onsdag 23. mars 2011

Mulig siste tur i marka i kveld...

Litt merkelig at skisesongen er på vei til ende veldig brått. Med 12 varmegrader på stokket hjemme like før 19 i kveld var det en litt rar følelse å ta frem skiene igjen etter Birken. Ved Lillehammer er det nok snø og vinterstemning en god stund ennå skulle jeg tro.

Det ble veldig frem og tilbake i dag, skulle jeg sykle eller gå på ski. Det endte med ski... Bedre trening av hele kroppen, og et håp om å få tilbake go' følelsen med skia etter smørefadesen i Birken.

Nå er alle de andre gale 40-åringene med hodelykt borte.... I  kveld møtte jeg kun en med hodelykt litt innenfor Tverken. Det skulle vært et par uker før Birken, da var det jo flere folk i sporet innen for Tverken enn på en fin søndag! Har alle funnet frem sykkelen og tråkker i vei allerede?

Turen i kveld gikk fra Landfalltjern via Tverken og rundt Tverråsrunden. Det er rart med å det å gå steder man er kjent. Selv med uten forpliktelser på fart og mellomtiden målte GPS'en en snittfart på 9.28km/t.

Snøen er råtten nå, flere ganger gikk jeg gjennom med staven, selv der tråkkemaskinen hadde kjørt for ikke så altfor mange timene siden. Dette tyder veldig mot siste tur.

Smøring i kveld med Rode Multigrade klister, et lag, og en liten dasj Swix rødt klister i "tråkket". Den dasjen ble lagt på like før starten på Tverrårunden, da var snøen så vår at den var til å vri opp.

Rett før kl 21.00 var det 7 varme på Tverken, og flere steder er det allerede bart...

Jeg prøver å lage en lenke til min side på RunKeeper, der skal det være mulig å se et mer levende kart over turen i kveld. Tverråsrunden via RunKeeper

Kanskje vi sees på sykkel snart?

Glenn

mandag 21. mars 2011

Glenn - "best" når det IKKE gjelder, kom i mål på 6:43

Birkebeinerrennet er langt... Ikke noe mer å si om den saken!

Og igjen klarte jeg delvis å smøre meg bort. Stanset etter kun 1km.. Det blir ikke rekorder av slikt. Følte da at skia definitivt ikke hadde tilstrekkelig feste for alle bakkene opp til Skramstad. Men jeg ble nok "lurt" av meg selv igjen, og klinte til med altfor mye smøring rett under foten. I etterkant vet jeg svaret, men i alt stresset ble det feil.

Men det var stort sett en fin tur over fjellet, nydelig vær, ikke for kaldt noe sted. Og et fantastisk folkeliv langs løypa. Jeg hadde ikke regnet med så mye folk i løypa hele tiden. Og jeg var nok litt for beskjeden, tenkte på det alle hadde snakket om, om alle de sinnsykt spreke 40 åringene som trenger 5-6 ganger i uka, og som bare går i venstre spor og roper "Hold høyre!!" (Det var en av dem... faktisk bare noen få km etter start). Jeg ville jo ikke ødelegge deres dag, og dermed ble det litt for ofte at jeg falt bak noen som gikk litt saktere enn det jeg hadde planlagt å gjøre. Det løsna egentlig ikke før jeg fikk hjelp av noen fra Anton Sport et stykke etter Kvarstad. Da hadde jeg fått på en blanding av VR50 og VR60 av Swix-gutta, noe som visste seg å være helt håpløst oppe på fjellet igjen. Men de fra Anton Sport fikk på et tynt lag Rode Multigrade, og det gjorde susen. De ble siste smørestopp av så altfor mange, og derfra til mål ble livet lysere og farten bedre.

Det er mye mat og drikke!
Folk dytta i deg mat omtrent hver 2. km hadde jeg følelsen av. Og en erfaring rikere, i Birken er det nok drikke. Jeg målte drikkeposen i sekken når jeg kom hjem, og der var det igjen ca 1 liter. Så dersom det blir Birken i 2012, så skal det ikke bæres så mye drikke i sekken.

Konklusjonen på det hele er at nå gleder jeg meg til å ta frem sykkelen, og vite at den alltid gir feste i oppoverbakkene!

Om det blir Birken på ski i 2012... Mulig.

PS: Det kan fortsatt komme skitur invitasjoner på SMS, sesongen er ikke helt over ennå.

fredag 18. mars 2011

Nå er det på'n igjen... All logistikken og pakking av sekk.

Ingen flere skiturer... I morgen er det Birken!
Dette har jeg trent til i hele vinter, 556km på ski, ca 69timer ute i marka, dette er ny rekord med trening for min del. Så spørs det da, vil skia sitte i morgen, vil jeg klare å unngå å la meg rive med av alle folka på Rena i morgen tidlig.. Uvisst.

Swix mener at følgende smøring bør være med i sekken (med unntak av VM klister), jammen godt at man har handlet jevnt og trutt gjennom hele vinteren... (1 boks VR smøring koster ca 120,- i snitt...)

Sees på Rena.

I morgen skjer det!

Jeg merker at jeg både gleder og gruer meg nå... Sjekker yr.no og swix.no ca hvert 5 min, det kom jo snø i natt, og det snør litt forsatt.

Nervene er der, det er helt sikkert, men litt roligere enn høsten 2010, da jeg syklet for første gang. Nå er det litt mer rutine på det å pakke sekk, samt all logistikk på Rena med startnr og hele den pakka.

Det ser ut til å bli føre for tørrvoks, og det er jo greit.. Men all denne snøen nå er ikke så greit. Spora blir ikke så raske nå.

Jeg sier igjen, lykke til.

Glenn

onsdag 16. mars 2011

Fantastisk Grand-Finale før Birken

Jeg tror det ble siste luftetur før Birken. Det kan være nervene tilsier en kort luftetur fredag ettermiddag, men det er høyst usikkert.

I kveld var det rett og slett fantastisk inne i marka. Måneskinn, trikkeskinner, nypreppa løyper på både Lier og Drammenssiden. Rett og slett nydelig.

Turen i kveld skulle være rolig, etter alle treningsguider jeg har lest siste ukene... Noen snakker om jeg hard-tur siste uka, andre ikke. Turen i kveld ble noe midt i mellom.

Som dere ser av kartet startet turen på Landfalltjern, videre til Tverken, der ble det raskt bestemt at vi bytter ut Tverråsrunden med en tur rundt Svarhavna og Vrangen. Og for tur!! Jeg skulle gjerne ha hatt med speilrefleksen... Men slikt lar seg ikke kombinere, skitrening og fotografering.

Føret var helt perfekt, skarpt som fy, men med litt VR65 rett under skoen ga det spikerfeste!

Jeg tror det ble ny fartsrekord på denne distansen, 10.8km/t, og jeg følte meg ikke helt utslitt ved ankomst Landfalltjern, helt topp!!

Snittpuls på 162 er jeg også veldig fornøyd med.

Smøring i kveld, 2 lag Blå Ekstra, 1 lag VR55 og litt VR65 rett under tåballen.

For de som skal gå Birken, lykke til!!!

Oppdatering på bloggen kommer nok når jeg får igjen pusten etter lørdagen.

mandag 14. mars 2011

Nå er det bare 5 dager igjen

Skia er levert på Bjørn Myhre for prepp...
Det ble full pakke "Birk 1" med både slip med riktig struktur, div runder med gliding og Cera pulver på toppen. Det skal hvertfall ikke bli dårlig gli på lørdag!

Og jeg må jo også innrømme at jeg begynner å få litt sommerfugler i magen. Ikke så mange som på sykkelen kanskje, men jo, de er der!

Jeg regner med en kort tur på onsdag kveld, heng dere på...

Glenn

søndag 13. mars 2011

Oppsummering vinterferien

Det har nå fått lang tid siden siste oppdateirng på bloggen. Jeg er litt usikker på hvorfor, men her kommer en liten kort oppsummering.

Man skulle tro at med 4 dagers ekstra ferie, så skulle det bli uendelig muligheter for både langtur, treningsturer etter familietur, treningsturer som en forlengelse av familietur, her er det tusen muligheter. Men slik går det sjelden, når man først har fri, så forsvinner dagene noe inn i granskogen fort unna.

Men totalt fikk jeg gått ca 80km med ren trening (dvs. pulsklokke og GPS). Når jeg tenker etter så er jeg sabla fornøyd med det. Og alle turene ble jo gjennomført i dagslys oppe på mer eller mindre snaufjellet.

"Høydaren" for meg rent treningsmessig ble den siste søndagen i ferien, jeg knallgode ski, slo alle rekoder til både Solobua og strutåsen. Men det var jo siste dagen i ferien, og jeg har en kone som ville hjem... Så stemingen var ikke spesielt god når jeg da kom ca 30 min senere enn antatt, hjem fra en supertur til Krøkla.

Rart å se Blefjell denne veien.
Lagt i det fjerne kan man skimte Kongsberg Knuten
Både ski, føre og form var så bra at jeg kunne bare ikke stoppe ved Strutåsen, men jeg måtte prøve løypene videre innover i fjellet. Og det er jo første året på alle de årene vi har campet på Blefjell at jeg har gått noe innenfor Strutåsen.

Like der borte ligger Krøkla-krysset

Posted by Picasa

fredag 4. mars 2011

Staketur rundt solobua og Stutåsen

Med 6 varmegrader i skyggen på Storli Vintercamping i går ettermiddag (4.mars) var det klart for en liten halvrolig tur rundt solobua og strutåsen.

I ren latskap tenkte jeg tanken på klister og la et lag vr65 utenpå det andre jeg hadde under skia. Det kunne jeg nok droppet... For løypene var blitt til mer eller mindre is innen jeg kom meg ut denne dagen.

Men staking blir det mye av i Birken, så det var bare å ta det som en treningstur m staking.

Strutåsen ettermiddag, helt blankpolerte spor
På solobua traff jeg noen kjente, de hadde heller ikke smurt m klister og hadde nok like bakglatte ski som meg. La på litt vr75 og ble med de nesten til strutåsen. Vr75 hjalp vel litt, men det biter ikke på is.

Dårlige løyper fra strutåsen til solobua satt en demper på skigleden, men fra solobua og hjem var det trikkeskinner og kanonfart. Det ble nesten 6km staking i isete spor, og nesten for stor fart i nedover bakkene.
Strutåsen ettermiddag 4. Mars. Nesten helt tomt i løypene.
Litt rart, men helt nydelig.