på 3:54.57! Helt nydelig å komme under 4 timer.

Smøring i dag.
Glider:
1 Lag LF8, varmet inn tre ganger, siklet av.
2 Lag LF6, varmet inn 2 ganger, siklet og børstet hvert lag.
1 Lag HF6, siklet og børstet.

Feste:
1 Lag Swix VG30 grunnvoks
3 Lag VR40
2 Lag VR45
1 kort lag VR55N

//Glenn

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 43.32 km in 3h:56m:37s using Endomondo.

fredag 1. februar 2013

Snart klar for Hauern

Foreløpig tips vedr. glider fra meg.

Jeg følger tipset fra Bjørn Myhre


  1. Mette skia først med LF8 (eller CH8), varme inn 3 ganger, avkjøle, og sikle av.
  2. 1 Lag HF6 hardere voks under som slitelag. Avkjøle og sikle av. Her kan sikkert LF6 like greit brukes.
  3. 1 Lag LF7 som det siste laget. Sikle av, børste. Vurderer å skaffe til veie en HF7 boks, men usikker.
Se også http://drammensmarka.blogspot.no/, Gunnar pleier å treffe veldig bra med både glider og feste. Men han har nok litt bedre teknikk enn meg, med et bedre fraspark og trenger ikke så bra feste. Jeg holder nok en knapp på Blå Extra i tråkket, men det er ikke bestemt ennå.

//Glenn


søndag 27. januar 2013

Langtur i Drammensmarka

Trening på ski 27.Jan 2013
Planen i dag var gjennomkjøring av Hauern, ta bussen til Kanada i Lier, og gå løypa på samme måte som i fjor. Men som flere sikkert finn med seg, så snødde det ganske så mye i går kveld, og etter en telefon til Tore ble vi enig om å droppe bussen og gå vår egen tur. Trodde ikke at løypene ville vær preppet så bra pga. all snøen, men det var de altså.

Men Tore meldte om kink i nakken kl 09.00 i dag, så da ble det en tur alene.

Stort sett veldig bra løyper, noe underkjølt regn ved Landfalltjern, hadde jeg smurt riktig? Med VR45 i tråkket hadde jeg nesten ikke feste fra Landfalltjern. La allikevel ikke mer smøring under skia på vei mot Tverken. Innenfor Tverken ble det bedre, droppet å gjøre noe mer med ski og smøring. Skimtrunden veldig fin som vanlig, tydelig hadde Drammen Kommune vært tidlig ute med tråkkemaskinen i dag.

Det å prøve å lage langtur i marka synes jeg ikke er så veldig lett, mange er sikkert ikke enig, og jeg synes også selv at jeg burde prøve å gå andre løyper enn de vanlige.. Turen i dag gikk i veldig kjent terreng:
Landfalltjern-Skimtrunden-Solvang-Svarthavna-over Vragen til Løken-Eiksetra (kort matpause)-opp Dritarbakkene-Tverråsrunden-Skimtrunden-Tverken-Eikerdelet-Kamstrupen til Landfalltjern. Nesten 3.7mil :-)

Skimtrunden på andre runde bar preg av at det hadde kommet en del snø, og gikk nok ikke så fort... Men jeg fikk virkelig testet gliden på skia på flata mot Eikerdelet, der kunne jeg stå i hockey og rett og slett bare seile fordi ei dame som gikk langt utpå flata. Moro.

Jeg la litt vekt på smøring og gliding før turen i dag, planen var jo å gå med Tore, og da må gliden stemme.

Glider:
1 lag LF 7 varmet inn 3 ganger. Avkjølt. Så ny runde varmet inn 2 ganger. Avkjølt. Så siklet av skarp sikle. Så 20 tak m universal stål børste. Så polering m nylonsbørste. Så ekstra glatting m fiberlene.

Feste:
1 lag VG30 grunnvoks. Varmet inn. Avkjølt ute. 3 lag vr40, 2 lag blå extra. Alt i pyramide. 1 lag vr45 i tråkket i dag tidlig.
La et lag vr45 før dritabakkene på vei oppover, men det kunne jeg kanskje droppet. Ja, det var alt.

Så dersom noen synes at smøringen ikke var enkelt akkurat i dag skal jeg være helt enig det. Men jeg hadde stort sett kjempeski hele veien, mulig litt bakglatt opp fra Landfalltjern, men det er det hele :-) Moro å bare suse bortover løypene i et ellers litt trått føre.


Endomondo Skiing Workout: was out skiing 36.83 km in 3h:52m:59s using Endomondo.

tirsdag 22. januar 2013

5x1000m intervall Landfalltjern - Skimtrunden

Trening på ski, 22. Jan 2013
Det var i kveldinga -18 på gradestokken hjemme... Men jeg kan jo ikke bli sittende i sofaen av den grunn. Og heldigvis for Lier-ski.com appen på telefonen er det mulig å få live temperatur fra forskjellige steder i marka. Og Lier-ski appen viste -11 på Skimten = trening.

Etter en litt slapp tur på søndag gikk det heldigvis bedre i dag. Kjørte 5x1000m intervall fra Landfalltjern mot Skimten. Jeg har kjørt denne runden med samme intervall en gang tidligere, synes nok ikke løypevalget var helt egnet for internvall, og det var den nok ikke i dag heller. Det ble nok strekk som intervalldragene kommer som litt nedover og som staking, men da er det om å gjøre det beste ut av det. Synes det ble en god  miks mellom pause og drag i kveld. Planen var litt å kjøre til Konnerud, men pga. kulda droppet jeg jeg det. Yr.no meldte om -15 og vel så det på Konnerud i kveld.

Temperaturen i bilen viste -17 på Landfalltjern. På Tverken var det bare -11 på Tverken og -8.5 på Skimten. Det er hardt i marka, spesielt nedkjøringen fra Skimten mot Tverken, der kunne godt Drammen Kommune vært å lagt nye spor i dag! Men Skimtrunden var helt strøken!! Nydelig spor, og ikke så hardt.

Smøring:
Blandet VR30 og VR40 (2 lag VR30), la litt god gammel Swix Blå i tråkket. Dette ga spikerfeste på de gamle skia!! Helt nydelig.
Glider.. De gamle skia trenger glider, sier ikke mer.

Nesten 11km/t i snitt på internvall i kveld, veldig godt fornøyd med det. God følelse at ting virker og er litt på stell, spesielt etter nedturen på søndag.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 13.40 km in 1h:18m:06s using Endomondo.


søndag 20. januar 2013

Runde rundt Solobua - Blefjell

Trening på ski, 19. Jan 2013
Været har slått om, i natt har det kommet litt regn eller snø, litt usikker. Det var jo spådd kaldt og fint, men på fjellet endrer ting seg raskt.

Men dette endte i en rett og slett en dårlig treningstur. Slapp og daff i kroppen. Jeg fikk aldri opp tempo, følte jeg hadde høy puls hele tiden uten få få noe fart. Ikke alle dager er like effektive! Litt usikker på om jeg kan skylde på rødvin fra kvelden før? (Tror ikke det).

Litt vanskelig føre etter underkjølt regn natt til søndag.

Smøring:
2 lag VR40 og 1 lag VR45 gjorde ikke susen.
Men et siste lag Blå Extra lagt på ute i løypa ble bra.

Planen var Stutåsen i flott vintervær, men det for bli en annen helg :-) Formen blir nok bedre utover i uken, så følg med, nå er det 2 uker til Hauern!

Det til slutt en snittfart på nesten 10km/t i dag.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 10.79 km in 1h:07m:57s using Endomondo.

fredag 18. januar 2013

Familietur rundt Solobua i kulda

Blefjell lørdag 18. Jan 2013.
Med så fint vær som denne lørdagen kan vi ikke la en tur rundt Solobua gå fra oss. Men det var på hengende håret en liten stund i starten... Ola skulle på død og liv skøyte hele veien, men til dere som kjenner han litt, så gikk ikke det så fort. Det ble nok heller mer vanlig skigåing, bare uten smøring. Jeg holdt på å fryse i hjel etter krysset ved Rendlidammen, skiløypa går jo skyggen fra krysset og opp på fjellet.

Det ble en kort Kvikklunsj-pause i sola på fjellet, alle fikk igjen humøret og vi fortsatte til Solobua. Det ble det en kort stopp i -15 grader, varm solbærtoddy og pølse til barna.

Turen hjem går ofte enklere, flere nedoverbakker og varmen i vogna venter..


Føret på Blefjell er definitivt bedre enn i Drammen for tiden. Mye bedre snø, og ikke noe is. Helt perfekte løyper, men litt trått pga. kulden.


Endomondo Skiing Workout: was out skiing 11.75 km in 2h:08m:00s using Endomondo.

tirsdag 15. januar 2013

Etter nedtur kommer opptur! Aron-Skimtrunden-Tverråsrunden-Aron

Trening på ski, 15. jan 2013
Etter nedtur kommer opptur! Og i dag ble det virkelig opptur. Det er fortsatt kaldt, men det har kommet noen få cm med snø, og dette endrer alt!

Jon Halvor og jeg la ut i god driv mot Skimten. Kort stopp på Tverken, sjekke temperaturen, videre med høy puls helt til Skimten. Jeg tror kanskje det ble ny bestetid fra toppen av Aron til Skimten. Vi brukte 42min inkl. drikkestoppen på Tverken. Det er mye rød sone til Skimten i dag, men etter nedturen på søndag var det ikke annet å gjøre enn å kjøre på for å få igjen motivasjonen for både Hauern og Birken.

Jon Halvor tok en Northug rett før Skimten og ble først! Enda jeg hadde ligget foran og dratt hele veien fra Aron. Det så jeg ikke komme! Jeg hadde ikke sjanse i havet til å svare på den spurten og endte som god nummer 2 (av 2).

Litt mer trått rundt Tverråsen i kveld, men helt greit. Mye bedre slik enn blanke spor. Kort stopp på Tverråsutsikten, Jon Halvor spanderte klementin og jeg sølte ut resten av safta fra drikkebelte. Jeg trodde også at batteriet nesten var slutt, og kjørte på sparemodus helt til bakkene ned mot Tverken. (Det var visst nok strøm).

Ingen problem å kjøre ned til Tverken i kveld. De få cm med snø gjør at det ikke er fullt så mye is, helt perfekt, kunne nesten stå i sporet hele veien.

Pga. kulda fikk vi ikke kjøre med heisen ned i kveld, men det gjorde jo ingenting. Gutta i Aron hadde jo preppet en silkemyk bakke! Null problem å kjøre ned på langrennski.

Smøring: (På de gamle skia)
1 lag grunnvoks, varmet inn.
3 lag VR40 korket mellom hvert lag.
1 lag blå extra i tråkket.
Spikerfeste!

Snittfart på 10.9km/t i følge pulsklokka. Veldig godt fornøyd.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 16.75 km in 1h:33m:36s using Endomondo.

søndag 13. januar 2013

Landfalltjern-Eikerdelet-Skimtrunden-Tverråsrunden-Landfalltjern

Trening på ski, 13. Jan 2013
Rett og slett veldig kaldt i dag. Tempen viste -18 i dag tidlig (ca 10.00), og det ble ikke mildere innen jeg kom meg ut heller. Heldvis er det mildere i høyden, ikke akkurat plussgrader, men ca -10.

Før turen i dag har det blitt en prøvelse i smøring. Jeg må bare innrømme at jeg mister litt motivasjonen når jeg må preppe skia nesten i like lang tid som før Birken for en tur i marka på et par-tre timer. Detaljer om dette på slutten av dagens post.

Jeg startet fra Landfalltjern, godt feste opp de første bakkene, ble forbigått av ei sprek dame allerede på toppen av den siste bakken, prøve å holde følge, men det gikk rett og slett for fort. Grei fart til Eikerdelet, vurderte å gå mot Urdevann, men fikk hint om streng kulde (-22) den veien, så jeg droppet det.  Fortsatte mot Tverken, greit feste, men ikke helt topp. Men løypene er jo mer eller mindre som is, spesielt i nedoverbakkene. Og med hjerte i halsen i en slak utforkjøring som ender i en brå sving mistet jeg litt av gløden for dagens økt. Utforbakkene er jo som is! Det gikk jo bra, men må jeg bare innrømme at ødela gleden med ski for meg i dag.

Stoppet kort på Tverken og tok en vaffel. Noen kanontid på en dag som denne ville det ikke bli unansett. La på et nytt lag VR45 og fortsatte mot Skimtrunden. Folk kom i mer eller mindre vill fart i bakken ned mot Tverken, og jeg kjente allerede der at jeg ikke skulle ha solgt fjellskia med stålkanter. De hadde vært helt kanon på dette føre.

Skimtrunden har ingen store utforkjøringer så den gikk veldig greit. Flotte spor, sånn passe fart. Spiste to brødskiver på Skimten, fikk konstatert -8 grader, helt nydelig vær. Så var det bakkene ned mot Tverråsrunden. Fytti rakkern! Normalt er det bare moro, det er bare å stake i vei, sette seg ned og suse i vei. Men ikke i dag, bakkene er omtrent bare is, og null kontroll når jeg prøver å ploge. Men jeg er blitt ei pingle, ble fordikjørt av ei dame på vei nedover.

Starter på Tverråsrunden starter dritklaldt i gropa etter du kommer ned fra Skimten. Mye bedre temp på selve runden. Dårligere feste nå, men stopper ikke for å smøre om. Treffer en pratsom markatraver som gjerne tar et bilde av meg. -10 på Tverråsen og helt nydelig vær, men all snø og løyper er hardt som betong.


Bakkene ned mot Tverken foregår med hjerte i halsen og omtrent null kontroll. Planen var retur via Eikerdelet, men ser på klokka at jeg har brukt mye lenger tid enn planlangt, og kjører mot Landfalltjern. Blir passert av bekjent Arne Lie i en vill fart mot Landfalltjern. Ikke skjønner jeg hvordan de gutta klarte å stoppe. Jeg tar av meg skia i de bratteste kneikene mot Landfalltjern... Aldri skjedd før!! Jeg har blitt ei pingle, ingen tvil om det. Håper på mer snø.

Dagens smøring:
1 lag KB20 grunnklister, lagt på i går kveld, varmet inn med smørejern og satt ut til herding i natt.
1 lag KR20 isklister. Varmet inn med smørejern, skia satt ut ca 20 min for herding.
2 tynne lag V40 blå-extra.

Alt dette styret med å varme inn klister tar tid... Og her kommer nok litt av at dagens økt ikke ble den helt store, det blir for mye styr å holde på med skia i nesten like lang tid som selve turen i marka..

Glider:
1 lag LF6. Denne hadde jeg lagt på uansett, skia trengte nytt lag med glider.

Så alle turer er ikke go'turer. I dag var en slik tur. Jeg håper på mer SNØ!

PS: En oppdatering rundt bildene, de er tatt med skikkelig kamera, som fikk plass i sekken...

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 23.97 km in 2h:44m:32s using Endomondo

torsdag 10. januar 2013

Aron - Eikerdelet - Tverken - Skimtrunden - Aron

Trening på ski 10. Jan 2013
Fin tur sammen med Jon Halvor. Det gikk litt rolig i starten pga. bakglatte ski, men veldig moro å stake med god fart bortover flatene mot Eikerdelet.

Smurte 2-3 lag med VR55 hjmme, men det kunne jeg like godt ha droppet. Helt blanke ski på Tverken, i dag var det helt klart klisterføre. Fikk lagt et nytt lag med VR50 og VR55 på Tverken, og fikk noen gode drag rundt Skimtrunden. Det går veldig fort på flata, men skummelt i utforkjøringene.

Det ble en mer reel test av hodelykta i dag, og igjen, den imponerer stort. Veldig flott lys til langrenn. Den flytter seg omtrent ikke på hode når du staker, og den kan vinkles slik at du får maks lys fremover i nedoverbakkene. Slike finesser mangler MagicShine lyktene, men for all del, prisforskjellen er jo der etter. Det er nok lys på mellomste styrke på flata og i oppoverbakkene. Kun to små trykk så gir den fullt lys til nedoverbakkene.

Jeg skal prøve å ta noen testbilder med et bedre kamera en kveld, men vil ikke love når det skjer.


Endomondo Skiing Workout: was out skiing 15.46 km in 1h:35m:47s using Endomondo.

tirsdag 8. januar 2013

Landfalltjern-Skimtrunden test av Lupine Piko X3 hodelykt

Trening på ski 8. Jan 2013
Fikk anbefalt å gå fra Landfalltjern og rundt Skimten av Bernt-Ole pga. nye spor i dag. Det er blitt kaldt nede i byen ca -5 hjemme, -7 på Landfalltjern, men +1 på Tverken og +2 på Skimten. Bra tid opp til Skimten i kveld, 53min, veldig fornøyd.

Klarte selvsagt å tryne noe så innmari på Skimtrunden, hardpakka snø er nesten som asfalt!! Tryna en litt skarp sving, jeg var på en måte godt i siget, og tenkte at den svingen er jo skarp, men jeg klarer sikkert å skli rundt. Det var som å møte en vegg som bare sto der. Alt bare stoppa momentant! Og kanskje det værste, jeg tryna på akkurat samme sted i fjor vinter. Arg!

Over til hodelykta. Lupine Piko X3 er helt nydelig, tilnærmet perfekt lys for langrenn, og mye lettere på hode enn MagicShine. Planen var runden rundt Eikerdelet, men batteriet tok nesten kvelden ved Tverken, så da ble det å snu og komme seg ned til Landfalltjern.

Dersom noen vurderer Lupine. For det første, jeg kan virkelig varmt anbefale lykta, men pass på ladningen. Det laderen er så smart at den ikke virker dersom du har batteriet koblet til i det du stikker den i kontakten. Her skal batteriet kobles på etterpå! Hvorfor i all verden kunne de ikke si det med en gang oppe på Bjørn Myhre... For det står heller ikke forklart i manualen.

Altså veldig fornøyd med tiden opp til Skimten, men igjen, skrubbet opp ansiktet og skulderen fikk nok en gang litt juling.

Smøring:
Feste : 2-3 lag VR55 lagt på hjemme.
Glid : LF6 mener jeg å huske. Ikke lagt på ny glider på en stund.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 13.58 km in 1h:24m:55s using Endomondo.

søndag 6. januar 2013

Toppen av Aron-Tverken-Skimtrunden-Tverråsen-Eikerdelet-Aron

Trening på ski 6. Jan 2013

Første video fra YouTube på bloggen! Det er jo noe nytt. Jeg hadde tilfeldigvis med GoPro'n i sekken i dag, og da må det jo filmes :-)

Jeg fikk til en litt lengre tur i dag. Jeg lekte litt med tanken om å prøve runden om Storsteinsfjell for å holde meg i høyden, men tilfeldigvis traff en på en annen kar i krysset der du velger Storsteinsfjell eller Skimten, og han hadde gått noen meter mot Storsteinsfjell om kunne meldt om knallharde løyper. Droppa det veldig raskt.

Helt nydelig vær, ca -1-2 grader i det jeg gikk ut. Ble litt kaldere på den siste biten, men fortsatt deilig. Smurte med VR55 på halve runden, god glid og OK feste. Deilig at det ikke skrubber under skia, så jeg fikk noen gode stakepartier rundt Skimtrunden.

Lier hadde ikke kjørt Tverråsen i dag, hardt, måtte legge på et tynt lag Universalklister på Tverråsutsikten, ellers helt strålende. Et litt lengre stopp på Tverråsutsikten for litt film og bilder. Termometeret ved Eikerdelet viste -4, det stemte nok, merket at det var noe kaldere der. Tok heisen ned igjen.

Smøring:
2 lag VR55. Lagt på ute, anbefales ikke. Dersom du vurderer VR55, legg det på hjemme og inne.
1 tynt lag VM Universal, så bra det kunne bli etter at tuben hadde ligget i sekken i ca 1 time...
Temperatur : ca -1-2 grader ved Aron, -4 ved Eikerdelet.

URL til tracking.
Endomondo Skiing Workout: was out skiing 20.84 km in 2h:09m:17s using Endomondo.

torsdag 3. januar 2013

Eggevollen - Svarthavna - Løken - Eggenvollen

Trening på ski, 03. Jan 2013.

Igjen er det blitt veldig mildt, +6 grader hjemme, og faktisk +3 grader på Eiksetra. Veldig i tvil om smøring, men la et lag universalklister under på de gamle skia og la i vei. Spikerfeste! Kanskje litt vel mye feste, fordi det var ikke mye glid.., spesielt der løypemaskinen hadde fått frest skikkelig. Kunne nok gått på f.eks VR60 eller VR65. Og ikke minst, kunne fint gått på go' skia. Det hadde nok samtidig gitt bedre glid.

På grunn av spikerfeste klarte jeg bakkene opp til Svarthavna i et langt drag, kjempefornøyd :-). Deilig å kjenne at kondisen kommer tilbake, og at kroppen orker et så langt drag. GPS'en på pulsklokka viser 11.3km/t i snitt :-)

Dersom dere klikker på bilde viser grafen rød sone
hele veien opp til Svarthavna, helt greit :-)
Turen hjem fra Svarthavna ble så som så, fikk aldri opp samme tempo etter draget opp, men det spiller mindre rolle. Det ble staking og diagonalgang omtrent hele veien pga. at jeg smurte med klister. Hadde jo nesten ikke glid. Men noen ganger kan man ikke få både pose og sekk.

Noen tenker kanskje at dette var en veldig ego-tripp? Skitrening på bursdagen til Ola?? Men faktum er at han ville i bakken og teste nye twintip ski, ingen grunn til å sitte hjemme da :-)




Smøring i dag.
1 lag Swix VM Universal. Lagt på i full fart på Eggevollen. Kunne nok prøvd f.eks VR65 istedet.

Temperatur : Eggevollen +5, Eiksetra +3, Svarthavna... noe kaldere.



Endomondo Skiing Workout: was out skiing 13.10 km in 1h:09m:48s using Endomondo.

tirsdag 1. januar 2013

Eggevollen - Tverråsrunden på skarpt føre

Trening på ski 01.jan 2013.
Selv om det ble sent i natt (nyttårsaften), var det så fint vær at det ikke var mulig å sitte inne. Gutta ville i Aron, og det passet godt at Bernt-Ole og jeg tok en skitur mens de andre kjørte slalåm.

Bilde fra Tverråsen 1.1.2013
Det er fortsatt mildt i Drammen, men det fryser på om natta og tidlig på dagen. Det er knallhardt der løypemaskinen ikke har kjørt, men Lier hadde kjørt nesten hele sitt nett i dag. Vi stolte på Gunnar fra Drammensmarka bloggen og la i vei fra Eggevollen. Gunnar nevner på bloggen sin at det er VR55 som gjelder, men at man bør legge grunnvoks under for å få smøringen til å sitte. Dermed ble det noe stress nede i smøreboden for å få av klister fra tidligere, rense skia, på med grunnvoks, varme inn, korke glatt og på med 2 lag VR55. Temrometeret i bilen melder faktisk om -7 ved ankomst Eggevollen, trekker fra et par grader for kjente og sier -5. Litt skeptisk til VR55 nå, men lar det stå til. Det ble rett og slett en supertur. VR55 ga spikerfeste. Og med så skarpt føre som i dag kan vi ikke klage på gli'a heller. Hadde vi vært av gårde noe før kunne vi fint tatt to runder på Tverråsen i solskinnet.

Nesten solnedgang på Tverråsen.
iPhone klarer ikke å gjengi de fine detaljene
i sola.. Det var dobbelt så fint som på bilde.
Smøring i dag.
1 lag TOKO grunnvoks, varmet inn med smørejern på ca 110 grader.
2 lag VR55 lagt på hjemme.
Glider : LF7 (lagt på lenge før jul)
Temp : -5 på Eggevollen, -4 på Eiksetra. Det virket noe varmere rundt Tverråsen.

Tipper neste tur  blir med hodelykt, og at Drammen kjører opp løypenettet.

Vi sees i marka.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 13.58 km in 1h:19m:52s using Endomondo.