torsdag 20. mars 2014

Landfalltjern - Tverråsrunden

Trening på ski 20. mars 2014

Litt sent hjemme etter jobb i Kongsberg, valget sto mellom sykkel eller ski. Valgte ski, det er ikke så hyggelig å tråkke gatelangs i skumringen. Bedre i marka.

Rasket med meg de gamle ski, la på et nytt lag med Universalklister, klar fra Landfalltjern ca kl. 18.00

Jeg husker ikke helt været for denne dagen, men etter farten å bedømme må det ha vært greit føre, snittfart på 10.5km/t med klister og gamle ski.

Må bare prøve å komme med presise oppdatering ved neste blogg.

Feste:
Swix Universalklister


Endomondo Skiing Workout: was out skiing 14.92 km in 1h:26m:23s using Endomondo.

tirsdag 18. mars 2014

Opp ved siden av Kjøsterudjuvet - på beina

Trening barmark 18. mars 2014

Tirsdag har på en måte blitt treningsdag, og stort sett er Jon Halvor klar. Men i dag satt det nok litt lenger inne på å bli med ut. Jeg fristet med både ski og sykkel, men nei, nå vi vi visst mellom to sesonger, og de som kjenner Jon Halvor vet jo at han ikke smører med klister hvis det er mulig å unngå. Men vi endte med et kompromiss, rask gåtur opp ved siden av Kjøsterudjuvet.

Det passet meg egentlig veldig godt også (selv om jeg hadde nettopp hentet offroaderen fra verksted), merket fortsatt tryningsen fra lørdag godt. Tommelen er fortsatt litt hoven. Å gå på beina belaster som kjent ikke hånda.

Vi la i vei, og du kan jo trygt si at Jon Halvor hadde dagen. Har nesten spratt oppover bakkene. Jeg endte raskt i nesten 90% av makspuls, fjellgeita foran bare gikk rolig og fort oppover. Jeg lurer egentlig på hvem som burde gått Birken?

Gamledammen 18.mars 2014
Jon Halvor la også inn et lenger strekk med løping oppover bakkene, bare sånn for å sette prikk over i'en. Jeg endte rett i rød sone og løp ikke lenger enn normalt.

Ved gamledammen er det fortsatt godt med snø, så det ble samme veien ned igjen. Ned Aron med joggesko er ikke anbefalt. Rolig tur ned, ble faktisk så mørkt at det var greit å ha med hodelykt.




Endomondo Walking Workout: was out walking 4.11 km in 56m:04s using Endomondo.

lørdag 15. mars 2014

Birken avlyst - trøstetur til Skimten og Tverråsrunden

Trøstetur i stedet for Birken 2014.

Lørdag morgen, klokka ringer 05.50, spretter vel ikke opp, men er ute av senga etter første snooze er ferdig. Så frokost, ikke så veldig matlyst etter å ha spist litt for mye kvelden før, men litt mat blir det jo. Så litt stress for å rekke bussen kl 07.00, rart med det, jeg hadde på en måte pakket alt i kvelden før, men det blir alltid noen småting.

I det vi setter oss på bussen og er klarte til å dra kommer første melding, starten er utsatt med 1 time pga. vind i fjellet. Folk begynner allerede å snakke om avlysning. Vi kjører videre mot Rena i håp om at vinden løyer.

Ved ankomst Rena får vi ikke lov til å kjøre rett til start, men blir pekt inn mot sentrum. Folk begynne å ane avlysning. Og det går ikke mange meterne inn i Rena før beskjeden kommer. Skuffen faller som et tungt lodd i hele bussen. Mange av oss lever i håpet om at speaker på start kan ha forsnakket seg, men så står det på Birken sin hjemmeside, og alle nettaviser. Mye frustrasjon, noen snakker om å gå allikevel, og det ender med at 30 stk fra Lier bussen til Bjørn Myhre bestemmer seg for å gå over på egen risk.

I etterkant tror jeg nok alle i bussen til Bjørn Myhre kunne ha gått over. Vi ville nok brukt litt lenger tid, men etter å ha lest kommentarene til Anders Aukland og andre tror jeg nå det ville vært gjennomførbart. Tung ja, men helt klart mulig.

Turen hjem blir litt mutt og litt preget av galgenhumor.

Jeg merker at jeg er rastløs i kroppen, denne dagen skulle jo virkelig bli et slit, og den store skidagen i 2014. Det ble litt mekking av konfirmasjonskort etter hjemkomsten, men ved 16.00 tiden måtte jeg ut.

Det ble å kline et raskt lag med Univarsalklister på de gamle skia, hive seg i bilen og kjøre til Landfalltjern. Det er rett og slett påskeføre fra Landfalltjern. Veldig vår snø, men det blir fort hardere løyper nærmere Tverken. Innenfor Tverken er løypene knallharde, og faktisk ganske gode sent en lørdag ettermiddag.

Jeg går den raskeste veien til Skimten. Og selvsagt måtte jeg sjekke temperaturen, det medfører at jeg tryner så lang er jeg. Klisteret sitter som lim mot den harde snøen og jeg ligger plask på magen. Det ender med drit vondt i tommelen.. Arg, hvorfor i all verden skulle jeg sjekke tempen?

Fortsetter rundt Tverråsen, nydelig skarpt føre og fine spor. Universalklister sitter som bare det, spikerfeste i de fleste bakker.

Sitter igjen med en veldig god følelse ved ankomst Landfalltjern. Veldig godt at jeg ikke endte foran TV'en resten av denne dagen, men fikk oppleve litt solnedgang på Tverråsen, og faktisk fikk 16km på ski.

Fortsatt mye snø i marka, blir nok flere turer i 2014 før skiene pakkes vekk.

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 16.36 km in 1h:30m:59s using Endomondo.

onsdag 12. mars 2014

Rapport fra smørebua

Det er nå 2 dager igjen til Birken.

Kvelden har gått med til prepping av ski. Jeg tar med to par ski oppover på fredag, ting tar tid. Har faktisk holdt på i 2 timer, med naturlige pauser mellom lagene. (Ikke bra kan vel noen si).

Men følgende har blitt utført på begge par ski (rubb og vanlig):


  • Metting med Swix LF8, varmet inn 3 dager med 10 min avkjøling.
  • Siklet av.
  • 1 lag Swix Maraton HF glider. Varmet inn 2 ganger, 10 min avkjøling.
  • Siklet av i to omganger. Denne glideren er så spør at du må ta første siklingen med gang etter at den er påført, så en ny runde når skien er kald.
  • Børstet med 20 drag både foran og bak på begge par ski. Puh.

Så et tips om å maskere områdene på rubben slik at du ikke får glider i rubbsonen og omvendt. Verdt å huske på ved neste omgang.

Startet ca 18.30, ferdig 20.30. Det skal også sies at jeg rakk å oppgradere lab serveren fra Windows 2012 til Windows 2012 R2 i pause, så ikke bare venting.



I morgen står siste finish på verket med Cera pulver på toppen.



tirsdag 11. mars 2014

Landfalltjern - Skimten

Trening på ski 11.mars 2014

Mulig siste gjennomkjøring før Birken. Nesten +10 grader nede i Drammen i dag, rart å ta frem skia. Men jeg prioriterer ski fremfor noe annet nå, bare 4 dager igjen til Birken på lørdag.

Lavere temperatur på Landfalltjern, bilen visste kun +2, men det var nok mye varmere enn det. Prøvde første rubbeskia, men ga opp de etter ca 30 meter. Null feste. Så bare det ned til bilen igjen, frem med gamle Fischer, klister og det som hører med. Heldigvis lå det litt klister på fra før, gjorde det svært enkelt med å bare putte på litt ektra Swix Universalklister på toppen og håpe på det beste.

Klister satt greit til Tverken, veldig våt snø, og det satt bedre i sporet etter Tverken, men dårligere utenfor (nesten ikke feste). Snøen var også hard som betong etter Tverken, kan minne veldig om Påsken med kalde netter og steinharde løyper tidlig på dagen (eller sent på kvelden som i dag).

Jeg kom ikke lenger enn nesten første nedoverbakken på veien til Tverken før jeg måtte snu.. Hadde glemt å legge frem parkeringskortet. Risikerer ikke bot for en skitur. Dermed ble det noen få ekstra km, og alle de første bakkene på nytt. På tross av dette endte det hele opp med 10.5km/t i snittfart, godkjent. Klarer jeg å holde denne farten på lørdag er jeg innen målet på 5t 30min.

Anders på jobben snakker om under 5 timer, men det tror jeg ikke noe på i 2014. Kanskje i 2015, dersom det blir en bedre vinter. Hadde jeg bare kjøpt rubbeski tidligere..

Smøring feste:
1 lag Swix Universalklister

Glid:
CH4 - har ikke glidet de gamle skia siden tidlig i januar.

Tracking med Endomondo

søndag 9. mars 2014

Bergsjørunden med Jon Halvor

Trening på ski 9. mars 2014.

Det ble tur sammen med Jon Halvor i dag. Selv med minusgrader på lørdag slo varmen til i dag på søndag. Nesten +5 på gradestokken oppe i leiligheten. Dermed ble det duket for nok en runde på rubbeski. Rett og slett knallføre!


Jon smørte med VR75, jeg gikk på rubb. Helt strålende føre for rubb, spikerfeste hele veien. Jeg hadde så godt feste at jeg kunne legge inn en drag opp en liten bakke som Jon Halvor ikke klarte å holde følge. Høy puls på toppen av bakken, men veldig moro. Til Jon Halvors forsvar hadde nok ikke han fullt så godt feste på VR75.
Jeg hadde mye bedre gli i dag, rubbeskia liker nok litt hardere spor enn det som var på fredag. Ganske lik glid som Jon Halvor på denne runden. Vi klarte nesten 11km/t i snitt, og akkurat passe sliten ved ankomst Bergsjø.

Super tur i strålende solskinn, helt påskestemning.

Det skal sies at Tom & Co la et lite press på farta rundt Bergsjø i dag, gutta ville jo tidlig hjem, måtte jo bare stå på litt ekstra rundt. Pål Andre holder fortsatt på rekorden blandt oss gutta på runden, har faktisk vært rundt på under timen... Respekt (men den må jo slåes)
Trikkeskinner og spikerfeste med rubb













Bergsjørunden tracking fra Endomondo

fredag 7. mars 2014

Bergsjørunden og Uværsrunden - på Bergsjø

Trening og tur på ski 7. mars 2014

Andre bursdag på rad sammen med gutta. I fjor i Alpene, i dag på Bergsjø. Det ble langrennski i dag, Bergsjø-runden sammen med Jon Halvor og Bernt-Ole. Etter at vi har ferdig la jeg på en ekstra runde for å få litt lenger tur før Birken. Jeg gikk så Uværsrunden alene.

Det ble veldig sterk vind på slutten, dermed gikk farten veldig ned. Fortsatt storfornøyd med rubbeskia, men jeg ser jo de har merkbart dårligere gli enn Madshus Nanosonic. Bernt-Ole gled fra meg i hver nedoverbakke. Tror jeg bør kontrollmåle de nye rubbeskia en ekstra gang hos Bjørn Myhre. Gli'a burde vært tilnærmet lik Madshus.

Jeg endte opp med klisjeen "is i rubben" mot slutten av Uværsrunden. Måtte stoppe å skrape is, men hadde spikerfeste hele veien.

Det hadde vært moro å sammenliknet farta med vanlige ski. Totalt en veldig fin tur, og en veldig fin dag. Flott å kunne unne seg den luksusen å være på ski på bursdagen sin når det regner i lavlandet.




Endomondo Skiing Workout: was out skiing 18.10 km in 2h:29m:56s using Endomondo.

Birker nærmer, og jeg merker at jeg blir mer og mer gira på å prøve å holde samme fart som i fjor.