torsdag 29. november 2012

Eggevollen - Solvang - Løken - Grunnvann

Trening på ski 29. Nov 2012.
Det er bare å smi mens jernet er varmt! I denne sammenhengen er det ikke varmt, men kaldt som gjelder.

Samme sted, men andre folk på tur. Med i dag, Tore Skavland, Per Olav, Pernilla og hennes datter og 2 bikkjer. Det skulle bli samme runden som i går, men Tore meldte pass på Solvang, dårlig form?? Tror ikke det egentlig, lyskestrekk. Han gikk tilbake, og Per Olav og jeg tok runden om Løken.

Men Tore ga seg ikke så lett. Fikk parkert bikkja og kom som et olja lyn i løypa de siste meterne ned mot parkeringen på Eggevollen. Jeg trekker tilbake alt om dårlig form, det kommer til å gå fort på ski med Tore i vinter. Huff og huff.

Ikke fullt så gode løyper i dag, nå må det komme mer snø.

Totalt, veldig hyggelig tur, omtrent samme fart som i går. Mellom 9-10 km/t.

Ca -10 grader på Eiksetra. Jeg hadde ikke mindre enn 3 lag VR45 under, det ble veldig trått på vei tilbake til parkeringen. Kunne fint dratt av alt VR45 i dag, og lagt 2 tynne lag med vanlig blått. De gamle Fisher skia glir usedvanlig dårlig i år. Ikke bra. Blir spennende å prøve go' skia etter mer snø.

Glider : Samme som i går, LF8. Ingen endring.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 10.11 km in 56m:42s using Endomondo.

onsdag 28. november 2012

Eggevollen - Svarthavna på ski

Trening på ski 28. nov 2012
Jeg må bare si endelig! Selv med turen til Norefjell er det noe spesielt med første turen på ski med ordentlige preppa spor. Turen på Norefjell ble jo mer en positiv boost av alle dimensjoner, uten akkurat nypreppa løype.

Jeg gikk sammen med Jesper (tidligere kollega i Atea), og jeg følte at formen var bedre i kveld enn turen på Norefjell. Turen ble rett og slett en opptur, det var tilnærmet silkeføre, mye snø på trærne, mange folk ute.

Det jeg ikke har merket så mye til er at jeg har gått på mye høyere puls enn jeg trodde, og det hele veien. Har ligget stort sett i sone 4 og 5.. Jesper kom over noen andre treningskamerater like etter Solvang, og forsvant i god driv opp til Svarthavna med dem. Helt greit, jeg hadde ikke mer å gi, og jeg merker godt at ikke venstre skulder er helt som i fjor.

Allikevel veldig godt fornøyd, snittfart på ca 9-10km/t. Det lover jo godt for å komme inn på rundt 5:30 på Birken.

Jeg glemte å skrive noe om smøring.
Glider, LF8, varmet inn 2 ganger, silket og børset. (Ikke god glid på gamle Fisher ski)
Feste, 1 tynt lag VR40 i bunn, 3 tynne lag VR45. Passe feste, kunne nok vurdert litt VR50 i tråkket. Mulig Rode Multigrade hadde vært gull?

Sees samme sted i morgen.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 13.20 km in 1h:17m:52s using Endomondo.

mandag 26. november 2012

Opp ved siden av Kjøsterudjuvet med Jon Halvor

Trening på barmark 26. Nov 2012
I dag snør det! Endelig. Og utsiktene for at snøen blir liggende i marka er stor skal vi tro langtidsvarslet på yr.

Mandager er en litt travel treningsdag, og det passer veldig bra med denne turen opp til Gamledammen. Og det ble enda lettere når Jon Halvor svarte "Jeg er klar" på forespørsel om vi skulle gå opp som vanlig.

Det blir nok ikke så effektivt som å løpe/gå intervall med staver i motbakke, men det blir jo et langt drag på ca 20-25 min med høy puls, og heller en litt roligere tur ned Aron. Ekstra moro i dag med mye snø på Gamledammen, glad jeg byttet ut joggeskoa med fjellstøvler. Nå skal det sies at vi møtte en litt mer ivrig enn oss opp Aron i det vi gikk ned, og han løp oppover med både staver og joggesko. Hm... Det for bli en annen gang.

Veldig moro med så mye snø på toppen av Aron, merkbart kaldere i høyden. Det er skikkelig vinter i marka nå, det mangler bare de få ekstra centimeterne så tråkkemaskinen kan kjøre løyper. Kanskje det bli ski til helgen?


Forsøk på nattfotografering med iPhone og hodelykt...
Tipper -2 ved Gamledammen i kveld.

BTW: Bernt-Ole kan også melde om godt med snø på Tverken i dag, han hadde selvsagt tatt sykkelen fatt og fått den siste turen i 15 cm nysnø :-) Bra jobba.

Endomondo Walking Workout: was out walking 5.61 km in 46m:05s using Endomondo.

søndag 18. november 2012

Tur til Norefjell - for å gå på ski

Tur på ski 18. nov 2012.
Planen var å sykle..., men Bernt-Ole kom med en helt annet forslag, og det kunne jeg ikke si nei til. Det passet også bra på det familiære plan :-) Vera på korps i Oslo, Ola på hyttetur og Solveig hos ei venninne. Turen gikk altså til Norefjell! For å gå på langrenn.

Bernt-Ole hadde ikke hele dagen, så det ble opp i otta, kl. 07.00 på en søndag! Avreise kl. 08.00. Klar i løypa ca 09.45. Det er helt vanvittig at det kan være helt vinter på Norefjell, og nesten sommer i Drammen. Tipper det var -2 i det vi parkerte bilen.

Vi fant ikke nypreppa trikkeskinner, men det spiller liten rolle
i slikt fanatisk vær som i dag.

Ikke helt heldig med motlys kan du jo si :-)
Vi brukte litt tid på å finne sporet, og vi fant ikke sporet som var kjørt opp i dag tidlig. Det endte i ikke helt optimale spor, men for en dag. Skyfri himmel, VR45 og nesten vindstille. Merker at det er lenge siden ski under beina, så dette gir jo en god pekepinn på at det må trenes mye mer kondis...

Bernt-Ole spretter bortover løypa som man skulle tro karen hadde gått på ski i hele sommer, og jeg henger etter som et slips :-)

Ellers en superdag! Bildene taler for seg. Og dette skal vi gjøre flere ganger.







Endomondo Skiing Workout: was out skiing 12.21 km in 1h:21m:17s using Endomondo.

fredag 16. november 2012

Opp ved siden av Kjøsterudjuvet med Jon Halvor

Trening på barmark 16. nov 2012.
Samme ruta som sist, også denne gangen med hodelykt. Litt dårligere tid denne gangen en sist, ukjent hvilken faktor som ligger til grunn. Men det er både vått og sleipt på røtter og steiner, det kan jo være en grunn. Mulig sykkeløkta fra torsdagen har litt innvirkning på beina?

Veldig glatt over demningen på Gamledammen, tynt islag under rennende vann... Batteriet på lykta min tok nesten kvelden på vei nedover, gjorde det helt umulig å jogge (for min del), det ble gangfart.

Alt i alt en fin økt fredagskvelden senker seg.

//Glenn

Endomondo Walking Workout: was out walking 6.68 km in 38m:37s using Endomondo.

mandag 12. november 2012

Første tur på rulleski høsten 2012

Trening på rulleski 12. Nov 2012.

Desperat etter å trene... Klarer å komme meg ut på rulleski sent en mandag kveld etter en lang kursdag i Oslo. Denne gangen på rulleski. Utstyrer meg selv med kraftig lykt på toppen av hjelmen, ikke særlig lyst til å tryne i eller annen asfaltsprekk.

Det er lenge siden siste jeg hadde ski på beina. Og jeg merker det mer i skulderen med ski og staver enn på sykkel. Så i vinter må det øves mer og mer på korrekt fraspark slik at beina gjør en større del av jobben. Fikk til slutt et par gode drag opp mot Aronsløkka.

Nå er det så mildt ute at neste trening blir nok sykkel...


http://www.endomondo.com/workouts/106980940

torsdag 8. november 2012

8x3min intervall i 800m

Trening på beina 8. nov 2012.
Kort oppsummert.
God økt. Om det har noen mening å løpe med staver vet jeg ikke, men det blir jo litt mer likt ski enn bare løp og jogging. Klarte å holde litt lenger pr. drag i dag, men fortsatt et stykke igjen til jeg klarer å holde hele draget på 3 min.

Endomondo Running Workout: was out running 6.55 km in 56m:45s using Endomondo.

torsdag 1. november 2012

8 x 3 min intervall i 800m

Trening på beina med staver 1. nov 2012.
Lenge siden siste trening. Veldig mye regn, og lite motivasjon. Motivasjonen for sykkel er også ganske laber i og med at Scott'n er solgt, og ny Scott ikke blir levert før i 2013.

Det ble et tappert forsøk på 8 x 3 min intervall med staver. Men jeg orker bare 2 min pr. drag, må ta en kort pause før jeg fullfører draget. Ille. Et par drag uten staver, vet ikke om det ble så mye lettere. Men pulsen går høyt pr. drag! Synd at snøen som kom for noen dager siden har regnet bort, kjenner jeg er er skikkelig klar for ski nå.

//Glenn

Endomondo Running Workout: was out running 6.80 km in 1h:07m:14s using Endomondo.