tirsdag 29. november 2011

4x3 min intervall opp mot Spiralen

Vi trosser yr og regn og ellers dårlig vær, for trene det skal vi! Været kl. 16.00 på parkeringsplassen utenfor jobben i dag var ikke mest innbydende, men når det står intervall på programmet kan man ikke si nei. Vi var 3 stk i ettermiddag, som alle ville gi maks på veien mot Spiralen.

Vi valgte en litt lettere start i dag, startet med noe ala elghufs i starten av Eldresvei etter ca 15 min oppvarming med rask gange fra jobben (Atea Drammen). 

Jeg hadde programmert klokka til 4x4 intervall, men kom lett i utakt med treningsleder som hadde lagt inn 4x3min. Mente pulsen datt for mye mellom hvert drag dersom vi roet ned i 4 min. For min del ble aldri pulsen rolig i løpet av treninga, men det for jo være min sak. Knalltungt ble det i iallefall, men helt nydelig følelse etterpå! Ikke noe bedre enn følelsen av en virkelig hard økt, veldig bra! 


Jeg klarte en gang ikke å slå av pulsklokka før jeg kom hjem..., så grafen er litt avkortet. Kommer til å bli støl i morgen, men tipper det passer fint med en økt på rulleski på torsdag.

Jeg vet ikke om vi gjør elghufsene helt riktig, for etter litt undersøkelse skal de helst gjøres med staver som er 10cm kortene enn det vi normalt bruker på ski. Det står litt om det på denne siden:
http://www.treningsmagasinet.no/wip4/tid_elghufs/d.epl?id=322681

Men hovedpoenget er definitivt å kjøre intervall, og få pulsen opp under dragene.

Et annet lite poeng rundt elghufs... Hvor mange par karbon staver kan man egentlig ha? Det er jo grenser for hva kona finner seg i av utstyr!

//Glenn


onsdag 23. november 2011

4x4 intervall på rulleski

Det tok veldig på beina i går, men ikke så mye på armene. I kveld ble det tid til en rask time på rulleski, med 4x4 staking på flata bort til Solberg spinneri.

Jeg synes det er vanskeligere å få så høy puls på rulleski, men samtidig har jeg nok holdt mer jevn sone 3-4 på dragene. Jeg ble nok for ivrig i pausene, og klarte ikke å komme nok ned i puls til å få samme graf som i går. Men dobbelt tak med fraspark sitter noe bedre enn øvelsen i kveld. Moro!

Snittfart på nesten 10km/t, fornøyd med det også.

Endomondo Roller skiing Workout: was out roller skiing 9.81 km in 1h:00m:40s using Endomondo.

tirsdag 22. november 2011

4x4 intervall med jobben

Etter mine begreper, knallhard 4x4 internvall økt opp sikk-sakken til Spiralen sammen med noen kolleger fra jobben.

Men at dette hjelper på kondisen er det ingen tvil om. Men hardt JA. Og jeg merker allerede nå at morgendagen ikke kommer til å bli så god... Hvertfall ikke i beina.

Ikke så veldig interessant kart denne gangen, men det er nå med da.

Makspuls på 180, og stort sett toppen av sone 4 i hvert drag. Jeg klarte ikke å holde løp (elghufs) i hele draget, men det kan jo være det kommer med tiden. Sitter igjen med en god følelse etter denne økta.


Endomondo Running Workout: was out running 5.44 km in 1h:04m:10s using Endomondo.

søndag 20. november 2011

Rulleski rundt på Åssiden

Lørdag 19. Nov 2011.
Med liten tid til trening ble det et forsøk på rulleski rundt på Åssiden. Jeg merker at rulleskiløypa er meget god i forhold til asfalten rundt på vanlig vei. Forsøk på noen intervall drag frem og tilbake forbi Aronsløkka. Men samtidig merker jeg også at dette med rulleski trenger tilvenning, og at jeg føler mer meg fortrolig med ski nå enn ved første tur. Prøvde å kjøre ned Brøttet, men skjønte fort at så bratte bakker jeg er ikke klar for ennå.

Endomondo Roller skiing Workout: was out roller skiing 8.32 km in 56m:32s using Endomondo.

tirsdag 15. november 2011

Rask gange i 800m med innslag av elghufs og snøkanoner

Etter en irriterende kveld med Elfa innmat til en skyvedørsgarderobe måtte jeg bare ut og lufte meg. Sykkel ble for sent og kaldt, og noe snø finnes det ikke på Østlandet ennå. Det ble joggsko, staver og hodelykt. Og fytti hvor dårlig kondis jeg må ha. I det jeg prøver å løpe opp en bakke med staver spretter pulsen rett opp i 90% av maks. Hvordan i all verden skal jeg klare å kjører 4x4 intervaller når pulsen kommer så høyt bare av å løpe opp en bakke? Det ble noe bedre utover i turen, men bra ble det ikke.

Litt ekkelt når lyset ble slukket ca 22.25 like ved pumpehuset på vei tilbake. Men dette hadde jeg heldigvis tatt høyde for, så hodelykten kom godt med.

Helt på slutten fikk jeg med meg den nydelige lyden av snøkanonene i Aron. Nå er det akkurat kaldt nok til å starte produksjon av snø for sesongen. Treningsturen endte der jeg tok bilde av kanonen.

Nå må vel kulda komme snart...?

Endomondo Walking Workout: was out walking 6.54 km in 1h:01m:01s using Endomondo.

torsdag 3. november 2011

Rulleski på Konnerud i regn

Onsdag 2.nov 2011.
Det å melde seg på Birken gir umiddelbar virkning. Man blir preget av hele opplegget, så valget var enkelt når det ikke passet for noen å sykle onsdag kveld. Rulleskia måtte på luftetur! Og siden så mange på jobben har blitt treningsnarkomane for tiden flyr jo halvparten av Atea i Drammen på rulleski oppe på Konnerud.
Og det er virkelig fint der. Ingen tvil om det! Bare litt tiltak å kjøre bil helt fra Åssiden til Konnerud for noen runder på rulleski.

Men når du kommer frem og har fått på skia er kjøreturen glemt. For her er det helt glatt asfalt, ingen biler, greit med lys og like mange mannfolk med Birken i blikket og stakingen allerede godt innarbeidet. Jeg ble forbikjørt i første svingen (som jeg gikk ned på beina) av en hel gjeng, og for en fart, her skulle nye rundetider settes og det skulle stakes! Første turen rundt ble mest pes, nedoverbakker er alltid vanskelig. Men etterhvert ble jeg tøffere jeg og!! Jeg står nok riktignok ikke i hockey ned den bratteste bakken, men jeg kjører hvertfall ned.

Det ble 6 runder i regn, ca 8km. Det er veldig god staketrening, ingen tvil om det. Jeg trenger å øve på teknikk, det er helt sikkert, dobbelt-tak med fraspark sitter ikke i det hele tatt! Men øvelse gjør mester er det vel noe som heter.

Merket treningen greit i beina på formiddagen i dag for å si det sånn..

Jeg legger ikke ut noe endomondo tracking for denne dagen, ikke veldig moro å følge grafen rundt løypa på Konnerud. For dere som er i tvil, jeg gikk en korte løypa, bare rundt på stadion.

onsdag 2. november 2011

Vi sees på Rena i 2012

Påmelding Birken på ski er i boks.
Nå gjenstår bare timer mer trening og venting på kuldegrader og snø!

Jeg har jo glemt alt slitet fra i mars, hvor sabla langt det er, alle bakkene, osv. Og ikke minst alt trøbbel med smøring!