søndag 19. januar 2014

Landfalltjern - Skimtrunden

Trening på ski 19. Jan 2014.


For det første, det var vært dårlig med oppdateringer på bloggen rundt skigåing i vinter. Det skal bedre seg. På en annen måte har det ikke vært så mye å skrive om, men det har altså blitt 4-5 turer i Lier, med utgangspunkt i enten Eggevollen eller Martingsløkka.

Men nå altså, første runden på ski med utgangspunkt fra Landfalltjern. Det er enklere å kjøre til Landfalltjern enn Lier, ingen tvil om det.

Utgangspunktet for denne treninga var vel ikke den beste, har vært på Atea Landstreff i hele helgen, med dertil lite med søvn og kanskje litt annet også (les god drikke). Men fristelsen for ski ble for stor, så jeg la i vei opp fra Landfalltjern. Kjente det allerede i første bakken at dette ikke kom til å bli rekord. Det ble rett og slett tungt. Og bakglatt! Jeg må ha mistet svært mye teknikk i løpet av høsten 2013. Det klapper i skia som aldri før, merker jo med en gang hva gjør feil, men klarer ikke helt å bedre vært fraspark skikkelig. Høsten 2012 hadde jeg jo til og med brukket kragebeinet!

For å si det kort, dette blir en tung sesong. Farta er definitivt ikke der den burde være, og med all den klappinga i skia må det øves teknikk i mange uker fremover. Og samtidig må fart og kondisjon opp...
Snittfart på 9.7km/t er ikke bra.. Må tett oppunder 11km/t.

Men følelsen av å komme til Skimten i vinterdrakt er rett og slett fantastisk, dårlig form eller ei. Det er hvitt overalt, og det er minusgrader og ikke klisterføre. Helt nydelig.



Smøring:
1 Lag Blå Swix
1 Lag Blå Extra i tråkket.


Glider:
CF4 (la det før tur til Golsfjellet i kulda)



http://www.endomondo.com/workouts/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar