onsdag 22. desember 2010

Tur i snøværet på søndag

Når dette skrives er det 87 dager til Birken 2011 på ski....

Turen på søndag ble egentlig ikke så morsom. Det hadde kommet mengder med nysnø i Drammen og marka, noe som gjorde smøring og gli ganske så håpløst. Det å skikkelig feste på slikt føre skulle jeg gjerne ha lært meg..., både teknisk på ski og i "smørebua".
Det snødde skikkelig under hele turen også, måtte stoppe på Tverken for å legge under et lag ekstra med VR40, pluss stoppe på toppen av juvet før Skimten for å ta på briller og buff! Fikk faktisk litt vibber om Birken på sykkel 2010, og det var jo ikke bare morsomt.

Det ble ca 13 km på hele runden denne søndagen, og ikke så veldig god tid egentlig.

Nå håper jeg på litt midlere vær, det ble målt -23 grader i Drammen i dag tidlig, og det er altfor kaldt for intens trening på ski.

Vi sees i marka.

//Glenn

torsdag 16. desember 2010

Ny personlig rekord i 800 meter'n og flott runde fra Landfalltjern til Skimten i går kveld

Det blir mye ski om dagen...
Kanskje litt for mye sett i noens øyne, og helt passe sett med mine øyne...

Tirsdag var jeg egentlig ikke veldig klar for ski, etter at konsert med sønnen min av avlyst, og vi havnet en times tid på Gulskogensenteret i stedet. Men jeg fikk tatt meg sammen, smurt skia og gikk opp til Aron og 800 meter'n (som egentlig er 2.9 km en vei). Jeg hadde fått et hint fra en kollega at det var mulig å gå tur-retur Aron-Solberg-Aron på ca 25min, noe jeg ikke trodde så veldig mye på. Sist hadde jeg peset meg bort en vei på 25 min, og synes jo at det var ganske greit. Men nå ville jeg altså prøve igjen, er det mulig?

Og JA, det er mulig i høyeste grad. Og det hjelper når det finnes andre i løypa som peser deg litt av gårde, du merker at de ligger der bak, og egentlig bare vil fordi. Sånn opplevde jeg det på tirsdag, jeg kom av gårde først, men vedkommende (en dame)  kom raskt etter, og i den bratteste bakken på veien mot Solberg gikk dama fordi. Men på slettene mot Solberg klarte jeg heldigvis å ta henne igjen, stake fordi, og havnet ved enden av løypa (før brua). Tok en rask pust i bakken, og la på vei tilbake igjen. Jeg slo ikke min kollega på 25 min, men endte opp med ca 30 min tur-retur. Veldig fornøyd. Det gikk ikke så fort på runde 2, måtte stoppe å legge på litt mer smøring på vei bort til Solberg, men det blir jo en dårlig unnskyldning oppe i det hele.

800 meter'n er grei som trening når man har dårlig tid, men ikke veldig spennende...

I går kveld (onsdag 15.12) fikk en kamerat & jeg flott tur med hodelykt.
Turen gikk fra Landfalltjern via Landfallhytta, Tverken, Skimten, Skimtrunden og ned til Landfalltjern igjen. GPS'en målte ca 13km.
Det er så mye bedre å gå to stykker, spesielt med kamerater man kjenner godt, fordi det er lettere å avpasse tempo. Det blir ikke noe show-off (nå skal jeg vise hvor sprek jeg har blitt faktor).

Løypene begynner å bli noe slitt, spesielt den vanlige veien ned mot Landfalltjern. Inn mot Skimten er det fortsatt flotte forhold, og i går kveld ca 21.40 var det nydelige -7 grader.

Jeg har smurt med blå ekstra V40 alle dagene, fungerer helt greit. Men det slites noe fort vekk under skia når det mye is i løypene.

Vi sees i marka.

torsdag 9. desember 2010

Landfalltjern - Skimten tur-retur på 1:08

Treningstur torsdag kveld, bråbestemt etter en vill handletur på Bjørn Myhre. (Mer om det en annen gang)

Det er ikke veldig mange ute i løypa når du går litt før kl. 21.00 fra Lundeplassen ved Landfalltjern, men noen flere enn forrige gang. Denne gangen ble jeg også tatt igjen av en kar ved Tverken, som bare hilste og forsvant inn i mørket. Jeg møtte'n igjen på Skimten, men da hadde nok han tatt en litt lengre rundt enn meg.

Skia fungerte veldig bra i kveld, tok raskt av all gammel smøring hjemme, la på 3 tynne lag V40, og ut på tur.

Flotte forhold i marka nå! Og merkelig å være på Skimten ca 21.30-21.40 på kvelden, midt i uka. Men det blir nok ikke siste gang denne vinteren.

Kom dere ut i marka folkens. Det er bare å sende SMS eller lign, jeg hiver meg med så sant jeg får en anledning.

Glenn

tirsdag 7. desember 2010

Det blir hardt!

Vel, første litt lengre tur på ski i sesongen 2010/2011. Ungene ville i slalombakken og kona ikke helt i form, så da bar det i ut i naturen.

Det er nydelig forhold i marka nå. Nesten trikkeskinner fra Lundplassen og inn til Skimten.


Men Birken på ski blir hardt! Det er det ingen tvil om. Jeg lå i sone 5 på pulsklokka 90% av turen, og det vil jo si puls over 170 i store deler av turen. Jeg merker at så fort jeg begynner å gå litt raskere enn gangfart, ja da spretter pulsen opp.
Det ble ca 16km denne dagen, men med så fine forhold som det er nå, er det jo bare kos egentlig. 
Men dette med langrenn er som sykkel, fryktelig moro, men det tar jo så mye tid!

Tverråsutsikten. Helt nydelig!

Vi sees i marka folkens :-)

Bilde er fra Tverråsursikten. Helt nydelig denne søndagen, ca -7 grader.

Smurte med blå ekstra med tynt lag VR40 under.
Posted by Picasa

tirsdag 30. november 2010

Desperat treningstur i kulda

Med minus 15 på gradestokken hjemme, og klokka som tikker over 20.00 ender det med en desperat treningstur på ski i kulda.

Skia blir smurt med VR30 (-7 til -20), 3 tynne lag, hjemme i varmen.
2 lag ull på hele kroppen, på med skibukse og jakka, og skia og mer i bilen.
Det bærer opp til Landfjalltjern.... -17 nedover Rosenkranzgata..., -18 oppover mot Landfalltjern.
-19 i bilen når jeg parker på Lundeplassen, men lufta er bedre er oppe. Ikke så surt som hjemme.
Fram med hodelykt, snakker tilfeldigvis med en annen kar som kommer fra tur, ikke veldig mange i ute i kveld, føre er trått, du må jobbe for moro'a sier han. Jaja, tenker jeg, det er vel litt av poenget med å trene, man skal jo jobbe. Så trå ski bekymrer meg mindre.

Igjen, hodelykta svarer til forventningene. Det er som å ha NSB sitt store fjernlys på hode. Alt blir hvitt, skikkelig hvit, og det er bare å pese innover.
30 min senere er jeg på Tverken, skikkelig svett og sliten, men nå god og varm. Jeg så nysset av to andre på turen, men det var det hele. Jeg vurderer Skimten, men synes ikke det så hyggelig mutters alene på Tverken i -19, så jeg vender kursen ned mot Lundplassen igjen.
Fremme med bilen ca 21.47, ca 15 min Tverken og ned. Dette blir jo helt ca målinger, turen ble gjennomført uten pulsklokke eller GPS. Men jeg er fornøyd, det ble en rask tur i kulda, og det var jo poenget i kveld.

Vi sees i mørket gutter, hodelykt er moro!!

onsdag 17. november 2010

Første skitur høsten 2010!

Endelig!
Noe som ligner på trening igjen. Det har vært mer eller mindre totalt stille på denne fronten siden Birken på sykkel, og det var godt å komme seg ut en tur på ski.

Ski dere, ski, endelig.
Det er veldig bra forhold v/Eiksetra i Lier til å være så tidlig på vinteren. Fikk en fin tur fra Eggevollen til Svarthavna (og tilbake igjen) igjen kveld. -17 grader ved Eiksetra på vei hjem, ganske så uvant, og det kom raskt noen friske minner fra vinteren 2009/2010 ved Solobua på Blefjell i -17.

Nydelig løyper fra Eiksetra og inn til Svarthavna. Her er det ikke noe lys, men med kraftig hodelykt blir det jo helt knall. Dette var også første skitur med skikkelig hodelykt, og det frister til gjentakelse.

Ikke målt noe puls eller lign på denne turen, men jeg ser jo behovet for en GPS basert pulsklokke. Det er ikke så lett å få inntrykk av antall km gått og til hvilken puls i mørket på ski, som en fin sommerkveld på sykkel.

Det er også en annen blog dere bør følge:
drammensmarka.blogspot.com

Glenn