tirsdag 22. februar 2011

Nydelig rundt Tverråsen i kveld

Kort oppsummering i kveld.
Rett og slett en kanontur fra toppen av Aron, Tverken, Skimten og Tverråsenrunden i kveld.
Noe snøvær ga litt dårlig sikt i nedoverbakkene, men det må nesten sies å være ubetydelig. Fra Skimten og "bort" til starten på Tverråsrunden var det ikke oppkjørt på nytt og relativt mye snø i sporene. Dette ga noe trått føre, men nok en gang, dette blir bagateller å regne.

Vi endte opp med å kjøre på langrennski ned Aron, en ny utfordring det også. Det er noe annet på tynne lange ski, enn korte Carvingski og slalomstøvler. Men vi kjørte ned på litt under 5min, veldig fornøyd med det og.

Smøring i kveld ble et lag VR40 i hele smørelengden, med et tynt lag Rode Multigrade rett under skoen og tåballen. Tilnærmet spikerfeste uten at det går utover god gli.

Snittfart på litt over 9km/t, mye sone 5, men alt i alt veldig fornøyd.

Vi sees i marka.

Glenn

søndag 20. februar 2011

Ny snittrekord for Solobuarunden!

Nydelig vinter på Blefjell
Etter en veldig bra familietur på lørdag, tur-retur Storli-Stutåsen. Ungene gikk 18km i skikkelig fint vintervær, mulig noe kaldt, ca -8-12 grader, men med gode klær ble det en super tur.
Søndag ettermiddag bar det ut på en kort treningstur med Solobua som mål.

Madshus, som leverer og leverer...
I dag (og egentlig i går også) hadde jeg kanonski. Spikerfeste og god gli. Kan nesten ikke bli bedre...

For meg ble det ny rekord for Solobuarunden, GPS'n målte det til 10.8km, men pga. høydeforskjellene er det nok ørlite lenger. Runden ble unnagjort på 1.01.19, helt klart ny rekord for meg. Forrige gang jeg gikk samme tur var søndag 16.jan, og den dagen brukte jeg 1.20.24 på akkurat samme runden.

Jeg legger noe på at formen har blitt bedre, men mye på skia i dag. Maken til ski har jeg ikke opplevd noen gang. Vannvittig gøy!
Jeg legger ut noen bilder fra det fantastiske været vi hadde på lørdag:



søndag 13. februar 2011

Hauern over på 4.37 - ikke akkurat bestetid, men ny personlig snittrekord på langtur

Det ble en kald dag, med -23.8 på gradestokken hjemme ved 07.30. Det ble jo varmere utover dagen, men ikke akkurat påsketemperatur.

Ved start ca 10.30 snakket folk om ca -21 i Kanada utenfor Lier.

Igjen klarte jeg delvis å smøre meg bort. Man skulle jo ikke akkurat tro at det var et vanskelig føre å smøre på... men det var det hvertfall fort meg. Bakkene opp fra Kanada var mer eller mindre bakglatt. Men det kan være at blanding VR30 og VR40 i annenhvert lag ikke var så god... Men andre som har prøvd samme kombinasjon, snakker om spikerfeste, så da er det vel han oppå skia som teller mest da kanskje. Skulle vel nesten tro det.

Jeg la et ekstra lag med VR40 noen få bakker etter start, men hadde på lagt nær det feste jeg hadde på tirsdagen. Stoppet igjen og la et tynt lag VR45 rett uten tåballen og litt fremover, dette holdt helt til Eiksetra. La et nytt tynt lag VR45 på Eiksetra, men det skulle jeg aldri gjort. Skia ble jo helt håpløse på toppen av Dritarbakkene. Igjen av med sekken, prøvde å skrape av, det nyttet ikke. La så et tynt lag VR40, og fikk nesten go' skia tilbake. Det var kanskje det jeg skulle gjort fra starten av? Bare brukt VR40, eller kanskje noe så enkelt som blå ekstra? Denne smurningen holdt helt til mål.

Runden rundt Tverråsen gikk bedre enn før Eiksetra, men det er kanskje ikke så rart, her har jeg jo godt før.

Jeg hadde bedre glid enn alle rundt meg i løypa, dem var det ikke så mange av, men jeg gled hvertfall fra dem som var der. Men uten spikerfeste blir det ikke noe fart i meg for å si det sånn. Og noe skikkelig spikerfeste hadde ikke jeg dag.

Den beste delen av turen for min del var nok fra begynnelsen av Tverråsrunden og ned til Spiralen. Selv om den siste bakken ved pumpestasjonen ved Spiralen er lang og bratt, så glapp ikke skia der.

Men dere kan tro jeg ble noe lang i maska når de hadde flytta målområde fra i fjor.  Målområde og teltet og alt det styret var jo oppe på den øverste parkeringsplassen.

Jeg hadde håpet å komme i mål på 4.20, det hadde vært 1 mil i timen, noe som hadde gitt meg en god pekepinn mot ca 5.40 i Birken. Nå er jeg nok på noe over 6 timer.

Men det ble ny snittrekord i følge klokka, akkurat 9km/t i snitt, og det er jeg veldig fornøyd med.
GPS'en målte løypa til 41.57km, noe som tilsier at alle distanser fra i vinter er noe lengre enn det jeg har gått, men samtidig at den faktisk er ganske så nøyaktig på litt lengre distanser.

Neste stor utfordring er Rena-Lillehammer 19.mars, men det skal bli noen treningsturer før den tid...

PS: Jeg legger ut google-maps info om turen så fort jeg orker...

Glenn

lørdag 12. februar 2011

Alt klart for Hauern

Startnummer er hente, skia er smurt.
1 lag Toko grunnvoks.
1 lag helt vanlig blå Swix. Begge lag varmet inn.
ca 4 lag med annen hver VR30 og VR40. (Etter anbefaling på drammensmarka.blogspot.com)

Glider.
1 lag Swix LF 6. Siklet og børstet!
Jeg vurderte å bråkjøpe CH4 og legge på toppen, men droppa det.. Jeg kommer nok til å ha helt andre tanker i morgen enn om jeg har LF6 eller CH4 under skia for å si det sånn.

Sekk eller ikke sekk?
Det er det store spørsmålet som virrer opp i hodet mitt nå i kveld. Jeg så altfor glad i denne sekken, kjekt å ha med ekstra hansker, en ullgenser, drikke og smurning... Men vi får se.

Håper jeg orker å skrive om rennet i morgen kveld.

Vi sees folkens.

tirsdag 8. februar 2011

Fantastisk tur rundt Skimten-Tverråsen i kveld

Etter snøfallet natt til i dag og mye ny lærdom rundt skiteknikk fra helgen var det ikke nei fra meg når det kom en SMS om noen var klare for en skitur i kveld. Da ryddes alle andre avtaler unna, skia smøres, pulsbelte feste og jeg er klar!

I kveld var vi tre stykker på tur, veldig hyggelig å være flere.
Som dere ser av kartet gikk turen også denne gangen fra toppen av Aron, opp via Tverken, Skimten og Tverråsrunden og strake veien til toppen av Aron igjen, vi måtte jo rekke heisen ned!

Ikke la dere lure av varmegrader og og smak av vår nede i byen. Innenfor Tverken er det skikkelig vinter. Det er flott nysnø, porøs og fin! Jeg smurte

Smøring: 
Et lag Blå Ekstra som jeg varmet inn, deretter 3 tynne lag VR50 = kanonski! Spikerfeste og supergli!
Jeg tror ikke jeg har opplevd bedre ski enn i kveld. Og med nye tips rundt teknikken frisk i minnet ble dette bare en kjempetur. Nesten ikke glipptak, og det bare gled av gårde på slettene.

Det er lett å merke at Hauern og andre skirenn nærmer seg. Det tusset av mannfolk med hodelykt ute i skogen i kveld. Manglet bare at Tverken var åpen.

Nå håper jeg go'følelsen fra i kveld varer hele Hauern ut, og at jeg ikke møter veggen før Eiksetra...

Takk gutter for en kjempetur i kveld, dette lever vi lenge på.

Vi sees i marka, før eller siden.

Nå kan jeg blogge fra iPhone.

Fant en app som kobler seg til blogger.
Ser bra ut. Gratis også.

Glenn

mandag 7. februar 2011

En massiv skihelg!

I helgen ble det ski i nesten 3 dager til ende.

Tur fra Aron og skimtrunden fredag ettermiddag/tidlig kveld. Det skulle bli en oppfølging til kjempeturen fra onsdag, men pga føyke og dermed gjenblåste spor på vei opp mot skimten og hele skimtrunden ble ikke farten som forventet.

iPhone er ikke best i mørke. Dette så mye bedre ut live!
Lørdag var det teknikk kurs på Konnerud. Veldig fornøyd med det.

Fikk mange gode tips vedr staking. Det å lene seg fremover til du faller var helt nytt, og meget effektivt.

Dobbelt tak m fraspark er vanskelig. Og jeg har gjort dette feil i alle år. Jeg har bare slengt beinet bak og ikke noe mer enn det. Mye å lære her.

Søndag diagonal-teknikk. Fikk det ganske bra, synes nå jeg. Men når man blir ivrig blir man også fort sliten. Men veldig moro. Vi gikk opp en passe slak bakke og ned igjen, og opp igjen. Både med og uten staver.

Men så kommer det som kanskje ikke var så lurt. Rett etter endt kurs på søndag kjørte jeg over til landfalltjern og gikk derfra og rundt tverråsrunden. Det ble et slit uten like. For med kun 2 brødskiver og en banan var det ikke veldig mye futt i mine bein for å praktisere det jeg hadde lært på kurset i normale løyper.



Tverråsutsikten på søndag.
Og jeg smurte meg bort igjen. Det var tydeligvis varmere på Landfalltjern enn Konnerud. Rød Swix m sølvskrift egner seg på annet enn svært glatte løyper. Det endte jo med at jeg måtte stoppe opp like etter Tverken, skrape av alt, korke ut, og legge to tynne lag VR50. Det var redningen for resten av turen.

Hauern blir hard, ikke mer å si om den saken.

I kveld er det vel siste skikkelige treningstur før Hauern på søndag.

Vi sees i marka.

torsdag 3. februar 2011

Endelig - Supertur på nye ski!

Været onsdag kveld var jo ikke akkurat oppløftene nede i Drammen kan du si. Spådd regn på yr.no og ca 2+. Jeg var veldig usikker om jeg i det hele tatt gadd å dra ut på noe trening i plussgrader, klister og hele den pakka der.

Men ca 17.35 kom det jammen en SMS.. "Blir du med på ski...", og den så jeg først nærmere 18.30, arg.. Da var det bare å hive seg rundt, møtes på toppen av Aron og klar for tur.

Etter en kort briefing om smørevalg fant jeg ut at blanding VR45 i bunn og en blandet lag med VR60 og mest VR50 fikk stå sin prøve. Det ble rett og slett ikke tid til å noe langtekkelig prepping av skiene denne kvelden.

Spikerfeste fra første fraspark på toppen av Aron! Bare de høydemeterne opp skiheisen må ha utgjort noen grader og mindre fuktighet. Kveldens tur må vel sies å være ny lengerekord midt i uka. GPS'en klokket inn 18.88km, men vi har konkludert med at det må ha vært noe lenger. Jeg er veldig usikker på hvor nøyaktig GPS'en klarer høydeforskjeller, bakker opp og bakker ned.

Som dere ser av kartet ble det jo litt av tur. Starten ble toppen av Aron, Tverken, Solvang, Svarhavna, over Vrangen, og Kamstrupløypa til toppen av Aron igjen, tok snarveien over Langemyr og ned løypa til Landfalltjern.

Som det står i overskriften, ENDELIG, Madsus Nanosonic leverer varene. Store deler av turen hadde jeg rett og slett spikerfeste og supergli! Det å stake har fått en ny mening. Skia virkelig bare ber om fart, fart, fart... Det er verre med han oppå skia etter en stund. Og som dere ser av kartet ble det mye rød sone også denne kvelden.

På Liersiden var det nok ca -2 denne kvelden, og VR50 ga mer eller mindre spikerfeste uten å ise. Etter Svarthavna var det ikke mange som hadde gått, og med fallende våt nysnø kan du vel trygt si at det var nesten full stopp. Det hjalp litt at vi var to denne kvelden, og at kameraten min med litt kaldere smøring kunne gå først å "brøyte" vei.

Jeg prøvde så lenge jeg bare kunne for å holde koken og tempo oppe uten å smøre om, men jeg tror det var noe før Marivann, da måtte jeg rett og slett skrape av en flere cm høy isklump under skia. Skikkelig 80-talls vibber med rød smøring og trasking til Sportskapellet en kveld før skidag. Vel, fikk av det meste av gammel moro, smurte på et passe lag med VR45 og korket ut. Hm.. mye bedre, skia gled jo igjen. Men Adam var ikke lenge i paradis! Jeg vet ikke hvor mange km eller kanskje det bare var noen hundre meter før det iset igjen. Ved Eikerdelet hadde jeg følelsen av å trykke ski og 2kg med is gjennom snøen. Det hjalp noe å stå stille, gni skia at og frem på snøen, og da virket det bra i noen sekunder. Men etter ca 2meter med gange kom isen tilbake. Men det rare var, i det vi nærmet oss toppen av Aron igjen, da forsvant all ising og skia kom tilbake til sitt gode jeg. Jeg skjønner hvertfall ingenting!

Slutten av turen ble det nesten litt Lars Monsen takter over. Vi stampet frem i duskregn og tåke, og med ski som mer eller mindre iset. Tåka var mer eller mindre konstant, selv på Landfalltjern.

Nok en gang en kjempetur med hodelykt i Drammensmarka. Nå er skia preppet for teknikkurs på lørdag, all smurning borte, rubbet på nytt, varmet inn grunnvoks og et lag Swix Blå (V40).

God snittfart ble det også denne kvelden, tross alt tullet med ising og smøring. 8.9km/t er jeg godt fornøyd med.

Vi sees i marka! Snøen holder fortsatt bra. Ingen grunn til å ikke ville ut på ski.