torsdag 18. desember 2014

Oppstart på sesongen 2014/2015

Trening barmark oktober/november 2014

Sommeren er over, på tide å finne frem joggeskoa, staver med rulleskipigger, hodelykt, skihansker og lue. Det blir litt sykling også, oppdateringer om det skjer fortrinnsvis på Facebook og Endomondo.

I høst har jeg kommet i gang seint, jeg har syklet så lenge som mulig, men nå er det nesten umulig å sykle på vanlig sykkel uten piggdekk. Og piggdekk har jeg ikke kjøpt..

Opplegget i høst har blitt litt redusert grunnet både oppussing, kurs, TechEd og forkjølelse (gutter blir syke av sånt). Noen dårligere unnskyldninger, andre mer "innafor". Jeg kunne brukt trimrommet på hotellet i Barcelona, men slik ble det ikke.

Men nå er jeg i gang. Jeg har ikke gått på rulleski i år, selv om stavene er pigget om. Det med rulleski er litt vanskelig. Jeg tror du må like det (kanskje på bekostning av sykling som sommeren), og dermed bruke rulleskia ganske så mye. Jeg har ikke helt funnet koden med rulleski, og dermed blir det lite brukt. Siden sykkel tar mer og mer av, og jeg helst ønsker å sykle helt til skiløypene ligger klare, blir rulleskia nedprioritert. Bare det å bremse må jo læres på nytt hver høst.

Dermed er vi over på beina. Og som i fjor er favorittene opp ved siden av Kjøsterudjuvet sammen med Jon Halvor eller opp Aron alene. Gjerne med staver opp Aron.


Øktene opp Aron blir kombinert løping og rask gange. Jeg prøver meg på 4x4 intervall, men jeg merker at dragtid på 4 min med staver oppover bratt bakke er nesten umulig. I år har jeg kortet ned dragene til 2 min, noe som gjør at jeg stort sett klarer å holde de 2 min. Det gir faktisk bedre selvfølelse også. Om det er mer effektivt er jeg ikke sikker på.

I skrivende stund er det faktisk komme snø på Martinsløkka, og lier-ski.com bekrefter at det er nå 700m med snø og flotte forhold. Anbefalt i kveld er VR50. Jeg har ikke vært ute og testet, men det skal skje snarlig. På lørdag er det skirenn der, men søndag... Hm..

Jeg synes formen er generelt dårligere i år enn foregående år. Dette kommer av manglende skiføre, kjenner at jeg mister litt motivasjon til å løpe og gå med joggesko. Det blir spennende å se hvor mye ski det blir i vinter, er jo påmeldt Birken i 2015, og den skal gjennomføres!



torsdag 20. mars 2014

Landfalltjern - Tverråsrunden

Trening på ski 20. mars 2014

Litt sent hjemme etter jobb i Kongsberg, valget sto mellom sykkel eller ski. Valgte ski, det er ikke så hyggelig å tråkke gatelangs i skumringen. Bedre i marka.

Rasket med meg de gamle ski, la på et nytt lag med Universalklister, klar fra Landfalltjern ca kl. 18.00

Jeg husker ikke helt været for denne dagen, men etter farten å bedømme må det ha vært greit føre, snittfart på 10.5km/t med klister og gamle ski.

Må bare prøve å komme med presise oppdatering ved neste blogg.

Feste:
Swix Universalklister


Endomondo Skiing Workout: was out skiing 14.92 km in 1h:26m:23s using Endomondo.

tirsdag 18. mars 2014

Opp ved siden av Kjøsterudjuvet - på beina

Trening barmark 18. mars 2014

Tirsdag har på en måte blitt treningsdag, og stort sett er Jon Halvor klar. Men i dag satt det nok litt lenger inne på å bli med ut. Jeg fristet med både ski og sykkel, men nei, nå vi vi visst mellom to sesonger, og de som kjenner Jon Halvor vet jo at han ikke smører med klister hvis det er mulig å unngå. Men vi endte med et kompromiss, rask gåtur opp ved siden av Kjøsterudjuvet.

Det passet meg egentlig veldig godt også (selv om jeg hadde nettopp hentet offroaderen fra verksted), merket fortsatt tryningsen fra lørdag godt. Tommelen er fortsatt litt hoven. Å gå på beina belaster som kjent ikke hånda.

Vi la i vei, og du kan jo trygt si at Jon Halvor hadde dagen. Har nesten spratt oppover bakkene. Jeg endte raskt i nesten 90% av makspuls, fjellgeita foran bare gikk rolig og fort oppover. Jeg lurer egentlig på hvem som burde gått Birken?

Gamledammen 18.mars 2014
Jon Halvor la også inn et lenger strekk med løping oppover bakkene, bare sånn for å sette prikk over i'en. Jeg endte rett i rød sone og løp ikke lenger enn normalt.

Ved gamledammen er det fortsatt godt med snø, så det ble samme veien ned igjen. Ned Aron med joggesko er ikke anbefalt. Rolig tur ned, ble faktisk så mørkt at det var greit å ha med hodelykt.




Endomondo Walking Workout: was out walking 4.11 km in 56m:04s using Endomondo.

lørdag 15. mars 2014

Birken avlyst - trøstetur til Skimten og Tverråsrunden

Trøstetur i stedet for Birken 2014.

Lørdag morgen, klokka ringer 05.50, spretter vel ikke opp, men er ute av senga etter første snooze er ferdig. Så frokost, ikke så veldig matlyst etter å ha spist litt for mye kvelden før, men litt mat blir det jo. Så litt stress for å rekke bussen kl 07.00, rart med det, jeg hadde på en måte pakket alt i kvelden før, men det blir alltid noen småting.

I det vi setter oss på bussen og er klarte til å dra kommer første melding, starten er utsatt med 1 time pga. vind i fjellet. Folk begynner allerede å snakke om avlysning. Vi kjører videre mot Rena i håp om at vinden løyer.

Ved ankomst Rena får vi ikke lov til å kjøre rett til start, men blir pekt inn mot sentrum. Folk begynne å ane avlysning. Og det går ikke mange meterne inn i Rena før beskjeden kommer. Skuffen faller som et tungt lodd i hele bussen. Mange av oss lever i håpet om at speaker på start kan ha forsnakket seg, men så står det på Birken sin hjemmeside, og alle nettaviser. Mye frustrasjon, noen snakker om å gå allikevel, og det ender med at 30 stk fra Lier bussen til Bjørn Myhre bestemmer seg for å gå over på egen risk.

I etterkant tror jeg nok alle i bussen til Bjørn Myhre kunne ha gått over. Vi ville nok brukt litt lenger tid, men etter å ha lest kommentarene til Anders Aukland og andre tror jeg nå det ville vært gjennomførbart. Tung ja, men helt klart mulig.

Turen hjem blir litt mutt og litt preget av galgenhumor.

Jeg merker at jeg er rastløs i kroppen, denne dagen skulle jo virkelig bli et slit, og den store skidagen i 2014. Det ble litt mekking av konfirmasjonskort etter hjemkomsten, men ved 16.00 tiden måtte jeg ut.

Det ble å kline et raskt lag med Univarsalklister på de gamle skia, hive seg i bilen og kjøre til Landfalltjern. Det er rett og slett påskeføre fra Landfalltjern. Veldig vår snø, men det blir fort hardere løyper nærmere Tverken. Innenfor Tverken er løypene knallharde, og faktisk ganske gode sent en lørdag ettermiddag.

Jeg går den raskeste veien til Skimten. Og selvsagt måtte jeg sjekke temperaturen, det medfører at jeg tryner så lang er jeg. Klisteret sitter som lim mot den harde snøen og jeg ligger plask på magen. Det ender med drit vondt i tommelen.. Arg, hvorfor i all verden skulle jeg sjekke tempen?

Fortsetter rundt Tverråsen, nydelig skarpt føre og fine spor. Universalklister sitter som bare det, spikerfeste i de fleste bakker.

Sitter igjen med en veldig god følelse ved ankomst Landfalltjern. Veldig godt at jeg ikke endte foran TV'en resten av denne dagen, men fikk oppleve litt solnedgang på Tverråsen, og faktisk fikk 16km på ski.

Fortsatt mye snø i marka, blir nok flere turer i 2014 før skiene pakkes vekk.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 16.36 km in 1h:30m:59s using Endomondo.

onsdag 12. mars 2014

Rapport fra smørebua

Det er nå 2 dager igjen til Birken.

Kvelden har gått med til prepping av ski. Jeg tar med to par ski oppover på fredag, ting tar tid. Har faktisk holdt på i 2 timer, med naturlige pauser mellom lagene. (Ikke bra kan vel noen si).

Men følgende har blitt utført på begge par ski (rubb og vanlig):


  • Metting med Swix LF8, varmet inn 3 dager med 10 min avkjøling.
  • Siklet av.
  • 1 lag Swix Maraton HF glider. Varmet inn 2 ganger, 10 min avkjøling.
  • Siklet av i to omganger. Denne glideren er så spør at du må ta første siklingen med gang etter at den er påført, så en ny runde når skien er kald.
  • Børstet med 20 drag både foran og bak på begge par ski. Puh.

Så et tips om å maskere områdene på rubben slik at du ikke får glider i rubbsonen og omvendt. Verdt å huske på ved neste omgang.

Startet ca 18.30, ferdig 20.30. Det skal også sies at jeg rakk å oppgradere lab serveren fra Windows 2012 til Windows 2012 R2 i pause, så ikke bare venting.



I morgen står siste finish på verket med Cera pulver på toppen.



tirsdag 11. mars 2014

Landfalltjern - Skimten

Trening på ski 11.mars 2014

Mulig siste gjennomkjøring før Birken. Nesten +10 grader nede i Drammen i dag, rart å ta frem skia. Men jeg prioriterer ski fremfor noe annet nå, bare 4 dager igjen til Birken på lørdag.

Lavere temperatur på Landfalltjern, bilen visste kun +2, men det var nok mye varmere enn det. Prøvde første rubbeskia, men ga opp de etter ca 30 meter. Null feste. Så bare det ned til bilen igjen, frem med gamle Fischer, klister og det som hører med. Heldigvis lå det litt klister på fra før, gjorde det svært enkelt med å bare putte på litt ektra Swix Universalklister på toppen og håpe på det beste.

Klister satt greit til Tverken, veldig våt snø, og det satt bedre i sporet etter Tverken, men dårligere utenfor (nesten ikke feste). Snøen var også hard som betong etter Tverken, kan minne veldig om Påsken med kalde netter og steinharde løyper tidlig på dagen (eller sent på kvelden som i dag).

Jeg kom ikke lenger enn nesten første nedoverbakken på veien til Tverken før jeg måtte snu.. Hadde glemt å legge frem parkeringskortet. Risikerer ikke bot for en skitur. Dermed ble det noen få ekstra km, og alle de første bakkene på nytt. På tross av dette endte det hele opp med 10.5km/t i snittfart, godkjent. Klarer jeg å holde denne farten på lørdag er jeg innen målet på 5t 30min.

Anders på jobben snakker om under 5 timer, men det tror jeg ikke noe på i 2014. Kanskje i 2015, dersom det blir en bedre vinter. Hadde jeg bare kjøpt rubbeski tidligere..

Smøring feste:
1 lag Swix Universalklister

Glid:
CH4 - har ikke glidet de gamle skia siden tidlig i januar.

Tracking med Endomondo

søndag 9. mars 2014

Bergsjørunden med Jon Halvor

Trening på ski 9. mars 2014.

Det ble tur sammen med Jon Halvor i dag. Selv med minusgrader på lørdag slo varmen til i dag på søndag. Nesten +5 på gradestokken oppe i leiligheten. Dermed ble det duket for nok en runde på rubbeski. Rett og slett knallføre!


Jon smørte med VR75, jeg gikk på rubb. Helt strålende føre for rubb, spikerfeste hele veien. Jeg hadde så godt feste at jeg kunne legge inn en drag opp en liten bakke som Jon Halvor ikke klarte å holde følge. Høy puls på toppen av bakken, men veldig moro. Til Jon Halvors forsvar hadde nok ikke han fullt så godt feste på VR75.
Jeg hadde mye bedre gli i dag, rubbeskia liker nok litt hardere spor enn det som var på fredag. Ganske lik glid som Jon Halvor på denne runden. Vi klarte nesten 11km/t i snitt, og akkurat passe sliten ved ankomst Bergsjø.

Super tur i strålende solskinn, helt påskestemning.

Det skal sies at Tom & Co la et lite press på farta rundt Bergsjø i dag, gutta ville jo tidlig hjem, måtte jo bare stå på litt ekstra rundt. Pål Andre holder fortsatt på rekorden blandt oss gutta på runden, har faktisk vært rundt på under timen... Respekt (men den må jo slåes)
Trikkeskinner og spikerfeste med rubb













Bergsjørunden tracking fra Endomondo

fredag 7. mars 2014

Bergsjørunden og Uværsrunden - på Bergsjø

Trening og tur på ski 7. mars 2014

Andre bursdag på rad sammen med gutta. I fjor i Alpene, i dag på Bergsjø. Det ble langrennski i dag, Bergsjø-runden sammen med Jon Halvor og Bernt-Ole. Etter at vi har ferdig la jeg på en ekstra runde for å få litt lenger tur før Birken. Jeg gikk så Uværsrunden alene.

Det ble veldig sterk vind på slutten, dermed gikk farten veldig ned. Fortsatt storfornøyd med rubbeskia, men jeg ser jo de har merkbart dårligere gli enn Madshus Nanosonic. Bernt-Ole gled fra meg i hver nedoverbakke. Tror jeg bør kontrollmåle de nye rubbeskia en ekstra gang hos Bjørn Myhre. Gli'a burde vært tilnærmet lik Madshus.

Jeg endte opp med klisjeen "is i rubben" mot slutten av Uværsrunden. Måtte stoppe å skrape is, men hadde spikerfeste hele veien.

Det hadde vært moro å sammenliknet farta med vanlige ski. Totalt en veldig fin tur, og en veldig fin dag. Flott å kunne unne seg den luksusen å være på ski på bursdagen sin når det regner i lavlandet.




Endomondo Skiing Workout: was out skiing 18.10 km in 2h:29m:56s using Endomondo.

Birker nærmer, og jeg merker at jeg blir mer og mer gira på å prøve å holde samme fart som i fjor.

onsdag 26. februar 2014

3 x Solobua

Trening på ski, 26. feb 2014

Ny tur på ski. Det hadde kommet ca 10 cm vår nynsø over natten, og dermed endte jeg ut i smøreh... Jeg startet med å ta av all klister (men var det så lurt). Men med blanke ski lå hvertall alle muligheter åpne. Jeg sjekket temperaturen og diverse apper, og endte opp med tørrvoks. La under det vanlige og la VR55N på toppen.

Hadde vel på følelsen at dette kom til å bli glatt, og jeg hadde jo rett. Skia gikk begge veier, like fort fremover som bakover. Kanskje ørlite feste utenfor løypa, og med det frisk i sinnet gikk jeg videre opp mot Solobua. Det ble mye staking for å si det sånn, vurdere stadig å legge under enda mykere, men lot det være. Kom til Solobua etter 40 min, ikke akkurat en super tid.

Jeg hadde blitt enig med Vera at jeg skulle holde meg rundt Solobua. Og da blir langt flere runder. Med kjempeglid og litt regn på vei mot Blestølen vurderte jeg det slik at mykere smøring måtte til. Stoppet raskt i krysset ved Rendledammen, la under litt VR55 og et tynt lag VR62. Hm, spikerfeste på vei oppover mot Rendledammen, endelig. Men Adam var ikke lenge i paradis.

Jeg kom ikke lenger enn litt etter krysset opp til kapellet, det startet å snø, tett snø. Og VR62 i snøvær...ikke god kombinasjon. Det endte med både is og kladder under skia. Kom meg til Solobua for andre gang, full stopp igjen. Skrape av all smøring, korke, og legg på nytt lag VR55N igjen. Med håp om mindre kladder og ising la jeg i vei mot Blestølen igjen.

Stoppet raskt i kysset ved Rendledammen igjen, og vurderte en siste runde. Dette måtte jo bli en rundt til. Siste runden ble bakglatt i sporet og feste i nysøen utenfor. Fortsatt kjempeglid, dagens magre trøst.

Endte opp med snittfart på 9km/t, kanskje greit nok med tanke på føre og alle utfordringer med å smøre riktig på 0 føre og delvis snø/regn. Jeg håper på mer stabile forhold mellom Rene og Lillehammer i mars.

mandag 24. februar 2014

4x4 intervall mot Blestølen og nesten 2x Solobua

Trening på ski, 24. feb 2014

Vanskelig å skrive blogg via dårlig mobilnett (3G/EDGE) som stadig faller ut.
Vinterferie med flere plussgrader, sterk vind, yr og regn gir noen utfordringer med tanke på skitrening. Planen var nok langtur mot Krøkla og innafor, men det utgikk. 13-15 m/s og tykk tåke er ikke et godt utgangspunkt for fjelltur.

Vera ble også med på tur denne dagen, hun gikk rolig til Blestølen, jeg gjorde et forsøk på 4x4 intervall i småskogen opp mot Blestølen. Men uten kjørte løyper var nesten umulig å gå på ski i det hele tatt.

Dermed ble det 4x4 internvall i småskogen opp mot Blestølen. Men det ble et halvhjerta forsøk, det var ikke kjørt løyper fra campingen i dag, hverken mot Blestølen eller Solobua. Oppvarmning gikk greit, men det å trå til ble vanskelig. Stavene bare forsvant ned i snøen. Siste draget endte mot Blestølen, og fra krysset til Nipeto runden var det kjørt løyper. Utrolig deilig. De siste kreftene gikk med til staking..

Etter lunsj med kona på Blestølen fristet de nykjørte løypene stort. Egentlig var jeg ferdig med økta for i dag, men en liten tur til mot Solobua kunne vel ikke skade. Og jeg hadde fått en god pause fra forrige økt (som også ble litt halvhjerta pga. altfor myke spor). Det ble sånn passe rolig sammen med kona på runde en, og mer fart på runde to.  Swix rødt klister ga kjempefeste utenfor sporet, ikke fullt så bra i sporet.

Feste:
1 lag swix klisterspray (grunnklister)
1 lag swix rød klister

Glid:
1 lag LF8

Tracking fra Endomondo

lørdag 22. februar 2014

Solobuarunden på vått føre

Trekning på ski 22. Feb 2014

Etter at jentene vant 30km på ski i dag ble jeg svært inspirert av å trå til, gjøre et forsøk på å slå rekorden fra i fjor.

Første del av dagen har gått med til å snømåking av campingvogna. Både taket på vogna, bua og hele terrassen var full av snø, tung snø. Faktisk lenge siden det har vært så mye snø.

Jeg fikk ikke kommet av gårde før ca 16.30, ca en time igjen av dagslyset.
Etter noen kikk på Swix smøreapp og en annen smøreapp droppet jeg klister og la under 1 lag vr40 og 2 lag vr62. Merket straks at dette ble glatt, og stoppet etter ca 25m for å legge på et ekstra lag vr70. Ante vel at rekorden røk med slike forutsetninger og stopp. Med vr70 gjorde susen, tilnærmet spikerfeste utenfor sporet, og greit feste i.

Oppe på fjellet måtte jeg bare holde farta oppe for å ikke få kladder. Vr70 var faktisk helt på grensen i dag, kunne ikke stå stille på solobua en gang.

Slo ikke rekorden, men nesten, og kanskje fartsrekord for 2014 så langt. 11km/t er godkjent for meg.

Ny tur i morgen.


onsdag 5. februar 2014

Toppen av Aron - Skimtrunden - høypuls med Jon Halvor

Trening på ski 5. feb 2014.

Hadde egentlig slått av meg trening i dag, men i det Jon Halvor ringte meg i bilen på vei hjem var det bare å stokke logistikken, nesten skifte til skitøy på motorveien!

Det ble rett og slett en knalltur! Nådde makspuls på 185 i det vi stoppen på Skimten i dag. Og da hadde jeg jevnt ligger i sone 5 siden Tverken (mer eller mindre).

Smurte raskt med 3 lag VR55N i bunnen av Aron, ørlite bakglatt mot Tverken, kanonski etter Tverken og opp til Skimten. Det er lenge siden jeg har hatt så gode ski på slikt føre. Så han som nevnte VR55 i går hadde helt rett, det er fullt mulig å gå på ski i marka på tørrvoks selv om det nesten regner i byen

Jon Halvor hadde bedre glid i dag, staket lett fra meg over Langemyr på vei hjem. Jeg hadde rett og slett ikke mer krefter igjen. Veldig bra og effektiv økt. Lenge siden så høy makspuls.

Smøring feste:
3 Lag VR55N (lagt på i full fart)

Glid:
1 Lag CF4 (egentlig altfor kald glid, men gjør ikke noe med den før skia virkelig trenger det)

Ser litt lysere på Birken nå, selv om det blir en tung tur i 2014.

Det er bare å komme seg ut i marka folkens, trenger heller ikke å stresse med klister, VR55 duger som bare det. Mulig VR55 var hakket bedre enn VR55N i dag.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 11.32 km in 1h:05m:43s using Endomondo.

tirsdag 4. februar 2014

Elendig forsøk på pyramide-intervall - Landfalltjern - Tverken

Trening på ski 4. feb 2014

Smurte meg som vanlig helt bort! Arg, det ser ut som jeg klaffer med teknikk og smøring annet hver år. Hva blir tiden på Birken i 2014 da? Over 6 timer? Håper virkelig ikke det.

Det var riktignok vanskelig føre, delvis lett yr hjemme +2 grader, men -2C på Landfalltjern. Riktignok kom det noe ned der også, men det virket ikke helt regn. Men ikke snø heller.

Skimten i kveld, tåke.. Men -3C,
flotte forhold.
Prøvde swix universal, funka ikke. Stoppet like etter den bratte nedoverbakken på vei mot Tverken og la på Rode Multigrade, bedre, men ikke helt topp. Knotet lenge med å få på Rode klister. Og da hjelper det lite med ferdig programmert treningsopplegg på pulsklokka. Den vet jo ikke at jeg må stoppe å smøre om. Planen var jo pyramideintervall 3-4-5-5-4-3, men i første draget sto jeg å la på Rode klister.

Det ble bedre lenger opp, og noe bedre når jeg roet tempo ned. Endte siste draget litt etter Tverken. Gikk Skimtrunden for å roe ned, veldig tykk tåke, ikke mulig å stake i full fart. Så nesten ikke noe lenger enn skituppen.

Smøring:

Feste (helt håpløst)
1 lag Swix Universal
1 lag Rode Multigrade klister (som er veldig mer klissete enn Swix)

Jeg kom også i snakk med noen som tydelig hadde bedre ski enn meg, de hadde til og med kun lagt på VR55. Snakket om veldig gode ski. Arg!. Og jeg som hadde go' skia i bilen.



Endomondo Skiing Workout: was out skiing 14.42 km in 1h:33m:07s using Endomondo.

lørdag 1. februar 2014

Første Solobuarunden i 2014

Trening på ski, 1. feb 2014.

Endelig snø på Blefjell, og utrolig deilig å være der.

Det ble faktisk to runder rundt Solobua denne lørdagen, først en runde med Vera, så en runde alene. Svært vanskelig sikt, underkjølt regn eller yr, kall det hva du vil, det la seg på brillene som is. Vera måtte stoppe fire ganger på runden bare for å skrape av brillene. Min snøskjerm fungerte bedre, men også jeg fikk en aha opplevelse når jeg fikk bort isen på vei hjem fra Solobua på første runde.

Tok runden med Vera som oppvarming, og klinte til med mer fart på runde to. Tåka ble tettere, men litt mindre piskende nedbør. Skikkelig vanskelig i nedoverbakkene. Nesten umulig å se sporet pga. flatt lys.

Jeg fikk tatt noen fine bilder av trær med mye tung snø på, skal prøve å få oppdatert med bilder snarlig.

Smøring (Godt feste denne dagen).
2 lag VR30
2 lag VR40.

Første tur i 2014 med Madshus skia, bare det i seg selv ble en opptur. Noe helt annet enn altfor bløte Fischer ski. Jeg må gjort noe med de Fisherskia, denne sesongen synes jeg de kun har fungert dårlig.
Plan for 2015 må være et nytt go' par, slik at Madshus kan rykke ned som treningspar.. Det hadde vært noe!

http://www.endomondo.com/workouts/292831173/1455345

onsdag 29. januar 2014

Toppen av Aron - Tverråsen med Jon Halvor

Trening på ski, 29. jan 2014

Endelig. Der satt'n! Feste under skia!

Nypreppa løyper fra toppen av Aron, hele Kamstrupen bortover. Vi gikk ikke der, men opp til Tverken på litt eldre spor, og rundt Tverråsen med gjenføyka spor. Lier hadde tydeligvis ikke kjørt tråkkemaskinen opp til indrefileten av Drammensmarka. Men mye bedre enn på mandag.

Diagonalgang fungerte bra, feste var bra, kjenner jeg trenger å pushe mer på staking. Jon Halvor gikk raskt i fra i lette motbakker og på flata, fikk raskt en luke på 30-40 meter. Hadde ikke han stoppet og ventet ville det blitt mange km alene i kveld.

Totalt en topp opplevelse etter 3 nedturer siden all nysnøen kom. Nå er det bare å få til skikkelig diagonalgang med bra tyngdeoverføring så klappinga blir borte. Ser at jeg fortsatt har en del å hente der. Ref. Jon Halvor som lett går i fra på slettene.

Festsmøring i kveld:
2 tynne lag VR45 på toppen av laget med VR40 fra mandag

Glider:
LF6

Snittfart på 10km/t er innafor :-)

Endomondo Skiing Workout

mandag 27. januar 2014

Landfalltjern - Skimten - Tverråsen i snøføyka

Trening på ski 27. jan 2014



Var vel ikke helt optimale forhold for skitrening i kveld. Men siden jeg ikke kom meg ut på søndag måtte jeg jo ut på mandag. Jeg hadde ikke trodd at løypene var så blåst vekk, men det var de.
Skimten i ruskevær



Ga opp Skimtrunden, det hadde blitt som en tur på fjellet med fjellski. Gikk opp til Skimten den vanlig veien, greit nok, men mye gjenblåste spor der også. Følte meg veldig alene oppe i marka denne kvelden, men på vei ned måtte jeg faktisk fire stykker, alt mye bedre.



På vei ned fra Skimten måtte jeg bare kikke på sporene bortover mot Tverråsen. De så jo veldig lovende ut, og siden klokka kun hadde akkurat passert 19, valgte jeg å fortsette bortover mot Tverråsen. Ble nok litt over middels optimistisk rundt Tverråsrunden denne kvelden. Kanskje årets tyngste tur rundt Tverråsen. Når skal jeg nok være litt forsiktig med en slik uttalelse i januar, men jeg prøver meg.



Totalt var jeg ute i 2t og 13 min denne kvelden, helt unormalt for å være en kveldstrening.

Smøring feste:
2 lag VR40
1 lag VR45

Det endte med litt ising under den ene skien. Kanskje 3 lag VR40 hadde fungert?

Glider:
LF7

Tracking fra Endomondo

torsdag 23. januar 2014

Landfalltjern - Tverråsrunden på trått føre

Trening på ski, 23. jan 2014

Teknikken svikter fortsatt. Flyttet bindingen tilbake der den sto, kanskje det hjalp, kanskje ikke. Ble forbigått av en kar på fjellski, bare labba rett forbi meg opp bakken etter Tverken. Klarte aldri å holde følge, skia mine gled jo alle veier, han hadde spikerfeste. Rakk aldri å spørre hva han hadde under skia..

Det ble rett og slett veldig trått rundt Tverråsrunden, mye snø i sporene.

Satser på at go' skia er bedre, og de skal testes når det kommer mer snø.

Smøring feste:
1 lag VR40
1 tynt lag Blå Extra i tråkket.

Glider:
LF6

Endomondo Skiing Workout

tirsdag 21. januar 2014

Landfalltjern - Skimtrunden med bakglatte ski - sammen med Jon Halvor

Trening på ski 21. Jan 2014



Etter søndagens mange glipptak dro jeg sporen straks til Sport1 og fikk merket opp nye smøresoner. Det var ikke så veldig forskjell, bortsett fra at treningsskia mine egentlig er altfor myke. De passer best til en person på 60 kg, jeg veier litt mer. Resultatet at det var de flyttet bindingen litt lenger bak, i håp om bedre gli tenker jeg. Skulle visst bli en litt bedre smørelomme foran på skien. Det fungerte rett og slett møkkadårlig. Har aldri pest så mye opp til Skimten på lenge. Det ga god gli, men langt fra godt feste. Det er vel lenge siden Jon Halvor har sett meg så sur, hadde nesten lyst til å knekke skia på Skimten og bare gå hjem på beina.



Men det gikk jo veldig bra nedover da, sett i lyset av flytting av bindingen. Og denne effekten ble jo fin på staking. Men jeg kan ikke stake hele Birken, er helt avhengig av godt feste.



Jon Halvor smurte med VR40 og hadde greit feste, jeg prøvde det samme, men måtte legge et lag Blå Extra under. Jeg begynner å lure på om jeg rett og slett har mistet all teknikk. Det skal jo ikke være vanskelig å smøre på typisk blått føre??



Men veldig hyggelig å gå med Jon Halvor da :-)



Smøring feste

2 lag V30 Blå

Litt Rode Multigrade i tråkket (dette med utgangspunkt i -5C).

La på tynt lag VR40 på Landfalltjern pga. at bilen viste -10C. Dette ble jo helt håpløst, la så et lag Blå Extra litt lenger opp mot Tverken



Glid:

1 lag LF6.





http://www.endomondo.com/workouts/289511648/1455345

søndag 19. januar 2014

Landfalltjern - Skimtrunden

Trening på ski 19. Jan 2014.


For det første, det var vært dårlig med oppdateringer på bloggen rundt skigåing i vinter. Det skal bedre seg. På en annen måte har det ikke vært så mye å skrive om, men det har altså blitt 4-5 turer i Lier, med utgangspunkt i enten Eggevollen eller Martingsløkka.

Men nå altså, første runden på ski med utgangspunkt fra Landfalltjern. Det er enklere å kjøre til Landfalltjern enn Lier, ingen tvil om det.

Utgangspunktet for denne treninga var vel ikke den beste, har vært på Atea Landstreff i hele helgen, med dertil lite med søvn og kanskje litt annet også (les god drikke). Men fristelsen for ski ble for stor, så jeg la i vei opp fra Landfalltjern. Kjente det allerede i første bakken at dette ikke kom til å bli rekord. Det ble rett og slett tungt. Og bakglatt! Jeg må ha mistet svært mye teknikk i løpet av høsten 2013. Det klapper i skia som aldri før, merker jo med en gang hva gjør feil, men klarer ikke helt å bedre vært fraspark skikkelig. Høsten 2012 hadde jeg jo til og med brukket kragebeinet!

For å si det kort, dette blir en tung sesong. Farta er definitivt ikke der den burde være, og med all den klappinga i skia må det øves teknikk i mange uker fremover. Og samtidig må fart og kondisjon opp...
Snittfart på 9.7km/t er ikke bra.. Må tett oppunder 11km/t.

Men følelsen av å komme til Skimten i vinterdrakt er rett og slett fantastisk, dårlig form eller ei. Det er hvitt overalt, og det er minusgrader og ikke klisterføre. Helt nydelig.



Smøring:
1 Lag Blå Swix
1 Lag Blå Extra i tråkket.


Glider:
CF4 (la det før tur til Golsfjellet i kulda)



http://www.endomondo.com/workouts/

onsdag 8. januar 2014

Trappeintervall i 800m

Trening barmark 8. jan 2014.

Det er ennå ikke kommet nok snø på Østlandet. Og den lille snøen som finnes ute i Lier er bløt. Det er nok muligheter der for de mest ivrige, men etter den siste perioden med mye regn har jeg ikke orket å reise ut til Lier for å teste.

I dag ble det 3-4-5-5-4-3 intervall med joggsko i 800m. Vel og merke uten staver. Stavene har jo skipigger, og de ville blitt ødelagt av å stampe på grus i 8km. Holdt nesten alle dragene fullt ut i kveld. Spesielt fornøyd med å klare å holde begge dragene på 5 min.

Ble faktisk jogging hele veien hjem fra 800m også. Fornøyd. Men nå må det vel komme noe snø snart?

Tracking fra Endomondo