tirsdag 20. januar 2015

Landfalltjern - Skimtrunden

Trening på ski 20. Jan 2015

Det er kommet snø!! Og ganske så mye snø, det snakkes om ca 60cm i marka. Det blir en pause med piggsko og turer opp til Gamledammen nå, langrenn må prioriteres frem mot Birken. 

Dette er første tur i 2015 sammen med Jon Halvor. Jeg insitrerte på å kjøre til Landfalltjern, og det ble litt av et styr på vei oppover. Det snek seg en Kia Sportage foran oss ved billettautomaten, og jeg tenkte, greit nok, den har vel 4x4 den og. Men det visste seg å være feil. Veldig feil! Den hadde stoppet nesten på toppen av den bratteste bakken opp til Landfalltjern. Det var rett og slett superglatt i bakken. Jeg gjorde som vanlig, stoppet midt i bakken, det pleier jo å gå bra. Men bilen startet med å skli bakover. Ikke en god følelse. Prøvde å bremse, helt nytteløst, tror ikke ABS virker like bra bakover som forover. 

Løsningen ble å slipper opp litt, svinge slik bilen dultet inn i brøytekanten med bakendren og dermed fikk vi snuta nedover. Sykt glatt, selv inne i kanten av bakken. Men det er lettere å kontrollere glatta med fronten riktig vei. Vi kjørte rolig ned bakken, snudde i dumpa (der kommunen noen garasjer og div utstyr). Så ble det bare å prøve på nytt, jeg satset på at Kia'n hadde kommet seg vekk og kjørte i vei. Kia'n hadde også fått snudd oppe i bakken og dermed ble det bare å kjøre opp. Nedfarten fikk vi tenke på etter skturen.

Det viste seg at det var lenge siden tråkkemaskinen hadde kjørt fra Landfalltjern denne dagen, men nysnø er populært om dagen, helt greie spor oppover mot Tverken. Møtte et par stykker på Tverken, de anbefalte Tverråsrunden, men planen vår var jo Skimtrunden. Kom til krysset der Skimtrunden starter, Jon Halvor vurderte faktisk et øyeblikk å droppe det. Men så tok han sats og gikk noen meter, og mente at dette burde jo gå greit. Tja... Det ble brøyting av spor rundt Skimtrunden, lenge siden så dårlig fart. Kan vel ikke skryte av god teknikk på den runden.
En del vind på Skimten denne kvelden

Tror vi hadde gått like raskt rundt Tverråsen i bedre spor, men det får så være. Helt greie spor ned fra Skimten, men ganske tråe ski.

Helt nydelig med appelsin på Skimten.

Smøring, feste:
1 Lag VR45
1 Lag syltynt VR50 i tråkket.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar