lørdag 31. desember 2011

Treningstur Eggevollen-Svarthavna

Det er fortsatt skiføre i Lier, og etter familietur i går, ble det en treningstur i dag.

Det er nå litt mer is i sporet enn i går, og litt kaldere også, så selv etter mer nøye prepping av skia, endte jeg opp med dårligere feste enn i går, arg.. Burde nok valgt VR45..

Men flott tur, deilig å pushe på opp mot Svarthavna.

//Glenn

onsdag 28. desember 2011

Effektiv treningstur Eggevollen-Svarthavna

Eggevollen-Svarthavna 27. des. 2011

Nå er det Lier som gjelder, vel og merke dersom du vil gå på ski. Alle andre steder i Drammensmarka er enten hardt som betong eller så er det nesten ikke snø igjen. De siste dagers mildvær og regn i dag har gjort store innhogg i mengden med snø. Men i går kveld, før regnet kom, fikk en kamerat og jeg en kjempetur fra Eggevollen.

Oppstart ca 15.50 gjorde at det ble noen få km i naturlig lys, før vi måtte tenne hodelykta. Ganske magisk den siste stunden før sola går ned nå sent i desember.

Nå om dagen er det klister som gjelder, og det ble spikerfeste med et tynt lag Rode Multigrade under skia. Det holdt nesten tur-retur, selv om de siste km fra Solvang til Eggevollen ble preget av lite feste, og dermed litt mindre fart.

Snittfart på runden ble 10.9km/t målt på GPS, veldig fornøyd. Nå gjelder det bare å holde farten oppe på litt lenger distanser gjennom vinteren.

Høy puls store deler av turen, det blir nesten som en stor internvall-økt fra Eiksetra til Svarthavna. De slake bakkene fra Solvang og opp til "toppen" er bare helt nydelige med tanke på intervall, selv om det ender med et til to store lange drag. Moro når skia sitter og det er bare å trykke på.

I dag (28.des 2011) har regnet plasket ned store deler av dagen, så nå er det usikkert om det blir noe mer ski før nyttårshelgen. Utsiktene på yr.no ser ikke så ille ut, med mer snø i vente.


Endomondo Skiing Workout: was out skiing 12.99 km in 1h:10m:50s using Endomondo.

søndag 25. desember 2011

Tverken-Skimtrunden-Tverråsen

Treningstur 1.juledag.
Etter mye god mat var det duket for treningstur. Og så lenge det er snø, blir det ski. Føret i marka er ikke så veldig bra nå, men det var brukbart på 1 juledag. Løypene er slitt fra Landfalltjern til Tverken, og skimtrunden er omtrent bare is! Tverråsrunden er bedre, det er Lier som kjører den i år, kanskje de prepper oftere enn Drammen i går?

Det gikk med VR60 under skia, satt stort sett som ei kule, men medførte en trynings pga. lugging. Ikke noe klister riktig ennå.

Bilde er fra Tverråsutsikten, forsatt godt med snø igjen i marka.

Tracking på linken under:
Endomondo Skiing Workout: was out skiing 16.36 km in 1h:44m:03s using Endomondo.

tirsdag 20. desember 2011

Spinning med jobben 20.desember

Ikke så mye info om denne timen. Det ble kjørt en kombinasjon av sykkelfilm og pulsmåling på lerret, veldig bra egentlig. Det å sykle til film var kjempeflott, fikk faktisk litt følelsen av å være ute, selv om sykkelen sto 100% helt stille.

Godt med høy puls og svette på denne timen også, fikk nok tatt enda mer første time. Dette
ble siste trening før julaften, uka før jul er jo alltid hektisk, kjempefornøyd med å få presset inn to treninger, selv om hun der hjemme ikke var så fornøyd med prioriteringen denne dagen.

Neste treningstur håper jeg blir på ski, ute i marka.

//Glenn


mandag 19. desember 2011

Slitsom tur fra Eggevollen etter å ha vært forkjøla noen dager

Litt sen med oppdatering på bloggen denne gangen.


19. des 2011:
Effektiv treningstur fra Eggevollen til Svarthavna, tur-retur. Det ble slitsom etter 4 dager med forkjølelse og feber. Men det gjorde godt, jeg ble ihvertfall ikke verre.

Nydelig føre, litt slitte sport fra Eggevollen til Eikseta, men alt er bedre enn å trene inne eller langs en våt asfaltvei. -6.5 kalde på Eiksetra, og om mulig litt kaldere lenger inn.

Hodelykta fungerte som vanlig knallbra.

Smurte med VR45, litt myk til kulda egentlig, men det fungerte helt topp.

mandag 12. desember 2011

Endelig SNØ! 1time og 46min i lykkerrus på lørdag

Endelig SNØ! 
Solnedgang fra Skimten. Godt for både kropp og sjel!
Jeg fikk en melding fra en kamerat om supre forhold på Skimten fredag ettermiddag! All arbeidslyst ble blåst vekk, og det eneste som jeg klarte å tenke på var "å fytti rakkern, jeg har jo ikke tatt av glidingen fra i våres!!" Litt trangsynt, ja vel, men sånn er det bare. Fredag kveld ble tilbrakt delvis sammen med ungene og taco, og delvis i smøre-rote-boden sammen med gliding og grunnvoks.

Lørdagen.
Bilde fra Skimten lørdag ettermiddag 10.des
Etter å ha nesten tømt lommeboka på skiutstyr til ungene på Bjørn Myhre, bar det rett til skogs. Minstemann på 9år hadde vel egentlig lyst til å være med, men denne turen måtte jeg bare ha alene. Sorry for alle som det gikk utover. (Det ble familietur på søndag...) Turen gikk fra Landfalltjern-Skimten, helt nydelig. En stopp på Skimten for å få med solnedgangen. Og jammen var det ikke kjørt spor rundt Tverråsrunden. Helt perfekt.

Det ble ca 1t og 46min i et stor lykkerus! Jeg ble riktignok forbigått av omtrent alle, men det kan jeg leve med. Det å få noen turer på ski gir en helt annen opplevelse enn 4x4 intervall på rulleski i småregn frem og tilbake mot Solberg Spinneri.

Bildene taler vel for sitt, solned gang på Skimten og sist rest av sola fra Tverråsutsikten.



Skimtvarden
Ca -2 grader hele veien på lørdag. Tørr og fin snø. Litt løsere fra Tverken og innover i marka.














Siste rest av sola fra Tverråsutsikten.

Smøring på turen : 1 lag grunnvoks og 1 lag Swix blå smeltet inn med smørejern. 3 lag VR45 på toppen av dette. Stort sett gode ski hele veien. Kjenner jeg at jeg må øve mye på teknikk denne vinteren også!

Vi sees i marka folkens! Tipper neste tur blir med hodelykt en gang til uka.

Kart over runden under.
Endomondo Skiing Workout: was out skiing 15.64 km in 1h:46m:15s using Endomondo.

tirsdag 6. desember 2011

Spinning med jobben - 45 min med høypuls

Det ble 45 min med skikkelig høypuls i dag, rett etter jobb på nesten tom mage, det merkes. Akkurat nå er jeg veldig sulten...

Kjempebra time, fikk tatt meg ut skikkelig og svettet noe helt sinnsykt. Merker at jeg ikke har kjørt spinning på en stund, men at formen er bedre enn forrige gang på sykkel innvendig (SATS Drammen).

Nytt nå er jo at du får pulsen din opp på skjermen og kan følge med hele tiden, samt at instruktøren henviser til pulssoner, bra!


Merker at det å sykle ut er bedre, du blir rett og slett ikke så svett, slipper at svetten renner ned i øya så det svir!

//Glenn (PS: Venter fortsatt på snøen)

mandag 5. desember 2011

Er dere klare for Hauern?

I påvente av et sinnsykt snøvær har jeg meldt meg på Hauern i dag.
Media snakker om at det kan fort fullt i år, så kjør på.