onsdag 29. januar 2014

Toppen av Aron - Tverråsen med Jon Halvor

Trening på ski, 29. jan 2014

Endelig. Der satt'n! Feste under skia!

Nypreppa løyper fra toppen av Aron, hele Kamstrupen bortover. Vi gikk ikke der, men opp til Tverken på litt eldre spor, og rundt Tverråsen med gjenføyka spor. Lier hadde tydeligvis ikke kjørt tråkkemaskinen opp til indrefileten av Drammensmarka. Men mye bedre enn på mandag.

Diagonalgang fungerte bra, feste var bra, kjenner jeg trenger å pushe mer på staking. Jon Halvor gikk raskt i fra i lette motbakker og på flata, fikk raskt en luke på 30-40 meter. Hadde ikke han stoppet og ventet ville det blitt mange km alene i kveld.

Totalt en topp opplevelse etter 3 nedturer siden all nysnøen kom. Nå er det bare å få til skikkelig diagonalgang med bra tyngdeoverføring så klappinga blir borte. Ser at jeg fortsatt har en del å hente der. Ref. Jon Halvor som lett går i fra på slettene.

Festsmøring i kveld:
2 tynne lag VR45 på toppen av laget med VR40 fra mandag

Glider:
LF6

Snittfart på 10km/t er innafor :-)

Endomondo Skiing Workout

mandag 27. januar 2014

Landfalltjern - Skimten - Tverråsen i snøføyka

Trening på ski 27. jan 2014



Var vel ikke helt optimale forhold for skitrening i kveld. Men siden jeg ikke kom meg ut på søndag måtte jeg jo ut på mandag. Jeg hadde ikke trodd at løypene var så blåst vekk, men det var de.
Skimten i ruskevær



Ga opp Skimtrunden, det hadde blitt som en tur på fjellet med fjellski. Gikk opp til Skimten den vanlig veien, greit nok, men mye gjenblåste spor der også. Følte meg veldig alene oppe i marka denne kvelden, men på vei ned måtte jeg faktisk fire stykker, alt mye bedre.



På vei ned fra Skimten måtte jeg bare kikke på sporene bortover mot Tverråsen. De så jo veldig lovende ut, og siden klokka kun hadde akkurat passert 19, valgte jeg å fortsette bortover mot Tverråsen. Ble nok litt over middels optimistisk rundt Tverråsrunden denne kvelden. Kanskje årets tyngste tur rundt Tverråsen. Når skal jeg nok være litt forsiktig med en slik uttalelse i januar, men jeg prøver meg.



Totalt var jeg ute i 2t og 13 min denne kvelden, helt unormalt for å være en kveldstrening.

Smøring feste:
2 lag VR40
1 lag VR45

Det endte med litt ising under den ene skien. Kanskje 3 lag VR40 hadde fungert?

Glider:
LF7

Tracking fra Endomondo

torsdag 23. januar 2014

Landfalltjern - Tverråsrunden på trått føre

Trening på ski, 23. jan 2014

Teknikken svikter fortsatt. Flyttet bindingen tilbake der den sto, kanskje det hjalp, kanskje ikke. Ble forbigått av en kar på fjellski, bare labba rett forbi meg opp bakken etter Tverken. Klarte aldri å holde følge, skia mine gled jo alle veier, han hadde spikerfeste. Rakk aldri å spørre hva han hadde under skia..

Det ble rett og slett veldig trått rundt Tverråsrunden, mye snø i sporene.

Satser på at go' skia er bedre, og de skal testes når det kommer mer snø.

Smøring feste:
1 lag VR40
1 tynt lag Blå Extra i tråkket.

Glider:
LF6

Endomondo Skiing Workout

tirsdag 21. januar 2014

Landfalltjern - Skimtrunden med bakglatte ski - sammen med Jon Halvor

Trening på ski 21. Jan 2014



Etter søndagens mange glipptak dro jeg sporen straks til Sport1 og fikk merket opp nye smøresoner. Det var ikke så veldig forskjell, bortsett fra at treningsskia mine egentlig er altfor myke. De passer best til en person på 60 kg, jeg veier litt mer. Resultatet at det var de flyttet bindingen litt lenger bak, i håp om bedre gli tenker jeg. Skulle visst bli en litt bedre smørelomme foran på skien. Det fungerte rett og slett møkkadårlig. Har aldri pest så mye opp til Skimten på lenge. Det ga god gli, men langt fra godt feste. Det er vel lenge siden Jon Halvor har sett meg så sur, hadde nesten lyst til å knekke skia på Skimten og bare gå hjem på beina.



Men det gikk jo veldig bra nedover da, sett i lyset av flytting av bindingen. Og denne effekten ble jo fin på staking. Men jeg kan ikke stake hele Birken, er helt avhengig av godt feste.



Jon Halvor smurte med VR40 og hadde greit feste, jeg prøvde det samme, men måtte legge et lag Blå Extra under. Jeg begynner å lure på om jeg rett og slett har mistet all teknikk. Det skal jo ikke være vanskelig å smøre på typisk blått føre??



Men veldig hyggelig å gå med Jon Halvor da :-)



Smøring feste

2 lag V30 Blå

Litt Rode Multigrade i tråkket (dette med utgangspunkt i -5C).

La på tynt lag VR40 på Landfalltjern pga. at bilen viste -10C. Dette ble jo helt håpløst, la så et lag Blå Extra litt lenger opp mot Tverken



Glid:

1 lag LF6.





http://www.endomondo.com/workouts/289511648/1455345

søndag 19. januar 2014

Landfalltjern - Skimtrunden

Trening på ski 19. Jan 2014.


For det første, det var vært dårlig med oppdateringer på bloggen rundt skigåing i vinter. Det skal bedre seg. På en annen måte har det ikke vært så mye å skrive om, men det har altså blitt 4-5 turer i Lier, med utgangspunkt i enten Eggevollen eller Martingsløkka.

Men nå altså, første runden på ski med utgangspunkt fra Landfalltjern. Det er enklere å kjøre til Landfalltjern enn Lier, ingen tvil om det.

Utgangspunktet for denne treninga var vel ikke den beste, har vært på Atea Landstreff i hele helgen, med dertil lite med søvn og kanskje litt annet også (les god drikke). Men fristelsen for ski ble for stor, så jeg la i vei opp fra Landfalltjern. Kjente det allerede i første bakken at dette ikke kom til å bli rekord. Det ble rett og slett tungt. Og bakglatt! Jeg må ha mistet svært mye teknikk i løpet av høsten 2013. Det klapper i skia som aldri før, merker jo med en gang hva gjør feil, men klarer ikke helt å bedre vært fraspark skikkelig. Høsten 2012 hadde jeg jo til og med brukket kragebeinet!

For å si det kort, dette blir en tung sesong. Farta er definitivt ikke der den burde være, og med all den klappinga i skia må det øves teknikk i mange uker fremover. Og samtidig må fart og kondisjon opp...
Snittfart på 9.7km/t er ikke bra.. Må tett oppunder 11km/t.

Men følelsen av å komme til Skimten i vinterdrakt er rett og slett fantastisk, dårlig form eller ei. Det er hvitt overalt, og det er minusgrader og ikke klisterføre. Helt nydelig.



Smøring:
1 Lag Blå Swix
1 Lag Blå Extra i tråkket.


Glider:
CF4 (la det før tur til Golsfjellet i kulda)



http://www.endomondo.com/workouts/

onsdag 8. januar 2014

Trappeintervall i 800m

Trening barmark 8. jan 2014.

Det er ennå ikke kommet nok snø på Østlandet. Og den lille snøen som finnes ute i Lier er bløt. Det er nok muligheter der for de mest ivrige, men etter den siste perioden med mye regn har jeg ikke orket å reise ut til Lier for å teste.

I dag ble det 3-4-5-5-4-3 intervall med joggsko i 800m. Vel og merke uten staver. Stavene har jo skipigger, og de ville blitt ødelagt av å stampe på grus i 8km. Holdt nesten alle dragene fullt ut i kveld. Spesielt fornøyd med å klare å holde begge dragene på 5 min.

Ble faktisk jogging hele veien hjem fra 800m også. Fornøyd. Men nå må det vel komme noe snø snart?

Tracking fra Endomondo