tirsdag 19. februar 2013

7 x 4 intervall opp til Tverken og rundt Tverråsen

Trening på ski, 19. Feb 2013

7x4 intervall opp til Tverken og rundt Tverråsen. Etter den lille nedturen på søndag var jeg tent på at måtte få til større fart i kveld.

Og i kveld stemte alt! Jeg startet med 15 min oppvarming, kanskje litt over anbefalt pulsnivå..., deretter 2 drag mot Tverken (snudde og kjørte ned mot Steinkjerringa igjen), så ble det videre 5 drag forbi Tverken og rundt Tverråsrunden.

Det ble rett og slett ny snittfart rekord! Jeg har aldri vært over 12km/t i snitt før, og i dag klarte jeg nesten 13km/t i snitt. Rett og slett sinnsykt moro.

Smøring : 1 Lag VR40 og 1 lag VR45. Satt som et skudd, rett og slett spikerfeste. Alle de bakkene jeg slet med fiskebein på søndag, spratt jeg opp i kveld. Det skal sies at det nok lå litt rester av både VR40, VR45, VR50 og VR55N under fra søndag, men i alt i alt ble nok dette en perfekt blanding for i kveld.

Snittfart på 12.8km/t :-) Det ble mye høy puls også, men det var jo meningen. Denne farten på Birken hadde vært fint.


Endomondo Skiing Workout: was out skiing 16.13 km in 1h:15m:38s using Endomondo.

Oppsummering trening uke 7 2013

Jeg har ikke klart å oppdatere bloggen den siste uken. Det har blitt trening både på ski og spinning, men lite med skriving. Jeg har oppdatert Endomondo med noen korte kommentarer, ofte blir det enklere når det er en begrensning på hvor langt det er mulig å skrive. Men her kommer altså en liten oppsummering.

Siden forrige oppdatering har det blitt 4 turer som går under kategorien trening.

Lørdag 9. Feb 2013.
Denne dagen var det jo knallfint vær. Jeg endte med å være potte sur fordi jeg kom meg på ski, enda jeg hadde avtalt langtur med Bernt-Ole på søndagen. Utpå ettermiddagen endte jeg allikevel ut på ski...Var det verdt det, usikkert. Men skyfri himmel over Drammensmarka er flott, og bør oppleves så mange ganger som mulig. Smøring, mener jeg prøvde meg med blå extra, bakglatt.  La litt VR55N i tråkket på Tverken, ble bedre, med lugget litt. Burde nok prøvd VR45 i stedet.

http://www.endomondo.com/workouts/157840381/1455345

Søndag 10. Feb 2013.
Glitre. Endelig. Skia glidet kvelden før, nesten like nøye som renn... Det er jo en god øvelse det og. God glid på skia er jo viktig.

Vi startet friskt fra Landfalltjern ca 11.00. Nypreppa og knallfine spor oppover mot Tverken. Og faktisk like bra spor i Lier også, helt til vi kom til Svarthavna og skulle starte på den etappen jeg ikke har gått på mange år. For etter en lang stund dro jeg kjensel på en eller annet tur vi har hatt på vinterleir med Hill Sing. Den gangen var også Glitre det store målet i vinterferien. Men tviler faktisk på om vi kom så langt, men at det kanskje var Langvannet vi gikk til, og at vi tok via Ulevann hjem igjen?

Tilbake til sporene..., de var ikke veldig mye å rope hurra for etter Svarthavna. Det var komme sikkert 4-5cm med nysnø natt til søndag, og Nedre Eiker hadde ikke fått ut tråkkemaskinen denne dagen. Og det blir definitivt ikke samme flyten når du når det ligger noen cm nysnø i sporet.

Selve Glitre ble vel egentlig er stor skuffelse. Vi kjørte ned en lang bakke, og der endte skiløypa rett en i skogsbilvei. Krysset heter Borvika. Du ser bare veien og en haug med trær. Det ble å si "jepp, da har vi vært på Glitre i år". Jeg hadde ventet med en slags utkikkspost der jeg kunne se ut over hele vannet, få et flott bilde eller noe. Det ble å gå opp igjen samme vei, kanskje like greit, fikk varmen tilbake igjen :-)

Resten av turen ble noen slitsomme mil... I alt ble det en veldig slitsom tur, rødvin kvelden før er ikke god oppladning for mål om 4mil på ski dagen etter. GPS'en har logget ca 36km, men det føles mye lenger. Det var deilig å snu ved Ulevann, og vite at nå bar det rette veien mot Åssiden igjen. Kikker du nøye på kartet fra Endomondo har nok telefonen vært uten GPS forbindelse en stund langt inne i marka, det bare en rett strek over Langvannet.
Ikke så fint vær på søndag, fra Vranglevollen

Smøring : 3 lag VR40, 2 lag V30 Blå, 1 lag VR45 i tråkket. Gode ski helt til Svarthavna, etter ble det så som så.

I alt en slitsom og fin tur. Det er rare er kanskje at Hauern føles kortere men er lenger...

http://www.endomondo.com/workouts/158037087/1455345

Onsdag 13. feb 2013
Det skulle bli en hard økt etter inspirasjon fra bladet Birkebeiner. Tanken var litt oppvarming og deretter 45min i rennfart. Men jeg lurer på om jeg begynner å miste grepet på å smøre ski?? Jeg endte faktisk opp med delvis bakglatte ski i denne kvelden... La 2 lag VR45 under, og det skulle jo bite bra i henhold til temperatur. Jeg legger litt i at sporene begynner å bli noe glatte.. Pulsklokka er på rep, så om det ble høy nok puls er litt uvisst, men allikevel fornøyd med snittfart. Snittfart på 10.5 km/t er nesten farta fra Hauern. Jeg har ikke klart Hauern fart etter Hauern, så det må skje noe spesielt med kroppen i det jeg får startnr på brystet.

http://www.endomondo.com/workouts/158894653/1455345

Søndag 17. Feb 2013
Delvis langtur med bakglatte ski...

Planen var en god langtur, med pause på Solvang med skolebrød og kakao. Pause på Solvang ble det, men skikkelig langtur ble det jo ikke. Jeg mistet (igjen) litt motivasjonen pga. føre. Skia fungerte helt knall fra toppen av Aron og opp til Kamstrupen, delvis bort til Eikerdelet, men etter det var det jammen slutt. Det ble nesten 15km med bakglatt. La noen tynne lag VR55, men det hjalp nesten ikke. Turte ikke å legge på VR60, det hadde nok endt i full bråttstopp i første bakke med fiskebein.

Smøring: 2 Lag VR45, 1 lag VR50 i tråkket. La to nye tynne lag VR55 på Tverken, funka dårlig.


Endomondo Skiing Workout: was out skiing 23.31 km in 2h:37m:07s using Endomondo.

tirsdag 5. februar 2013

Tildels rolig tur med Jon Halvor - fra toppen av Aron

Trening på ski 05. feb 2013

Hauern er unnagjort, neste skirenn er Birken. Jeg merker det fortsatt litt i beina etter Hauern, burde kanskje vært ute en ørliten tur på mandag, men det fikk jeg ikke til.

Turen i dag ble faktisk nesten 2 mil, og det på en vanlig ukedag, veldig fornøyd med det. Vi gikk Aron - Skimten - Svarthavna - Vrangen - Kampstrupen - Aron. Planen for kvelden var Storsteinsfjell, men der var det ikke kjørt løyper. Gjorde helomvending på i krysset mot Storsteinsfjell og kjørte ned mot Solvang.


Det ble en helt nydelig tur, godt lys fra byen gjorde det mulig å gå nesten til Skimten uten lys. Jeg ble litt for energi etter stakepartiet på Kamstrupen (mot termometerkrysset), ser på pulsgrafen at det gikk både tregt og at pulsen ble høy. Burde kanskje hatt med noe annet enn vann?

Men totalt, en kjempetur. Vi kjørte ned Aron denne kvelden, helt topp det også, men merker det godt i beina :-)

Smøring:
2 Lag VR45, satt tildels bra. Kunne nok ha ørlite VR50 i tråkket.

Glider : ikke gjort noe siden Hauern.

Ser ut som nesten trening blir spinning med jobben, men det er jo godt for kondisen...


Endomondo Skiing Workout: was out skiing 17.82 km in 1h:51m:30s using Endomondo.

søndag 3. februar 2013

Hauern på under 4timer

Hauern 2013.
Det hele startet vel egentlig i går, eller kanskje sent fredagen. Hva i all verden skal jeg putte under skia av glider før Hauern?

Jeg er jo som Ståle-krapyl (og kanskje verre),  og siden det var tilbud på HF6 på XXL endte jeg med å kjøpe en boks der. Det var jo spådd litt sliten snø, og relativt kaldt hele lørdagen. Leste på Gunnar sine anbefalinger på fredag kveld, og lørdag morgen. Der stor det jo HF7.. Hva i all verden gjør jeg da? Ringte Bjørn Myhre, og de sa greit at jeg kunne fint bruke HF6, puh.. Nervene i behold.

Så midt opp i det hele var det ridestevne med Solveig, sprang med 90cm høyde og en haug med hester og styr. Tankene min var jo mer på glider og feste, men det fikk så være. Heldigvis var stevne ferdig ca 13.00, og i ren desperasjon tok jeg turen opp til Bjørn Myhre, best å prate med gutta "live" for å få et bedre inntrykk. Og ikke nok med det, de hadde jo skrevet noe om en ny VR smøring fra Swix. VR55N... Har noen hørt om den? Neppe! Men jeg går ikke konkurs av ca 100,- og tenkte at den boksen MÅ jeg bare ha! Puh, feste reddet.

Så bar det hjem til smørebua, legge på nevnte lag glider som både Gunnar og Bjørn Myhre snakket om. Ble vel ikke helt rolig for å ha ikke ha HF7, bare HF6, men lot det stå sin prøve, jeg hadde jo VR55N! Lykke!

Jeg måtte Tore, Pernilla, og Per Olav ca 08.30 ved Tinghuset, tok bussen ut til Kanada og gjorde oss klare. Alt greit. Dette hadde jeg gjort før, så energidrikk og matpakke på bussen er blitt rutine.

Vi startet fra parkeringen (Kanada) litt før start og fikk en følelse av føre og spora.. Det glapp litt, gjorde det ikke? Skulle vi legge på nervelaget, eller la det være? Og her kommer superboksen inn. For opp av drikkebelte trikset jeg opp min boks VR55N!! Og det tok ikke lange tiden før flere ble nervøse og spurte, hva legger dere under nå?? Litt fiolett svarte vi tørt. En ukjent mann med frykt i blikket spurte om ikke han også kunne få låne, og jeg hadde ikke hjerte til å si "har du ikke kjøpt VR55N, det sto på klart at var et triks".

Smurningen gjorde susen ingen tvil om det, for i bakkene opp til Nykjua hadde jeg mer eller mindre spikerfeste, og uten at det gikk utover gliden. Helt nydelig. Men alt skal ikke gå på skinner, pulsklokka fant ikke pulsbelte ved start, surra med GPS'en og bare rot, så noe pulsmåling jeg har ikke.

Endte opp med god glid ned til Saga som vanlig, og kanskje enda bedre i bakkene etter Saga også. Jeg kjørte faktisk forbi Bent-Håkon uten å skjønne det. Han tok meg igjen senere...

Alt gikk veldig greit til Tverken, jeg hadde vel ikke den helt store følelsen på god tid, men fortsatte så fort som mulig. Ved Tverken var det heldigvis litt skikkelig energidrikk og ikke bare varm sagt, kyla innpå en gel, og satte kursen mot Eikerdelet. Bakglatt! Etter ca 30km i sporet var nok VR55N borte fra mine ski, og jeg hadde nok bare VR45 kombinert med VR40 igjen. Og såpass mildt som på Tverken ble det bakglatt. Det ble å bare bite tenna sammen, presse litt ekstra ned i snøen og tenke at dette er kjente trakter og snart er det mål.

I de første nedoverbakkene fra Eikerdelet kjente jeg at dette kan bli heftig ned fra Landfallhytta. Beina nesten låste seg ved første forsøk på å ploge, så det ble det minimalt av. Kanskje like greit.

Jeg så en rygg på en litt større kar enn meg, og hadde nok et håp at han skal jeg klare å ta igjen før mål, men den gang ei, han var seig som bare det, og hver gang jeg nærmet meg, dro han fra på flata og i oppoverbakkene. Arg.

Vel i mål på 3:54.57! Helt nydelig å komme under 4 timer.

Smøring i dag.
Glider:
1 Lag LF8, varmet inn tre ganger, siklet av.
2 Lag LF6, varmet inn 2 ganger, siklet og børstet hvert lag.
1 Lag HF6, siklet og børstet.

Feste:
1 Lag Swix VG30 grunnvoks
3 Lag VR40
2 Lag VR45
1 kort lag VR55N

//Glenn

Endomondo Skiing Workout: was out skiing 43.32 km in 3h:56m:37s using Endomondo.

fredag 1. februar 2013

Snart klar for Hauern

Foreløpig tips vedr. glider fra meg.

Jeg følger tipset fra Bjørn Myhre


  1. Mette skia først med LF8 (eller CH8), varme inn 3 ganger, avkjøle, og sikle av.
  2. 1 Lag HF6 hardere voks under som slitelag. Avkjøle og sikle av. Her kan sikkert LF6 like greit brukes.
  3. 1 Lag LF7 som det siste laget. Sikle av, børste. Vurderer å skaffe til veie en HF7 boks, men usikker.
Se også http://drammensmarka.blogspot.no/, Gunnar pleier å treffe veldig bra med både glider og feste. Men han har nok litt bedre teknikk enn meg, med et bedre fraspark og trenger ikke så bra feste. Jeg holder nok en knapp på Blå Extra i tråkket, men det er ikke bestemt ennå.

//Glenn