mandag 31. desember 2012

Romjulen 2012 - kladdeføre, superføre og klisterføre

Et litt langt innlegg, her er det 3 dager samlet i en blogg post.

Trening på ski 26. des 2012
Landfalltjern-Skimtrunden-Tverråsrunden-Landfalltjern
Bilde fra Landfalltjern 26. des. Godt med snø i marka, men turen
i dag endte med kladdeføre og ising.
Etter gårsdagens opptur på Haglebu var det duket for mer normalt trening i Drammensmarka. Det ble nok en dag med kladdeføre. Hverken Drammen eller Lier hadde kjørt løyper, og i natt kom det noen cm med snø. Dette endte med glatte spor, og løs snø utenfor. Smurte med VR50 som et utgangspunkt, men det endte med ising under skia, Stoppa på Tverken, skrapte av noe smøring, la under et lag VR45. Det ble noe mindre feste, men mindre ising. Skimtrunden ble nesten helt håpløst, Tverråsrunden bedre. Hørte jeg zero-ski? Bedre med is i rubben enn å skrape is under ski for hver annen meter.. (ikke så ille altså)

Trening og tur på ski 27. des 2012
Aron-Skimtrunden
Pål-Andre inviterte på tur fra Aron kl. 12.00, så da var det bare å gjøre unna alle innkjøp og andre plikter så tidlig som mulig. I dag var været helt strålende. -7-8 grader og sol fra skyfri himmel. Jon Halvor, Pål-Andre og jeg kom av gårde fra Aron ca 12.30, møtte Bent-Håkon over langemyr og la i vei innover. Det blir litt roligere tempo denne dagen, men alle turer skal ikke være høypuls har jeg blitt fortalt, så dette passet meg helt strålende. Og med så flott vær som i dag må man ta seg tid til å nyte marka. Smurte med VR40, ørlite bakglatt, men ikke værre enn at jeg lot være å legge på noe mer. Hadde kanonglid ned fra Skimten.
Helt merkelig hvordan vær og føre endrer seg fra
en dag til en annen. I går VR50 og helt håpløse ski,
i dag VR40 og kanonski..
Skimten 27. des 2012. Så klart at vi kunne se helt i Oslo!

Matpause ved krysset til Tverråsrunden. 
Trening på ski 30. des 2012.
Landfalltjern-Skimtrunden på klisterføre
Det er blitt mildvær og regn. Og ikke minst, plussgrader, ikke bra. Men det nytter ikke å sette seg i sofaen i påvente av normalt vintervær. Og etter to dager uten noe trening er jeg jo mildt sagt desperat for å komme meg ut. Vera forslo tur på beina, men det nytter ikke. Målet for sesongen er jo Birken, og den går som kjent på ski.

Jeg smurte med VR60 etter anbefaling fra Swix sin smøreapp, og dro i vei til Landfalltjern. Heldigvis traff jeg noen andre på Landfalltjern som anbefalte klister, VR60 hadde blitt helt håpløst, den kan jeg garantere. Jeg hadde ikke med klister, men i dag smilte lykken min vei, jeg fikk resten av en klistertube av ei dame som også skulle på tur. Og det hadde ikke nyttet uten klister. Et lag med universalklister ga spikerfeste og helt topp ski. Og det som så ut til å bli en nesten-ikke tur endte i en superrunde rundt Skimten. Tror nesten er det er ny pers opp til Skimten. Så denne turen ble rett og slett all time high om jeg kan bruke et slikt uttrykk. Spikerfeste og god glid, kan ikke blir bedre. Sola tittet så vidt frem gjennom skylaget i det jeg kjørte ned fram Skimten også, helt magisk.
 

Helt magisk når sola prøver
å trenge igjennom skylaget.
Litt hardt på skimten

Alle turene finnes også på Endomondo.




tirsdag 25. desember 2012

Flott tur 1.juledag på Haglebu

Trening på ski 25.des 2012
1. Juledagssammenkost på hytta til onkelen med innlagt skitrening. Ikke dårlig på en 1. Juledag. Hele familen var selvsagt med, men Arne og jeg hadde fått bevilget et par timers skitur alene, mens damene fikk seg en skitur med barna. Snakk om luksus!

Turen gikk fra Grønnlia til Flatvollen og tilbake igjen. Helt nydelig føre, vindstille, -3-4 grader og helt nyprepparerte løyper! Det kan jo ikke bli bedre. Ned fra hytta går det raskt før vi kommer over i lettere terreng forbi Haglebu skisenter og vindere mot flatvollen. Vi passerer et par kjente hytter, og det er visst lett å møte på en eller annen skikjendis i disse løypene.

Flatvollen. Helt nydelig å bare stake i vei.
Vi snudde ved flatvollen og fikk noen fine "stakesletter" på vei hjemover. Helt nydelig med go' skia igjen, de bare suser av gårde på slikt føre. Merker godt at det er et helt annet spenn i disse skia enn Fischer CR...

Tilbake på nytta ble det badstue og andre godsaker, men det hører privaten til :-)

Nesten tur blir nok i Drammensmarka.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 15.35 km in 1h:48m:36s using Endomondo.

lørdag 22. desember 2012

Sesongens første litt lengre tur

Trening på ski 22. des 2012
Igjen, ikke la dere lure av litt gråvær nede i byen (Drammen), for i marka er det julekortstemning overalt.

I dag gikk jeg sammen med Bernt-Ole, og turen ble Landfalltjern-Eikerdelet (Termometerkrysset)-Tverken-Tverråsrunden. Tverråsrunden ble noe tung i dag, skal være første til å innrømme det. Kan gjerne skylde på lite næring underveis og sånt, men det ble bare slitsomt. Vi møtte en noe sprekere "Hauern-gjeng" som gikk lett forbi oss sammen med alle bikkjene sine rundt Tverråsen. Kunne nok dratt en liten om at hadde vært moro å holde følge, men de gutta var i en litt annen liga enn meg.

Tverråsen tatt med mobilen kl. 15.25.
Veldig godt med snø, og snart mørkt.

Vi klarte grei fart rundt Eikerdelet, og faktisk full pinne opp bakken fra Tverken, nådde all time high for desember med 96% av makspuls, og dertil kake i beina ned og opp juvet etter Tverken. Fikk igjen noe krefter på flatene mot Tverråsrunden, men jeg måtte kreve en stopp i krysset før runden og få innpå litt drikke :-) Merker også at stakinga ikke er på samme nivå som i fjor, fallet i høst må ta noen skylden for det. Merker det noe i bak i skulderen ved lengre stakestrekker.
Bilde fra Tverråsen, samme tid.

Sort sett spikerfeste med kun 2 lag blå extra i dag. Det ble litt trått på slutten i snøværet, men det er helt greit. Vi rakk akkurat tilbake på parkeringen på Landfalltjern før det ble mørkt.

Det skal også sies at vi møtte igjen de samme "Hauern" gutta på parkeringen. Og vi humret nok litt for oss når gutta hadde fått inn setterne i BMW'ene og Audi Q5'en sin... Her snakker vi den typiske Birkebeiner. Tjener godt over en middels årslønn, kjører flott bil, trener mye, bikkje og kompiser på samme nivå.. Bernt-Ole og jeg mente vi har litt i samme liga, mangler bare Q5'en og BMW 525xd så er vi der.. (Og jeg mangler farta til merket i Birken :-) )

Det ble rett og slett en knallfin tur. Lett snødrev mot slutten som rett og slett økte julestemningen. Nå er det nok kommet nok i snø i marka til å ta frem go' skia også, gleder meg stor.

Snitt på nesten 10km/t er fra min side godkjent før jul.

Vi sees.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 20.39 km in 2h:07m:24s using Endomondo.

tirsdag 18. desember 2012

Landfalltjern-Tverråsrunden

Trening på ski, 18. des. 2012.
Nå er det ingen grunn til å bli sittende i sofaen hjemme. Ikke la deg lure av plussgrader og slaps i byen. Innenfor Tverken og på Tverråsen var det i går kveld -4 og silkeføre.

Egentlig var jeg både trøtt og daff i går ettermiddag. Og motivasjonen er noe laber om dagen. Jeg vet ikke hva det skyldes, legger litt skylda på været nede i Drammen. Plussgrader og regn... Men jeg tok meg sammen, skiftet, smurte skia og kom meg ut. Og for en tur!!! :-) Angrer ikke et sekund nå! Det kan varmt anbefales.

Fikk anbefaling fra Bernt-Ole om VR45 (hadde vært ute før på dagen), og det stemte helt perfekt. Det var rett og slett brillefint innenfor Tverken i går. Og med spikerfeste la jeg i vet på sesongens første tur rundt Tverråsen. Utrolig bra. Jeg kunne fint hatt go' skia i kveld. Det er kun få steder i marka der man må passe litt ekstra på.

Endte opp med snittfart på ca 10km/t, og det på de gamle skia. God fornøyd. Vurderte å svippe oppom Skimten etter Tverråsrunden, men droppet det. Klokka var vel ca 20.50 ved krysset der jeg kunne valgt Skimten, og tenkte at nå er jeg vel ganske alene her ute, dumt å strekke strikken for langt. Men der tok jeg helt feil, for på Tverken stor det en god gjeng med mannfolk, og jammen møtte jeg to stk som skulle ut ca 21.00 fra Landfalltjern.

Jeg har fått noen kommentarer på "hvorfor jeg skal gjøre alt så vanskelig med smøring"...Hm, det har jeg måtte tygge litt på. Jeg synes ikke akkurat at jeg gjør det så veldig vanskelig? Kommentar?
Jeg legger stort sett 2-3 tynne lag med dagsaktuell smøring, enklere kan det nesten ikke bli? Jeg bruker mer tid med å preppe skia foran Hauern og Birken, men det er to ganger i året. Jeg har stort sett et lag FL7 glider som jeg går på helt til skia er tørre, da legger jeg et nytt lag glider.

Dersom du har gått på ski en stund synes jeg kanskje ikke opplegget er så veldig vanskelig? Jeg strekker meg til å legge et kortere lag med mildere smøring dersom det er litt bakglatt, men stort sett ikke.

Smøring på turen (etter å ha rensa skia med all SkiGo dritten)
2 lag VR45
2 kortere lag VR45 i tråkket.

That's it. Hadde som sagt spikerfeste etter Tverken.
Det ble rett og slett en diger opptur å være ut i går :-)


Landfalltjern-Tverråsrunden 18.12.2012 7:34 PM

søndag 16. desember 2012

Søndagstur med kladder

Trening på ski, 16. des 2012
Selv med mildvær og delvis regn i Drammen satset jeg stort på at forholdene ville være bedre i marka. Og Gunnar på Drammensmarka bloggen meldt også om gode forhold... Vel, gode og gode.

Etter anbefaling trosser jeg regnet, la 2 lag VR50 under skia på Landfalltjern. Jeg snakket med at par andre menn som hadde vært ute før meg, og de skrøt hemningsløst hvor fint det var med VR50, og hadde gått Kamstrupen.

VR50 ga null feste fra Landfalltjern, prøvde å skøyte oppover bakkene. Ikke veldig vellykket, men det jeg kom da oppover. Jeg ga mer eller mindre opp ved krysset inn til Ballklubbhytta, og la et lag med en smøring fra SkiGo som skulle være perfekt for snøfall og 0 føre. Vel.. makan til drittsmøring skal du lete lenge etter. Mulig den funker på våt snø i plussgrader, men på fallende snø og 0... Dette endte jo med kladder ala treski på 80-tallet, og full stopp. Skrape under skia med staven (hadde jo ikke med noen skrape), osv..

Vel jeg klarte å komme meg rundt runden bort til Eikerdelet og tilbake til Landfalltjern via Kamstrupen.

Godt med snø i marka
Eikerdelet. Noen kaller det også termometerkrysset,
bedre navn?
Men jeg tar det som en god øvelse mot Birken, vet jo aldri hva slags vær som dukker opp i mars.

Søndagstur med kladder 16.12.2012 12:51 PM

torsdag 13. desember 2012

8 x 3min intervall fra Landfalltjern og rundt Skimtrunden

Trening på ski 13. des 2012.
Det nytter ikke å ligge på latsiden dersom jeg skal klare å gjennomføre Birken i mars. Så med riktig trinser på de gamle stavene bar det ut på ski igjen. Også denne gangen fra Landfalltjern. Det hadde kommet litt mer snø siden sist, satset på bedre spor hele veien rundt.

Fikk noen fine drag etter de bratteste bakkene fra Landfalltjern. Og med 8 repetisjoner rekker jeg et godt stykke inn i Skimtrunden før intervallprogrammet er ferdig. Men det er vanskelig å få gode drag etter Tverken, terrenget går veldig opp og ned, lettere med naturlig intervall  i den delen av marka.

Det var kaldt i nede i Drammen denne kvelden, men ca -7 på Tverken og Skimten.

Og det er forskjell på Swix CT-3 og Swic Triac 1.0... Skulle kanskje bare mangle med tanke på prisen :-)

I helgen kommer det mer snø, det blir mildere og kanskje det er mulighet for å test go' skia?

Sees.

Intervall 3 fra Landfalltjern 13.12.2012 7:32 PM

onsdag 12. desember 2012

Staven friskmeldt

Som jeg skrev i går,  "og til dere som kjenner meg, vi kan nok snakkes oppe i den lille butikken i Krokstadelva utpå ettermiddagen i morgen."

Den butikken kan også nåes pr. telefon :-) Og her snakker vi service, riktig god service. Nevnte butikk fikser opp en erstatningsstav, og det til en meget hyggelig pris :-)

Men jeg har lært en veldig dyr lekse, ikke gå med dyre karbonstaver før det er riktig med snø i marka :-)

Humøret tilbake på topp!! Sitter inne i varmen og kikker bort på ovnen som brenner og varmer :-)

Jeg prøver å få til en tur i morgen, noen med?
(Da med gamle Swix CT-3 staver! Og det er kanskje enda bedre, de gir jo bedre trening)

//Glenn

tirsdag 11. desember 2012

Landfalltjern - Skimten, vel nesten..

Trening på ski, 11. des 2012.
Det er noen ganger jeg rett og slett burde høre mer på fornuften enn iveren etter å trene! (Og kanskje frykten for å gå saktere i Birken i 2013 enn 2012).

Jeg tvilte veldig på om jeg skulle dra ut på ski i dag. Termometeret hjemme viste -15 og bilen viste -16, kaldt. Men siden det ikke ble noe ski i går, bestemte jeg meg for at det må bli ski i dag. Men jeg må bli bedre til å høre på meg selv, for de gangene jeg er i tvil, ja da skjer det et eller annet.


  1. -16 er i utgangspunktet litt for kaldt
  2. Pulsklokka virker ikke. Vel, klokka virker jo, men den viser ingen puls. Heller ikke noe krise, jeg lever jo, og jeg går på ski, og jeg blir svett, greit :-) Men litt irriterende. GPS'en virker, helt topp.
  3. Trått føre og ikke helt spikerfeste opp bakkene fra Landfalltjern.
  4. Møter et par andre i krysset ved ballklubbhytta og blir regelrett "parkert" i det vi begynner å gå mot Tverken. Lenge siden jeg har sett sånn fart på staking. Ikke at det er veldig ille altså, sånt skjer hele tiden.
  5. -11 på Tverken, virkelig en opptur. Merker at temperaturen er mye mer hyggelig her. Fortsetter mot Skimten og Skimtrunden.
  6. Brekker staven! Er det mulig!! 

Den ene staven satt fast i et hull i en bru vi vanligvis ikke ser på vei til Skimten. Men det er akkurat så lite snø, at tråkkemaskinen ikke klarer å legge 100% dekke over den brua. Og med så små trinser som det er på karbonstaver om dagen... vips, brukket stav.


Gikk slukøra hjem med en hel stav... Og til dere som kjenner meg, vi kan nok snakkes oppe i den lille butikken i Krokstadelva utpå ettermiddagen i morgen.

Nå skal det settes skitrinser på de gamle stavene fort som svint, også må det spares til en ny superstav.

Ellers er føre så som så opp fra Landfalltjern, jeg tror vi trenger enda et skikkelig snøfall før vi kan bruke go' skia uten å være redd for riper.


http://www.endomondo.com/workouts/112646400

lørdag 8. desember 2012

Landfalltjern - Skimtrunden

Trening på ski, 8. des. 2012.
I dag måtte bare skiføre i Finnemarka prøves. Og jeg må bare innrømme, det er så som så med godt skiføre. La go' skia ligge innlåst i kjellerboden en god stund til! Det er rett og slett for lite snø på denne siden av Drammen. Lier derimot..

Som dere ser av bildene er det snø på Skimten, og akkurat på Skimten er det nok snø, det er bare veien dit som ikke er helt hvit ennå.

Jeg merker fortsatt at pulsen stort sett er høy, og at andre fortsatt uanstrengt glir fra meg. Men i dag hadde jeg fått gliden på skia litt tilbake. Etter litt aktivitet i smøreboden i går kveld, et par lag med LF6 og mye børsting var gliden på plass. Helt nydelig, og egentlig veldig rart hvor viktig god gli er for en god skitur :-)

Det har blitt for lite teknikk i høst, klappinga ved diagonalgang er litt tilbake når jeg blir skikkelig sliten, så her må det øves, øves, øves. Om det blir noe bedre med go' skia, det vites ikke.

Ellers ble det en veldig flott tur, ca -10 på parkeringen på Landfalltjern, men bare -6 på Tverken. Strålende sol hele veien. Helt nydelig å få en tur i dagslys.

Pulsmåling og kart finner dere på linken under.
Landfalltjern - Skimtrunden 08.12.2012 1:05 PM

Smøring:
Glider : LF6
Feste : 1 lag toko grunnvoks, varmet inn. 2 lag VR40. Kunne nok fint lagt et lag VR45 (eller blå ekstra) i tråkket i dag.







onsdag 5. desember 2012

Eggevollen - Svarthavna, sent en onsdagskveld

Trening på ski, 5.des 2012
Stressende dag egentlig, både på jobben, ny sofa i kjellern, trinnet til Ola hadde juleavslutning. Når alt var ferdig måtte jeg bare ut en tur...

Fortsatt kaldt ute, ca -12 på Eggevollen, Samme temperatur på Eiksetra. La to lag VR40 hjemme, men tro det eller ei, det ble både litt trått og en smule bakglatt. Stoppet på Eiksetra, la et lag VR30, helt supert! Spikerfeste resten av turen.

Men å kjøre en hardøkt så sent på kvelden etter mye stress før på dagen, ikke spesielt bra. Kun 3 biler igjen på parkering ca 22.15...

Neste tur håper jeg kan skje i dagslys, på lørdag. Det er også kjørt opp flere spor, kanskje på tide å prøve Landfalltjern, eller ta heisen opp Aron?

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 12.54 km in 1h:12m:49s using Endomondo.

søndag 2. desember 2012

Eggevollen - Svarthavna i -18

Trening på ski.
Kort oppdatering. Måtte jo ut i dag, flott vær m strålende sol og kaldt! -18 kalde i det jeg parkerte bilen, videre -17 på Eiksetra og forbi Garsjø ble det virkelig kaldt i ansiktet. Temperaturen på Svarthavna vet jeg ingenting om, men rivende kaldt der og.

Knall gode ski i dag, to tynne lag vr30 ga spikerfeste. Grei glid, kunne nok lagt på annen glider, men det for bli en annen gang.

Traff mange kjente ute i kulda i dag.



torsdag 29. november 2012

Eggevollen - Solvang - Løken - Grunnvann

Trening på ski 29. Nov 2012.
Det er bare å smi mens jernet er varmt! I denne sammenhengen er det ikke varmt, men kaldt som gjelder.

Samme sted, men andre folk på tur. Med i dag, Tore Skavland, Per Olav, Pernilla og hennes datter og 2 bikkjer. Det skulle bli samme runden som i går, men Tore meldte pass på Solvang, dårlig form?? Tror ikke det egentlig, lyskestrekk. Han gikk tilbake, og Per Olav og jeg tok runden om Løken.

Men Tore ga seg ikke så lett. Fikk parkert bikkja og kom som et olja lyn i løypa de siste meterne ned mot parkeringen på Eggevollen. Jeg trekker tilbake alt om dårlig form, det kommer til å gå fort på ski med Tore i vinter. Huff og huff.

Ikke fullt så gode løyper i dag, nå må det komme mer snø.

Totalt, veldig hyggelig tur, omtrent samme fart som i går. Mellom 9-10 km/t.

Ca -10 grader på Eiksetra. Jeg hadde ikke mindre enn 3 lag VR45 under, det ble veldig trått på vei tilbake til parkeringen. Kunne fint dratt av alt VR45 i dag, og lagt 2 tynne lag med vanlig blått. De gamle Fisher skia glir usedvanlig dårlig i år. Ikke bra. Blir spennende å prøve go' skia etter mer snø.

Glider : Samme som i går, LF8. Ingen endring.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 10.11 km in 56m:42s using Endomondo.

onsdag 28. november 2012

Eggevollen - Svarthavna på ski

Trening på ski 28. nov 2012
Jeg må bare si endelig! Selv med turen til Norefjell er det noe spesielt med første turen på ski med ordentlige preppa spor. Turen på Norefjell ble jo mer en positiv boost av alle dimensjoner, uten akkurat nypreppa løype.

Jeg gikk sammen med Jesper (tidligere kollega i Atea), og jeg følte at formen var bedre i kveld enn turen på Norefjell. Turen ble rett og slett en opptur, det var tilnærmet silkeføre, mye snø på trærne, mange folk ute.

Det jeg ikke har merket så mye til er at jeg har gått på mye høyere puls enn jeg trodde, og det hele veien. Har ligget stort sett i sone 4 og 5.. Jesper kom over noen andre treningskamerater like etter Solvang, og forsvant i god driv opp til Svarthavna med dem. Helt greit, jeg hadde ikke mer å gi, og jeg merker godt at ikke venstre skulder er helt som i fjor.

Allikevel veldig godt fornøyd, snittfart på ca 9-10km/t. Det lover jo godt for å komme inn på rundt 5:30 på Birken.

Jeg glemte å skrive noe om smøring.
Glider, LF8, varmet inn 2 ganger, silket og børset. (Ikke god glid på gamle Fisher ski)
Feste, 1 tynt lag VR40 i bunn, 3 tynne lag VR45. Passe feste, kunne nok vurdert litt VR50 i tråkket. Mulig Rode Multigrade hadde vært gull?

Sees samme sted i morgen.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 13.20 km in 1h:17m:52s using Endomondo.

mandag 26. november 2012

Opp ved siden av Kjøsterudjuvet med Jon Halvor

Trening på barmark 26. Nov 2012
I dag snør det! Endelig. Og utsiktene for at snøen blir liggende i marka er stor skal vi tro langtidsvarslet på yr.

Mandager er en litt travel treningsdag, og det passer veldig bra med denne turen opp til Gamledammen. Og det ble enda lettere når Jon Halvor svarte "Jeg er klar" på forespørsel om vi skulle gå opp som vanlig.

Det blir nok ikke så effektivt som å løpe/gå intervall med staver i motbakke, men det blir jo et langt drag på ca 20-25 min med høy puls, og heller en litt roligere tur ned Aron. Ekstra moro i dag med mye snø på Gamledammen, glad jeg byttet ut joggeskoa med fjellstøvler. Nå skal det sies at vi møtte en litt mer ivrig enn oss opp Aron i det vi gikk ned, og han løp oppover med både staver og joggesko. Hm... Det for bli en annen gang.

Veldig moro med så mye snø på toppen av Aron, merkbart kaldere i høyden. Det er skikkelig vinter i marka nå, det mangler bare de få ekstra centimeterne så tråkkemaskinen kan kjøre løyper. Kanskje det bli ski til helgen?


Forsøk på nattfotografering med iPhone og hodelykt...
Tipper -2 ved Gamledammen i kveld.

BTW: Bernt-Ole kan også melde om godt med snø på Tverken i dag, han hadde selvsagt tatt sykkelen fatt og fått den siste turen i 15 cm nysnø :-) Bra jobba.

Endomondo Walking Workout: was out walking 5.61 km in 46m:05s using Endomondo.

søndag 18. november 2012

Tur til Norefjell - for å gå på ski

Tur på ski 18. nov 2012.
Planen var å sykle..., men Bernt-Ole kom med en helt annet forslag, og det kunne jeg ikke si nei til. Det passet også bra på det familiære plan :-) Vera på korps i Oslo, Ola på hyttetur og Solveig hos ei venninne. Turen gikk altså til Norefjell! For å gå på langrenn.

Bernt-Ole hadde ikke hele dagen, så det ble opp i otta, kl. 07.00 på en søndag! Avreise kl. 08.00. Klar i løypa ca 09.45. Det er helt vanvittig at det kan være helt vinter på Norefjell, og nesten sommer i Drammen. Tipper det var -2 i det vi parkerte bilen.

Vi fant ikke nypreppa trikkeskinner, men det spiller liten rolle
i slikt fanatisk vær som i dag.

Ikke helt heldig med motlys kan du jo si :-)
Vi brukte litt tid på å finne sporet, og vi fant ikke sporet som var kjørt opp i dag tidlig. Det endte i ikke helt optimale spor, men for en dag. Skyfri himmel, VR45 og nesten vindstille. Merker at det er lenge siden ski under beina, så dette gir jo en god pekepinn på at det må trenes mye mer kondis...

Bernt-Ole spretter bortover løypa som man skulle tro karen hadde gått på ski i hele sommer, og jeg henger etter som et slips :-)

Ellers en superdag! Bildene taler for seg. Og dette skal vi gjøre flere ganger.







Endomondo Skiing Workout: was out skiing 12.21 km in 1h:21m:17s using Endomondo.

fredag 16. november 2012

Opp ved siden av Kjøsterudjuvet med Jon Halvor

Trening på barmark 16. nov 2012.
Samme ruta som sist, også denne gangen med hodelykt. Litt dårligere tid denne gangen en sist, ukjent hvilken faktor som ligger til grunn. Men det er både vått og sleipt på røtter og steiner, det kan jo være en grunn. Mulig sykkeløkta fra torsdagen har litt innvirkning på beina?

Veldig glatt over demningen på Gamledammen, tynt islag under rennende vann... Batteriet på lykta min tok nesten kvelden på vei nedover, gjorde det helt umulig å jogge (for min del), det ble gangfart.

Alt i alt en fin økt fredagskvelden senker seg.

//Glenn

Endomondo Walking Workout: was out walking 6.68 km in 38m:37s using Endomondo.

mandag 12. november 2012

Første tur på rulleski høsten 2012

Trening på rulleski 12. Nov 2012.

Desperat etter å trene... Klarer å komme meg ut på rulleski sent en mandag kveld etter en lang kursdag i Oslo. Denne gangen på rulleski. Utstyrer meg selv med kraftig lykt på toppen av hjelmen, ikke særlig lyst til å tryne i eller annen asfaltsprekk.

Det er lenge siden siste jeg hadde ski på beina. Og jeg merker det mer i skulderen med ski og staver enn på sykkel. Så i vinter må det øves mer og mer på korrekt fraspark slik at beina gjør en større del av jobben. Fikk til slutt et par gode drag opp mot Aronsløkka.

Nå er det så mildt ute at neste trening blir nok sykkel...


http://www.endomondo.com/workouts/106980940

torsdag 8. november 2012

8x3min intervall i 800m

Trening på beina 8. nov 2012.
Kort oppsummert.
God økt. Om det har noen mening å løpe med staver vet jeg ikke, men det blir jo litt mer likt ski enn bare løp og jogging. Klarte å holde litt lenger pr. drag i dag, men fortsatt et stykke igjen til jeg klarer å holde hele draget på 3 min.

Endomondo Running Workout: was out running 6.55 km in 56m:45s using Endomondo.

torsdag 1. november 2012

8 x 3 min intervall i 800m

Trening på beina med staver 1. nov 2012.
Lenge siden siste trening. Veldig mye regn, og lite motivasjon. Motivasjonen for sykkel er også ganske laber i og med at Scott'n er solgt, og ny Scott ikke blir levert før i 2013.

Det ble et tappert forsøk på 8 x 3 min intervall med staver. Men jeg orker bare 2 min pr. drag, må ta en kort pause før jeg fullfører draget. Ille. Et par drag uten staver, vet ikke om det ble så mye lettere. Men pulsen går høyt pr. drag! Synd at snøen som kom for noen dager siden har regnet bort, kjenner jeg er er skikkelig klar for ski nå.

//Glenn

Endomondo Running Workout: was out running 6.80 km in 1h:07m:14s using Endomondo.

torsdag 25. oktober 2012

Opp ved siden av Aron med Jon Halvor

Trening på barmark 25. okt 2012.
Nok en gang rask gange opp ved siden av Kjøsterudjuvet, første gang med hodelykt, noe uvant. Brukte litt lenger tid til toppen enn forrige gang, legger 2 ekstra min på kontoen "uvant å gå i mørket". Skled på vei ned i Aron, måtte støtte meg med venstre hånda og fikk belastning på den skulderen som har vært brukket. Håper det gikk bra.. Ikke noe særlig ekstra smerter, så den har nok ikke brukket på nytt.

Legger med URL fra PolarPersonalTrainer, lettere å se puls samt at jeg får frem de manuelle mellomtidene fra klokka på denne.
Opp Aron med Jon Halvor 25.10.2012 18:45

Det blir Birken på ski i 2013 også

Jeg må bare ha det med på bloggen. Jeg er påmeldt Birkebeinerrennet i 2013, satt klar på PC'en kl 09.00 presis og trodde at dette var over på noen sekunder. Men i går tok det jammen meg 4 timer. Hm...

En god kollega er også påmeldt, og vi er klare for 54km på ski mars. Om rekorden på 5,26 blir slått for tiden nesten vise.. Akkurat nå ser det dårlig ut, men lever jo i høpet av snøen snart kommer og at det blir ski under beina.

//Glenn

tirsdag 23. oktober 2012

Kort bakkeintervall på beina i Aron

Trening på beina 23.okt 2012
Etter en lang dag med maling og annet oppussing i kjellerstua var det deilig å bare komme ut i frisk luft, pluss det å gjøre noe annet.

Jeg rakk 2 drag av 4 min oppover Aron i kveld før guttekveld på Picasso. Kort med effektivt. Mye tåke ga vanskelig sikt nedover bakkene, men helt greit oppover. 4 min ganske lenge når du skal prøve å løpe oppover...

Når kommer snøen?

PS: Påmelding til Birken på torsdag.

Endomondo Running Workout: was out running 3.65 km in 40m:48s using Endomondo.

lørdag 13. oktober 2012

Opp Aron med Jon Halvor

Trening på beina 12. okt 2012.
Rask og effektiv barmarksøkt fredag ettermiddag.

Opp ved siden av 800m til Gamledammen, et par drag med løping på vei oppover :-). Veldig høy puls hele veien opp, ingen pauser før toppen. Klokket inn akkurat under 30 min i det vi ankom Gamledammen. Fornøyd.

Rolig gange og lett jogging ned Aron etterpå.


Nydelig økt fredag ettermiddag, alt er unnagjort på under 1time, og jeg blir skikkelig sliten. Det er nok mer fornuftig med intervall, men på en annen måte blir dette mer variert, og et veldig enkelt mål ved Gamledammen. Dette blir nok gjentatt mer enn en gang.

PS: Håper snøen kommer snart, og vurderer å prøve rulleskia.

Endomondo Walking Workout: was out walking 4.87 km in 54m:19s using Endomondo.

torsdag 11. oktober 2012

4x4 intervall med staver i 800,


Første oppføring på skibloggen høsten 2012. Kulda kommer, YES.

Treng på barmark, 9.okt 2012.

4x4 Intervall med staver i 800m. Fortsatt med joggesko på beina. Men jeg er i dårlig form, pulsen gikk rett opp i sky på første draget.. Ikke bra. Enda verre ble det på tredje draget, jeg prøvde virkelig å ta i maks, og vips, der kom det ei snerten lita dame og bare jogget lett forbi.. Mye raskere enn jeg bare kunne drømme om. Så det blir bare å stå på utover høsten og vinteren skal jeg klare Birken i 2013. Skaden var august sitter forsatt godt i skulderen, og har lagt en god demper på treningsgrunnlaget denne høsten. Merker godt at det ble 3 uker med mest sofa..

Endomondo Running Workout: was out running 6.12 km in 1h:01m:26s using Endomondo.

mandag 19. mars 2012

Birkebeinerrennet 2012 - 5.26.38

Målet på 5.30 +- ble nådd, riktignok med litt liten margin, men jeg kom inn i mål på under 5.30. Det så en periode litt mørkt ut, jeg nådde Dambua etter litt under 2 timer, noe som tilsa at jeg lå litt bak skjema til 5.30. Men det ordnet seg jo mot slutten :-)

Jeg startet relativt hardt ut (til å være meg), prøvde litt samme taktikk som på Hauern, prøve å følge gruppa oppover mot Skramstad så godt som mulig. Det kostet en del krefter, men ikke mer en at jeg orket litt av samme tempo over første fjelltopp til Dambua. Der måtte jeg spørre Swix om råd rundt smøring, og før jeg viste ord av det hadde jeg vippet av skiene og sto i kø for å få lagt på en blanding av Swix VM Universal og KR70 (rødt klister). Ny smøring under skia ga jo litt ny giv, men det varte ikke veldig lenge før det meste ble bakglatt i sporet, og litt bedre feste mellom sporene. Dette endte opp med mye staking (støl ennå), og fokus på å holde jevn fart i bakkene uten for mange glipptak.

Fra Dambua gikk det egentlig bare i et jevnt sig, jeg synes at jeg stampet og labba over fjellet, men noe vanlig diagonalgang må det jo ha blitt. Jeg synes jeg kom til Kvarstad vesentlig raskere i år, og ved passering Susjøen begynte jeg å skjønne at målen på 5.30 var innen rekkevidde.

Bakkene ned fra Susjøen var lettere å kjøre i litt sløsj enn tørr og rask snø, det ble rett ut hele veien. Men de siste kilometerne er alltid lange, og jeg synes så virkelig at jeg så det sto 2km igjen to ganger.. Og da blir det ekstra tungt å vite at "obs, det er ikke en km igjen, men to...".

Så, hvorfor gikk det bedre i år? Noen få refleksjoner er kanskje på sin plass.
Jeg var bedre forbredt! Det hjelper veldig å ha et bilde av løypa oppe i hode, vite at fra start til Dølfjellet er det nesten ikke hvile, men samtidig vite at du får igjen en del krefter ned mot Dambua.
En annen faktor er bedre trening. Denne sesongen har det mange flere turer mer kun et mål, trening. Ikke noe tur. Jeg synes rundene med 4x4 i 800m var veldig gode, det samme med 5x1000 meter internvall rundt Skimtrunden. Det har blitt 3 ekstra langturer.

Jeg satte ny "pers" med 1t og 17min. Det er ikke bare trening. I fjor smurte jeg skia sikkert 6 ganger på turen over fjellet, i år ble det kun 1. Si det tar 4 min pr. gang, fort 20 min spart bare der.

Men jeg har også merket at jeg nesten ikke har smurt om skia på trening denne sesongen. Det må bety bedre teknikk. Skia er jo de samme, og jeg veier omtrent det samme også... Arg, ble ikke noe lettere denne vinteren heller!

Alt i alt er jeg kjempefornøyd med tiden, jeg satte et mål i hode og klarte å nå det, god følelse.

I år kjenner jeg også nå at jeg er veldig ferdig med skisesongen, merker allerede at det kribler i sykkelbeina.

Kort om smøring denne Birken.
Jeg kan vel kort ta slagordet til Swix, "marginene på din side". Uvisst om Cera pulver var utslagsgivende, men til sammenlikning kunne min kollega melde om dårlig glid det meste av turen, mens jeg hadde god glip hele veien. Han hadde smurt HF8 på toppen, mens jeg hadde Swix Maraton + Cera F.

Feste ble etter swix sine anbefalinger, KB20 isklister (varmet inn), syltynt KR35, tynt lag med Swix VM Universal. Kanskje for tynt, siden jeg nesten ikke hadde smøring igjen på Dambua.

Totalinntrykket er bedre, vi sees på Rena i 2013 også.


fredag 16. mars 2012

Klar til avreise

Nå er bilen pakket, skia smurt og hode klart.

Neste år håper jeg å se flere lørdag morgen på Rena.

Usikkert om det kommer flere oppdateringer før etter mål..

Jeg starter 09.40, håper å komme i mål på rundt 05.30 +-. Føre ser bra ut, det blir nok VM Universal hele veien, mulig litt rød i tråkket.

//Glenn

torsdag 15. mars 2012

Cera F er livsfarlig

Jeg lovte dere en liten oppdatering rundt smøring og slikt før avreise til Birken på ski 2012.

Vel, for første gang har jeg prøvd å legge på Cera F pulver selv... Jeg ble mer eller mindre lurt til innkjøp av slikt pulver før jul, skulle få det billig, lett og legg på selv, osv, osv... Bare tull. Cera F er livsfarlig. Det krever hvertfall et proft smørerom med riktig avtrekk og hele pakka! 

Vel, her ser dere første forsøk der det hvite pulveret er strødd utover skia. Men så er det jo slik at man skal føre smørejernet over skia i en viss fart for å ikke brenne i stykker hele dritten. Og det er etter det at det farlige kommer, for det kommer røyk... Hvit røyk, som hverken ser bra, eller lukter bra! Og det er vel her det godkjente avtrekket kommer inn.. Lang historie kort, jeg har litt vondt i halsen ennå!

Nå jeg preppet ski i nesten 2 timer, greit nok at det koster mye å la Bjørn Myhre jobben, men jeg tror jammen det er verdt pengene. Det er proffe folk, proft utstyr, og ikke minst, du slipper å sniffe fluor pulver i egen kjellerbod!

Følgende ligger nå under skia:
3 lag LF8 varmet inn 3 ganger, siklet og børstet.
1 lag LF7 varmet inn 1 gang, siklet og børstet. (Dette laget er helt unødvendig, men swix endret sine prognoser, så jeg måtte gjøre litt om igjen)
1 lag LF6 varmet inn 2 ganger, siklet og børstet.
1 lag Swix Maraton (HF10BF), varmet inn 2 ganger, siklet og børstet.
1 lag Cera FC8x, varmet inn 2 ganger, børstet opptil flere ganger. (Ikke bra greier)

1 lag Swix is-klister er lagt tynt, tynt, varmet inn og skia er satt ute til herding.

Resten er nesten under kontroll, sekker veier 3.4Kg uten smøring og mobil.

Er jeg klar, tja..

I morgen blir det Ringerdrikk på jobb sammen med eplejuice og lørdagen blir det 54km på ski.

//Glenn

Eggevollen - nesten Svarthavna

Siste treningstur før Birken er unnagjort. Det ble en lettere håpløs tur i harde isete løyper fra Eggevollen. Det er mildt om dagen, men i går kveld viste termometeret -2 like før 19 på Eiksetra. Løypene innover ble hardere og hardere noe som resulterte i at jeg snudde før Svarthavna og tok en rolig retur til bilen. Ønsket ikke å gjenta fadesen med det som skjedde før Birken på sykkel i fjor.

Det ble stort sett en rolig tur, rett og slett for å lufte beina etter mange timer inne i Danmark. 3 dager m konferanse før Birken er ikke optimalt.

Beinet er blitt bedre etter to runder hos kiropraktor, satser på at dette blir bra.

Skia er nesten smurt ferdig, regner å oppdatere med det siste kort tid før avreise til Lillehammer.

Formen føles grei, jeg var mer i stemning for skirenn før Hauern. Jeg håper at kroppen og sinnet våkner til liv på Rena sammen med alle de andre gale folka som skal over fjellet på lørdag

Tipper siste skitur blir Birken.

Sees.

onsdag 14. mars 2012

Knallbra 4x4 intervall, desperasjonstur med mere..

Det har blitt veldig dårlig med oppdatering på bloggen i det siste. Må bare beklage det. Det blir litt skigåing, men er det merkbart mindre.

I den siste uken har det faktisk bare blitt to turer, den beste ble 6. mars. Denne kvelden ble en knallbra og hard 4x4 intervall til Tverken (oppvarming fra Landfalltjern). Men for å gjøre turen litt lenger, fortsatte jeg videre rundt Skimtrunden. Gode løyper, spesielt rundt Skimtrunden. Smurte med Swix VM Universal, godt feste, ikke spikerfeste, men godt. Følte jeg fikk et veldig godt treningsutbytte av denne turen.

URL for denne turen her:
Endomondo Skiing Workout: was out skiing 15.25 km in 1h:20m:24s using Endomondo.



Siste turen ble en desperasjonstur i finværet fredag ettermiddag. Anders fra jobben og jeg hadde vært en tur på Bjørn-Myhre på dagen, fått hentet ski fra slip og fikk det store innfallet "at nå måtte det trenes". Det ble en tur til Skimten med drittføre. Turene tar som vanlig for lang tid (jeg glemmer jo bort all kjøring, smøring, prepping+++), og hele kvelden blir borte. Swix VM Universal ga IKKE feste i det hele tatt, så det ble en tam tur til Skimten. Planen var videre en langtur på lørdag, men det ble det ikke noe av. Ungene hadde lite lyst til å være i Aron hele dagen, det ble mye at og frem, og hele skituren kokte bort.


Solnedgang på Skimten










URL for turen til Skimten:
http://www.endomondo.com/workouts/uhXAJT-25nA

De siste dagene har jeg vært i Danmark, tok med treningstøy, men ble fristet av bytur og frisk luft fremfor å trene inne etter en hel dag med foredrag og jobbing.

Tivoli København mandag kveld.

Nå er planen trening i kveld, og det skal gjennomføres. Men... jeg har fått noe stråling i venstre bein, det kom snikende i helgen (før Danmark), og er ikke borte ennå. Det er helt fint å gå og å ligge. Men det er den bevegelsen fra å være stående til å sette seg ned som er vond. Nå prøver jeg kiropraktor for første gang i livet, alt for å klare å møte på Rena 09.40 lørdag morgen.

Mer oppdatering kommer.

søndag 4. mars 2012

Oppsummering vinterferien 2012

Det har blitt litt lite info på bloggen i det siste, vanskelig å blogge mer eller mindre live fra campingvogna på Blefjell. Det er mulig, men med kun Edge via mobilen, må alt planlegges nøye, ting må skrives på forhånd, bildene bør lastes opp via mobilen++ Bare styr.

Vel, vinterferien ble egentlig ganske knall med tanke på ski. I år ble det faktisk to turer på nesten 30km, en hardøkt med Bernt-Ole mandag 27.feb på kvelden, en sørpetur til Strutåsen 1.mars og en siste tur i Finnemarka på søndag 4.mars.

Den rareste turen ble vel turen lørdag 3.mars, jeg hadde fått innvilget langtur samme dag som vi skulle reise hjem :-) Det hadde vært kaldt om natta, men som dere kan se på bildene, fint vær.
Jeg la ut fra Storli i nypreppa løyper, tilnærmet trikkskinner og spikerfeste med VM Universal klister. Løypene til Solobua var så gode at det var bare en fryd å lange innover. Men for å få mer enn 15km nytter det ikke å tusle nede i småskogen ved Solobua, da må jeg forbi Strutåsen. Og der kan du jo at de siste dagene med mildvær og sol hadde gjort sitt. Nesten ikke snø igjen!!!

Her var det full stopp. Noen mer ivrige tok av skiene og vandret
på beina til neste sted med snø.
Før jeg kom til Krøkla måtte jeg faktisk ta av skiene og gå noen meter i tildels lyng og litt snø/is. Det var like før jeg snudde og tenkte at "nå burde jeg bare gått x-antall runder rundt Solobua, og tatt det som en kynisk treningstur".
Men jeg gikk til akkurat samme sted som forrige lørdag, der var det nesten ikke snø igjen. Der ble det kort matbit, noen bilder og litt tanker om hvordan resten av vinteren blir. Er det f.eks snø igjen til påske?
Klikk på bildestripen for bedre inntrykk av snømengden

Bildene taler for seg om status på Blefjell. Nå er det vel kommet litt mer snø i det jeg skriver bloggen, men hvor mye er jeg usikker på.


Krøkla.. Det er faktisk ikke noe særlig mer enn
et lite kryss inne på fjellet.


Solobua på vei hjem lørdag 3.mars.


































Lite snø på Tverråsen søndag 4. mars
Turen søndag i Finnemarka ble ganske god egentlig. Selv med dårlig vær i byen, grått og fælt var det OK føre i marka. Igjen Swix VM klister, fungerte veldig bra på det føre som var på søndag. Men snøen minker godt i Finnemarka også, jeg prøver å legge til noen bilder fra den turen i samme blogg post.

Men Blefjell kan jo være så fint som bakgrunnen på hele skibloggen. Med hvite vidder og VR40 føre...


torsdag 1. mars 2012

Håpløs treningstur til Strutåsen

1. Mars 2012
En kort oppsummering fra treningstur Storli-Strutåsen tur-retur.
Veldig vått føre. Nesten ingen glid, smurte med rødt klister, noe feste, men ikke veldig bra. Snøen så råtten at det nesten ikke var mulig med skikkelig fraspark.


Jeg tror dette ble sesongen andre dårligste tur (hadde en tur i 800m også, den ble enda kortere). Motivasjon ble helt blåst vekk i føre denne dagen.


Skia var helt seie etter endt tur, det endte med full rens for å få noe glid til neste dag.





Som bildene viser er det ikke mye snø igjen..

Infotavle ved Strutåsen.

Helt bart utenfor Strutåsen 1. mars 2012

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 15.77 km in 1h:54m:21s using Endomondo.

mandag 27. februar 2012

Landfalltjern - Storsteinsfjell på en mandag

Det er ca 3 grader i Drammen sentrum, og det er tykk tåke på Lundeplassen. Hvem skulle vel tro at litt innenfor Tverken ligger det km på km med trikkeskinner i flott terreng! Slik er det faktisk i Drammensmarka nå. Ikke la dere lure av bare veier i byen, innenfor Tverken er det helt supert.

Det ble en litt lenger tur enn planlagt i kveld, men det er helt greit. Bernt-Ole og jeg fikk litt ekstra tid før vi kom i gang, og dermed ble det duket for en litt lenger runde enn den vanlige Skimtrunden eller Tverråsrunden. Det ble rett og slett rundt Storsteinsfjell på en mandag! Dette er noe jeg vanligvis gjør på søndager (går rundt Storsteinsfjell altså), men pytt pytt.

Vi møtte opp med ski uten smøring på Landfalltjern, Bernt-Ole la rødt KR70 klister under skia og gikk noen korte tak. "Dette tror jeg fungerer bra, kjør på!". Men jeg er nok av den litt mer forsiktige typen, og la Swix VM klister under skia. Den skal jo takle litt kulde også. Det kom også noen andre ned fra Tverken i det vi skulle starte, og de hadde kun hatt VR65 under skia, og meldte om tørr snø bare litt oppi bakken.. Aj, aj, hva i all verden gjør vi da med klister under skia? Det ble bare å prøve, og jeg tror jammen vi gjorde rett valg. For løypene opp mot Tverken var stein hardt og helt blankpolerte! Innenfor Tverken var snøen riktignok mye tørrere, men det satt som ei kule med klister allikevel. Bernt-Ole hadde spikerfeste hele turen så lenge han holdt seg i sporet, jeg ble litt bakglatt i typiske kuldegroper og i områder med mer nysnø enn blandet fra tråkkemaskinen. Men alt-i-alt, veldig bra med klister i kveld. Mulig vi kunne ha forsøkt å legge litt voks oppå mitt VM klister, men den sjansen tok vi ikke.

Det ble en knall runde med mye høy puls for min del, jeg hadde nok spist litt for lite middag og kjente at jeg burde kjørt innpå noe mer energi enn vann ved utsikten på Storsteinsfjell. Men slik er det noen ganger, og da blir det bare å roe det litt ned mot slutten. Fikk litt anelse til krampe i høyre bein ned fra Tverken, men det gikk over... (Puh).

Snittfart på 10.6km/t, veldig fornøyd.

Smøring : Swix grunnklisterspray og Swix VM universal (tynt lag)
Glider : LF8

Bernt-Ole hadde Swix KR70 for finkornet (nysnø), satt veldig bra det også.

Neste tur blir nok på Blefjell.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 17.17 km in 1h:31m:04s using Endomondo.

lørdag 25. februar 2012

Supertur på Blefjell - 3mil i go-vær

Ny dag, nye muligheter. Selv om det ble litt nedtur på torsdag med klister, kladder og regn, kan jeg ikke gi opp, Birken kommer 17. mars, og jeg er fortsatt påmeldt. Med dette surrende er det bare å holde trøkket opp og komme seg ut på ski.

Ola ville leke med Hermann, bygge rails (med skruer, drill og egne planker) og deretter prøve det store byggverket. Vera hadde havnet i skikkelig feriemodus og hadde ikke noe hast med noe. Dermed ble vi enig om at de koser seg på plassen i dag, men jeg prøver å få ut litt rastløshet med en skitur. Det ligger også bittelitt at jeg blir prøvekanin for hvor god opplevelse det blir med alle på tur.

I dag fikk skia mine samme behandling som Vera sine fikk torsdag kveld. Glider ble riktignok lagt på torsdag sammen med skia til Vera, men feste ble lagt her oppe på Storli. Det ble grunnklister i bunn, og et tynt lag Swix VM universal på toppen. Strøket ut eller alle kunstens regler, dvs. med tommelen :-) (Jeg må ofte hjelpe til med den skrapa som følger med, med tøft å si at "klister, nei det er ikke noe problem, jeg bare bruker tommelen!)

I dag kom motivasjonen virkelig tilbake! VM Universal visste seg fungere meget bra, selv om snøen til tider var svært så tørr! 

Jeg vet ikke om det ble ny rekord, men jeg klokket inn på Solobua etter 33 min fra Storli. Litt av skylden for det kan jeg vel takke han som lå bak meg som en klegg litt etter den siste kneika mot Solobua. Kunne liksom ikke bli forbigått etter bare noen få km. 

Det gikk litt saktere mot Strutåsen, men der ble jeg møtt med faste flott trikkeskinner som bare skrek etter flere km. Og valget var ikke vanskelig når både ski og føre var helt supert. Det var bare å lange innover mot Krøkla. Jeg sa det vel på bloggen i fjor også, og jeg må si det i år også, det er først innenfor Strutåsen at Blefjell virkelig er flott. 

Trikkeskinner innenfor Krøkla. 
Jeg gikk litt fordi Krøkla i dag, målet ble brått å få prøvd 3 mil i konkurransetempo. Jeg må nok si at tempo sank litt etter Krøkla, jeg hadde med altfor lite mat, hadde kun fått i meg vann og et glass solbærtoddy siden Solobua. Merket at kroppen ble treg og lite lysten til å fortsette. Det endte med en kort matstopp, 2 striper kvikklunsj og videre mot toppen. Men hvilken topp vet jeg ikke. Bare at den toppen ga et helt magisk flott utsyn mot Storeble! Det fjellmassivet ble enda mer imponerende og flott når jeg kom så nærme som i dag. Jeg snudde på den toppen, jeg hadde da gått 2 timer fra Storli, og Vasshølet ble rett og slett for langt.

Storeble rett over skituppen.
Turen hjem gikk dobbelt så fort som turen opp, selv med en kort stopp på Stutåsen for å få litt ekstra næring (Cola og sjokolade). Jeg klokket inn akkurat 3 timer når jeg stoppet på parkeringen ved Storli. Rett og slett en supertur. Løypene holdt, ikke hardt, tørr og fin snø fra litt etter krysset ved Rendlidammen. Det å få seg en slik go' tur her opp ble en kjempeboost. Jeg har lyst til å gå Birken igjen, håper på like fint vær, og klister er ikke en hindring.

Snittfart på ca 10km/t. GPS'en viser 28.88 km, men jeg runder det opp til 30km :-)

I morgen blir det rolig tur med familien.

torsdag 23. februar 2012

Klisterføre i Drammensmarka - litt dårlig tur rundt Tverråsen

Torsdag 23.Feb 2012.
Det har ikke blitt noe skikkelig trening siden forrige uke. Vera har hatt tupperware-party, jeg har vært med jobben i Funkelia og mye annet har skjedd. 
Trodde jeg skulle være flink å kjøre 4x4 intervall på mandag, men i 800m var det bare is, og Rode Multigrade ga ikke feste i det hele tatt den dagen. Det endte i en kort tur på 24 min, og jeg gikk slukøret hjem igjen.

Turen denne torsdagen ble også en rekognoseringstur for Vera, hun skulle gå med skolen på fredag, og ville gjerne forvisse seg at det var snø nok, og at løypa ikke bare besto av is.

Vel, jeg startet tidlig fra Landfalltjern med Rode Rossa under skia, det holdt knapt opp de første bakkene før jeg måtte stoppe og legge under Rode Multigrade. Det ga bedre feste, og jeg peste så godt som mulig mot Tverken. Men litt av motivasjonen for ski var faktisk borte. Det skal ikke være så varmt i februar!

I juvet etter Tverken holdt jeg på å gi opp, Rode Multigrade likte ikke de store temperaturforskjellene mellom sørpe på Landfalltjern og tørr snø nede i juvet. Dermed endte jeg opp med sikkert 3cm høye kladder midt under skia. Men jeg klarte faktisk å få de av, uten å skrape av og legge på nytt! Deilig.

Det gikk bedre opp mot Skimten, selv om det kom noen få regndrypp der oppe. Jeg prøvde å få med de siste solstrålene på et bilde, men jeg klarer ikke å uploade det fra fjellheimen via mobiltelefon som bare har Edge. Ikke noe 3G på Storli.

Jeg fikk på lykta etter fotosesjonen på Skimten, snakket litt med en annen kar som ikke var kjent i hele tatt, forklarte han Skimtrunden og satte selv kursen for Tverråsen. Runden rundt gikk ikke så ille, tatt i betraktning litt regn og en blanding av Rossa og Multigrade under skia.

Brukte 1t og 43min rundt runden, ikke fornøyd med tiden... Legger litt skyld på glemte kunster med klister og litt dårlig motivasjon. Ikke alle dager er like effektive. 

Men jeg fikk sjekket løypene for kona, hun gikk med Swix VM universal på fredag, og hadde faktisk gode ski! Nå skal det sies at skia hennes fikk full behandling i smørebua torsdag kveld, etter både trening, handling til vinterferie, rydding på kjøkkenet, legging av unger.. Hun fikk både LF8 glider, siklet og børset, grunnklister, og så et lag med VM universal på toppen :-)

Neste tur bli på Blefjell :-)

lørdag 18. februar 2012

Effektive økter torsdag og fredag

For første gang på lenge var jeg hjemme fra jobben litt før 16.30, og når sola fortsatt var oppe kjente jeg kroppen ble helt rastløs og ville ut. Ola sto på trappa og skulle i Aron i det jeg kom hjem og Solveig skulle på bad-taste-party med skolen.

Så i det alle var borte var jeg ikke med å hoppe i skitøyet, legge et lag VR55 under og rask gange opp til 800m. Nå var det bare om å gjøre å benytte det siste lyset igjen før det ble mørkt. Det er er jo lys i 800m, men alltid hyggelig å trene i dagslys.

Jeg får mer og mer sansen for 4x4 intervall i 800m. Det føles både hardt og effektivt. Det ca 1 time fra dør til dør, og på den tiden rekker jeg å ta meg skikkelig ut. Og det er tydeligvis flere som gjør som meg, jeg møtte samme karen på skøyteski i kveld som på mandagen :-)

Snittfart ble på 11.6km/t i kveld, men det regnestykket blir nok litt feil i 800m. Men grafen fra klokka viser snittfart på 13-14km/t i dragene, moro.
Kart fra Endomondo:
4x4 intervall i 800m

Torsdag 16. feb 2012
Torsdag kveld ble det er kjapp tur opp til Skimten. Ola var i bakken og de andre sullet med sitt. Jeg prøvde det meste for å lure med meg Solveig på skitur, men helt forjeves. Dermed ble det tur alene. Litt daff i kroppen etter bare en dag pause fra trening, så det ble mye sone 2, og litt roligere tempo. Prøvde å fokusere på å gå litt kjappere i motbakkene og heller slappe av på slettene. Om det virket, ikke sikker.

Torsdag var det mildt i marka, la 2 tynne lag med VR55, passet ganske bra den kvelden.

Drammen Kommune er fortsatt like flinke med å kjøre løyper, trikkeskinner opp til krysset der Skimtrunden starter. Selve Skimtrunden var nok ikke kjørt den dagen, litt mer trått føre.

Snittfart ble 10.6km/t på torsdag.

Kart fra Endomondo for torsdag.
Aron-Skimtrunden

Det er mildt om dagen, og det skal ikke stikkes under en stol at jeg stadig kikker på racer-sykkelen, og gleder meg litt til tørre veier og følelsen av suse av gårde på landeveien. Det blir Lillehammer-Oslo med Atea i går også.


tirsdag 14. februar 2012

Landfalltjern-Solvang-Svarthavna-Vrangen-Landfalltjern

Tirsdager er egentlig dagen for spinning på jobben, men når muligheten for en litt lenger skitur melder seg, da er prioriteringen klar. Bedre å være ute i frisk luft å slite et par timer enn inne i en spinningsal.

Planen var at Bernt-Ole og jeg skulle gå runden Landfalltjern-Solvang-Svarthavna-Vrangen-Landfalltjern. Men det er alltid hyggelig å gå flere, så jeg kilte av en SMS til Jon Halvor tidligere på dagen og annonserte planene for kvelden. Svaret kom ganske raskt, noe ala "Jeg står over, god tur!" Men så er det dette med Jon Halvor og ski, og kanskje når vi alle tre skal prøve å få til en tur sammen, så ca 18.40 eller noe rundt der, så ringer det "har du kledd på deg allerede, jeg lurer litt på å bli med skjønner du.." Og kort historie kort, vi ble alle tre fra Landfalltjern.

Med ca +2 på termometeret i bilen på Lundplassen ble det rask justering av smurningen basert på noen andre mannfolk som tydelig hadde vært ute noen timer før på kvelden. Jon og jeg endte opp med VR50 og Bernt-Ole med VR55. Det siste ga nok best feste, men denne sesongen skal det mer til en litt bakglatt før jeg legger på mer, så det ble med VR50. Funket egentlig ganske bra.

Det ble god driv opp fordi Tverken, og Bernt-Ole kjører som vanlig som en gal mann ned dritabakkene mot Solvang. Jeg skjønner ikke at han tør! Kort drikkepause ved Solvang før gutta la inn et langt drag opp mot Svarthavna som jeg ikke klarte å respondere på! Arg, endte sist på toppen.

Turen over Vrangen er alltid like fin, og i år lurer jeg jammen på om de har kjørt tråkkemaskinen utpå isen? Veldig fine spor nesten over hele vannet. Bernt-Ole la inn et stakedrag som hverken Jon eller jeg klarte å svare på, men det begynner vi jo å bli litt vant til :-)

God flyt gjennom Kamstrupen til Landfalltjern med en kort stopp på Eikerdelet for å få igjen pusten og tømme resten av drikkebeltet for energidrikk. Jeg hadde med fullt belte, men kunne egentlig hatt mer drikke. Så litt lærdom fra denne turen også:lenger enn 1.5t = Camelbak. 

Vi endte opp med 1t og 58min på klokka, som gir en snittfart på bittelitt over 10km/t :-) GPS'n på klokka tok kvelden etter noen få meter, så denne gangen er det 100% iPhone som står for distanse og tracking.

Sees i marka

//Glenn

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 19.34 km in 1h:45m:54s using Endomondo.