onsdag 26. februar 2014

3 x Solobua

Trening på ski, 26. feb 2014

Ny tur på ski. Det hadde kommet ca 10 cm vår nynsø over natten, og dermed endte jeg ut i smøreh... Jeg startet med å ta av all klister (men var det så lurt). Men med blanke ski lå hvertall alle muligheter åpne. Jeg sjekket temperaturen og diverse apper, og endte opp med tørrvoks. La under det vanlige og la VR55N på toppen.

Hadde vel på følelsen at dette kom til å bli glatt, og jeg hadde jo rett. Skia gikk begge veier, like fort fremover som bakover. Kanskje ørlite feste utenfor løypa, og med det frisk i sinnet gikk jeg videre opp mot Solobua. Det ble mye staking for å si det sånn, vurdere stadig å legge under enda mykere, men lot det være. Kom til Solobua etter 40 min, ikke akkurat en super tid.

Jeg hadde blitt enig med Vera at jeg skulle holde meg rundt Solobua. Og da blir langt flere runder. Med kjempeglid og litt regn på vei mot Blestølen vurderte jeg det slik at mykere smøring måtte til. Stoppet raskt i krysset ved Rendledammen, la under litt VR55 og et tynt lag VR62. Hm, spikerfeste på vei oppover mot Rendledammen, endelig. Men Adam var ikke lenge i paradis.

Jeg kom ikke lenger enn litt etter krysset opp til kapellet, det startet å snø, tett snø. Og VR62 i snøvær...ikke god kombinasjon. Det endte med både is og kladder under skia. Kom meg til Solobua for andre gang, full stopp igjen. Skrape av all smøring, korke, og legg på nytt lag VR55N igjen. Med håp om mindre kladder og ising la jeg i vei mot Blestølen igjen.

Stoppet raskt i kysset ved Rendledammen igjen, og vurderte en siste runde. Dette måtte jo bli en rundt til. Siste runden ble bakglatt i sporet og feste i nysøen utenfor. Fortsatt kjempeglid, dagens magre trøst.

Endte opp med snittfart på 9km/t, kanskje greit nok med tanke på føre og alle utfordringer med å smøre riktig på 0 føre og delvis snø/regn. Jeg håper på mer stabile forhold mellom Rene og Lillehammer i mars.

mandag 24. februar 2014

4x4 intervall mot Blestølen og nesten 2x Solobua

Trening på ski, 24. feb 2014

Vanskelig å skrive blogg via dårlig mobilnett (3G/EDGE) som stadig faller ut.
Vinterferie med flere plussgrader, sterk vind, yr og regn gir noen utfordringer med tanke på skitrening. Planen var nok langtur mot Krøkla og innafor, men det utgikk. 13-15 m/s og tykk tåke er ikke et godt utgangspunkt for fjelltur.

Vera ble også med på tur denne dagen, hun gikk rolig til Blestølen, jeg gjorde et forsøk på 4x4 intervall i småskogen opp mot Blestølen. Men uten kjørte løyper var nesten umulig å gå på ski i det hele tatt.

Dermed ble det 4x4 internvall i småskogen opp mot Blestølen. Men det ble et halvhjerta forsøk, det var ikke kjørt løyper fra campingen i dag, hverken mot Blestølen eller Solobua. Oppvarmning gikk greit, men det å trå til ble vanskelig. Stavene bare forsvant ned i snøen. Siste draget endte mot Blestølen, og fra krysset til Nipeto runden var det kjørt løyper. Utrolig deilig. De siste kreftene gikk med til staking..

Etter lunsj med kona på Blestølen fristet de nykjørte løypene stort. Egentlig var jeg ferdig med økta for i dag, men en liten tur til mot Solobua kunne vel ikke skade. Og jeg hadde fått en god pause fra forrige økt (som også ble litt halvhjerta pga. altfor myke spor). Det ble sånn passe rolig sammen med kona på runde en, og mer fart på runde to.  Swix rødt klister ga kjempefeste utenfor sporet, ikke fullt så bra i sporet.

Feste:
1 lag swix klisterspray (grunnklister)
1 lag swix rød klister

Glid:
1 lag LF8

Tracking fra Endomondo

lørdag 22. februar 2014

Solobuarunden på vått føre

Trekning på ski 22. Feb 2014

Etter at jentene vant 30km på ski i dag ble jeg svært inspirert av å trå til, gjøre et forsøk på å slå rekorden fra i fjor.

Første del av dagen har gått med til å snømåking av campingvogna. Både taket på vogna, bua og hele terrassen var full av snø, tung snø. Faktisk lenge siden det har vært så mye snø.

Jeg fikk ikke kommet av gårde før ca 16.30, ca en time igjen av dagslyset.
Etter noen kikk på Swix smøreapp og en annen smøreapp droppet jeg klister og la under 1 lag vr40 og 2 lag vr62. Merket straks at dette ble glatt, og stoppet etter ca 25m for å legge på et ekstra lag vr70. Ante vel at rekorden røk med slike forutsetninger og stopp. Med vr70 gjorde susen, tilnærmet spikerfeste utenfor sporet, og greit feste i.

Oppe på fjellet måtte jeg bare holde farta oppe for å ikke få kladder. Vr70 var faktisk helt på grensen i dag, kunne ikke stå stille på solobua en gang.

Slo ikke rekorden, men nesten, og kanskje fartsrekord for 2014 så langt. 11km/t er godkjent for meg.

Ny tur i morgen.


onsdag 5. februar 2014

Toppen av Aron - Skimtrunden - høypuls med Jon Halvor

Trening på ski 5. feb 2014.

Hadde egentlig slått av meg trening i dag, men i det Jon Halvor ringte meg i bilen på vei hjem var det bare å stokke logistikken, nesten skifte til skitøy på motorveien!

Det ble rett og slett en knalltur! Nådde makspuls på 185 i det vi stoppen på Skimten i dag. Og da hadde jeg jevnt ligger i sone 5 siden Tverken (mer eller mindre).

Smurte raskt med 3 lag VR55N i bunnen av Aron, ørlite bakglatt mot Tverken, kanonski etter Tverken og opp til Skimten. Det er lenge siden jeg har hatt så gode ski på slikt føre. Så han som nevnte VR55 i går hadde helt rett, det er fullt mulig å gå på ski i marka på tørrvoks selv om det nesten regner i byen

Jon Halvor hadde bedre glid i dag, staket lett fra meg over Langemyr på vei hjem. Jeg hadde rett og slett ikke mer krefter igjen. Veldig bra og effektiv økt. Lenge siden så høy makspuls.

Smøring feste:
3 Lag VR55N (lagt på i full fart)

Glid:
1 Lag CF4 (egentlig altfor kald glid, men gjør ikke noe med den før skia virkelig trenger det)

Ser litt lysere på Birken nå, selv om det blir en tung tur i 2014.

Det er bare å komme seg ut i marka folkens, trenger heller ikke å stresse med klister, VR55 duger som bare det. Mulig VR55 var hakket bedre enn VR55N i dag.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 11.32 km in 1h:05m:43s using Endomondo.

tirsdag 4. februar 2014

Elendig forsøk på pyramide-intervall - Landfalltjern - Tverken

Trening på ski 4. feb 2014

Smurte meg som vanlig helt bort! Arg, det ser ut som jeg klaffer med teknikk og smøring annet hver år. Hva blir tiden på Birken i 2014 da? Over 6 timer? Håper virkelig ikke det.

Det var riktignok vanskelig føre, delvis lett yr hjemme +2 grader, men -2C på Landfalltjern. Riktignok kom det noe ned der også, men det virket ikke helt regn. Men ikke snø heller.

Skimten i kveld, tåke.. Men -3C,
flotte forhold.
Prøvde swix universal, funka ikke. Stoppet like etter den bratte nedoverbakken på vei mot Tverken og la på Rode Multigrade, bedre, men ikke helt topp. Knotet lenge med å få på Rode klister. Og da hjelper det lite med ferdig programmert treningsopplegg på pulsklokka. Den vet jo ikke at jeg må stoppe å smøre om. Planen var jo pyramideintervall 3-4-5-5-4-3, men i første draget sto jeg å la på Rode klister.

Det ble bedre lenger opp, og noe bedre når jeg roet tempo ned. Endte siste draget litt etter Tverken. Gikk Skimtrunden for å roe ned, veldig tykk tåke, ikke mulig å stake i full fart. Så nesten ikke noe lenger enn skituppen.

Smøring:

Feste (helt håpløst)
1 lag Swix Universal
1 lag Rode Multigrade klister (som er veldig mer klissete enn Swix)

Jeg kom også i snakk med noen som tydelig hadde bedre ski enn meg, de hadde til og med kun lagt på VR55. Snakket om veldig gode ski. Arg!. Og jeg som hadde go' skia i bilen.



Endomondo Skiing Workout: was out skiing 14.42 km in 1h:33m:07s using Endomondo.

lørdag 1. februar 2014

Første Solobuarunden i 2014

Trening på ski, 1. feb 2014.

Endelig snø på Blefjell, og utrolig deilig å være der.

Det ble faktisk to runder rundt Solobua denne lørdagen, først en runde med Vera, så en runde alene. Svært vanskelig sikt, underkjølt regn eller yr, kall det hva du vil, det la seg på brillene som is. Vera måtte stoppe fire ganger på runden bare for å skrape av brillene. Min snøskjerm fungerte bedre, men også jeg fikk en aha opplevelse når jeg fikk bort isen på vei hjem fra Solobua på første runde.

Tok runden med Vera som oppvarming, og klinte til med mer fart på runde to. Tåka ble tettere, men litt mindre piskende nedbør. Skikkelig vanskelig i nedoverbakkene. Nesten umulig å se sporet pga. flatt lys.

Jeg fikk tatt noen fine bilder av trær med mye tung snø på, skal prøve å få oppdatert med bilder snarlig.

Smøring (Godt feste denne dagen).
2 lag VR30
2 lag VR40.

Første tur i 2014 med Madshus skia, bare det i seg selv ble en opptur. Noe helt annet enn altfor bløte Fischer ski. Jeg må gjort noe med de Fisherskia, denne sesongen synes jeg de kun har fungert dårlig.
Plan for 2015 må være et nytt go' par, slik at Madshus kan rykke ned som treningspar.. Det hadde vært noe!

http://www.endomondo.com/workouts/292831173/1455345