tirsdag 29. oktober 2013

Ny runde opp ved siden av Kjøsterudjuvet - ned Aron

Trening barmark, 29.oktober 2013.

Hard økt sammen med Jon Halvor. Varmet opp litt bedre denne gangen med å gå rundt Kr. Brennersvei istedet for rett opp skogen som jeg pleier. Passe rolige gange bort til juvet. Så full fart opp hele veien til gamledammen. Jeg fikk først, men prøvde å holde tempo oppe hele veien til toppen. Det ble mye over 90% av makspuls i dag, men det føles godt!

Nådde makspuls på 185 denne kvelden, og jeg tror nesten ikke jeg har vært over det i hele 2013. Kanskje jeg må senke makspulsnivået på klokka??

Rolig jogg ned igjen. Topp økt.

http://www.endomondo.com/workouts/263714668/1455345

lørdag 26. oktober 2013

4x4 intervall - opp Aron med staver

Trening barmark 26.okt 2013

Dette ble litt av en dag. Håper var sykkel, men det er bløtt i marka om dagen. På toppen av dette var det visst en del andre gjøremål som sto i kø.., f.eks vask av sommerdekk som ble skiftet forrige helg, bilder av korpset til Vera, kjøre Ola til en kompis.

Flott på Gamledammen en lørdag ettermiddag
i oktober.
Fikk skviset inn en 1 time internvall opp Aron. Endte siste draget nesten på Gamledammen denne gangen. Siste draget ble sånn halvveis på vei nedover. Lett jogg nesten hele veien ned.

God økt, totalt 56 min fra dør til dør.

PS: Fordelen med bare joggesko og staver, minimalt vedlikehold!

Men når kommer snøen?
Endomondo Running Workout

torsdag 24. oktober 2013

4x4 intervall med staver opp Aron

Trening, barmark 24.okt 2013

Kort og godt intervall med joggesko og staver. Målet er å holde drag av 4 min, enten med å løpe eller rask gange. Jeg orker ikke å løpe med staver i 4 min ennå, men har vel at håp om at det bedrer seg før snøen kommer.

Jeg rekker egentlig bare 3 drag på vei opp, har lagt inn 15 min oppvarming også, så første drag begynner litt opp i bakken. Siste draget ble rask jogging nedover. Resten av turen ned blir lett jogg eller å gå.

Totalt sett en god og rask økt. Dør til dør på under timen.


Endomondo Walking Workout: was out walking 5.30 km in 55m:57s using Endomondo.

onsdag 16. oktober 2013

Første tur på rulleski høsten 2013

Trening på rulleski, 16. oktober 2013.

Første tur på rulleski i 2013 og veldig uvant. Rett og slett vinglete. Jeg har ikke brukt rulleskia siden høsten 2012, så veldig aktiv på rulleski er jeg jo ikke. Jeg har delvis glemt bremseteknikk også, så ferden ned mot Kiwi på Åssiden gikk ikke akkurat fort.

Kjørte 4x4 bakkdrag rundt på Åssiden. Klarte å holde god fart fra bakken etter Solåsblokka og mot Aron, godt fornøyd. Fikk makspuls opp i 95%, lenge siden jeg har vært så høyt i puls.

Det føles godt å merke at jeg holder hele draget på 4 min. Dette er så likt langrenn som jeg kommer uten snø. Håper dette gir en grei pekepinn på hvordan det blir til vinteren, litt lettere å gå på ski enn å løpe motbakke-intervall med staver.

Neste rulleskiøkt håper jeg blir på Konnerud. I litt mer trygge omgivelser.

Endomondo Roller skiing Workout: was out roller skiing 6.91 km in 50m:53s using Endomondo.

tirsdag 15. oktober 2013

Opp ved siden av Kjøsterudjuvet - ned Aron

Trening barmark, 15.okt 2013

Høsten er definitivt kommet, og i dag vant rask gåtur opp ved siden av Kjøsterudjuvet mot sykling med lykt. Med 5-6 C på gradestokken blir det ofte noe kjølig å kjøre raskt ned fra Tverken, blir ikke så kjølig til fots.

Treningsøkta ble selvsagt utført sammen med Jon Halvor. Dette er på en møte blitt vår høstgreie. Vi går opp på venstre siden av juvet så fort jeg kan. Tror nok Jon Halvor kan gå mye raskere, han ser veldig uanstrengt ut der han mer vandrer foran meg.

Det blir kort og effektivt opp til Gamledammen, og litt mer rolig ned Aron. Mye høy puls opp, mest gåing, men vi legger inn et lite drag med løping opp en kneik og på flata mot dammen.

Bra tur.

Opp ved siden av juvet - tracking fra Endomondo

torsdag 10. oktober 2013

Opp Aron med staver

Trening, barmark 10.okt 2013

Litt slapp i kroppen før start, sykle eller gå/løpe. Valget falt på gå/løpe opp Aron. Må jo tenke på at det snart er ski som gjelder. Innom Jon Halvor på vei opp, det passet ikke for han å være med.

Prøvde på jevn gange og et par drag, ble egentlig med forsøket. Litt jogging på vei ned, men tok et par pauser for å ikke ble helt ødelagt i beina (ref. forrige tur opp Aron)  Kanskje litt sliten i dag?

Det er noen dager der jeg føler at jeg like greit kunne latt være. I dag var typisk en sånn dag, mens jeg i går var helt på hugget etter å løpe opp Aron.

Jeg har ennå ikke prøvd rulleskia i 2013, kanskje på tide å kjenne hvordan det er igjen? Hm... Men det er fortsatt veldig gøy å sykle, spesielt siden temperaturen holder seg langt over 0 C. Men i kveld har den sunket til ca 3-4 C, hørte jeg snø?

//Glenn

Endomondo Walking Workout  was out walking 4.74 km in 52m:40s using Endomondo.

onsdag 2. oktober 2013

4x4 intervall med staver på Blefjell - forsøk nr 2

Trening, barmark, 2.okt 2013

Forsøk nr 2 på 4x4 intervall med staver. Og denne gangen kom jeg faktisk litt lenger! Holder fortsatt ikke mer enn ca 2 min pr. drag, men kanskje jeg kommer meg litt kjappere slik at jeg mer eller mindre fullfører draget på 4 min uten altfor lang pause midt i. Kunne nok like greit kjørt 8 x 2 min med 1 min pause?

Siste delen av denne økta blir å løpe på plankene etter Rendledammen, helt umulig med staver.

Igjen en veldig god økt, dønn sliten når jeg kom hjem, men fin i beina.

4x4 intervall med Staver - Blefjell