torsdag 26. desember 2013

Sone 2 tur til Tvekren - opp Blåstein

Trening barmark, 26. des 2013

Etter å sittet inne i hele går, måtte jeg bare ut i dag. Spurte Bernt-Ole om det passet med en ny tur på sykkel, men han var på jobb. Dermed ble det beina. Opp ved siden av Kjøsterudjuvet er det sikkert bare is, så det ble skrinlagt ganske så fort. Planen var også en litt lenger økt, og hva i all verden finner jeg på da. 20 runder på Matrinsløkka med klister frista heller ikke. Det ble rett og slett et forsøk på samme turen som Bernt-Ole og jeg har snakket om å sykle i hele år. Opp Blåstein og videre til Tverken.

Startet i friskt mot med joggesko og veldig spent på hvor mye is det kunne være inne på skogen. Tenkte jo at mye måtte ha smeltet og rent vekk der oppe etter alt regnet på julaften. Men tydeligvis spiller de få gradene med forskjellig temperatur veldig inn. Jo lenger opp i Blåstein jeg kom, jo mer is. Jeg møtte en av søstrene til Holtet et stykke opp i Blåstein, ble vel egentlig advart, men fortsatte.

Dette møtte meg i det jeg kom opp på toppen av Blåstein. Det var bare å komme seg ut på veien mot Landfalltjern, der var det strødd. Men det ble ikke noe bedre oppover mot Tveken, egentlig bare verre. Det er helt håpløst uten piggsko opp til Tverken i disse dager. Det er slik blank is hele veien opp, løpe er det bare å glemme. Det ble å gå så fort som mulig å kantene.

Faktisk traff jeg en på sykkel like etter første bakken fra Landfalltjern, med piggdekk på isen. Men mente det gikk greit å sykle, men vanskelig i dumpene.

Landfalltjern 26. des 2013






Stien nedover mot Aron er bedre et godt stykke. Det er ikke så mange som har gått den veien. Men brått kommer du til et skille der temperaturen har gitt regn istedet for sludd i de siste dagene. Måtte bare sette ned tempoet til gangtempo igjen, og rett og slett bare å i lyngen ved siden av all isen.

Småjogg ned Aron.

Merker godt at jeg ikke har hatt så lange økter på lenge, blir nok noe støl i morgen.


Ikke mye snø å spore, mulig mindre
holke og blåis innover.

Sone 2 tur til Tverken, se tracking via Endomondo

tirsdag 3. desember 2013

Opp ved siden av Kjøsterudjuvet - ned Aron

Trening barmark, 3. des 2013

Som vanlig på tirsdager, opp ved siden av Kjøsterudjuvet, mål på Gamledammen. Jon Halvor la i vei i god fart oppover i dag. Som vanlig hadde jeg tru'a på at dette skulle gå bra, men stien er bratt..

Jon Halvor hadde tydeligvis fått blod på tann siden vi klarte nesten 1 min raskere tid forrige enn tidligere, så i dag skulle vi slå rekord. Det var jeg ikke forberedt i det hele tatt. Han la i vei i god steam oppover, og startet også å løpe mye tidligere enn normalt i løpepartiet av løypa oppover. Hos meg gikk pulsen opp i 93% av maks, og løping ble umulig.

Vel, vi havnet på toppen med ca 30 sek svakere tid enn forrige tirsdag. Irriterende. Kan jo bare tenke meg hva som skjer om en uke. Blir støl i beina i morgen.

Endomondo Walking Workout: was out walking 5.19 km in 1h:06m:40s using Endomondo.

søndag 1. desember 2013

Pyramideintervall i 800m - med staver

Trening 1. des 2013

Fortsatt ingen snø, og mildt også. Normalt pleier jeg å få til en lengre stitur på lørdag eller søndag, men denne helgen ble det ikke mulig. Men en tur i 800m tar normalt bare en time, og det klarte jeg å skvise inn denne søndagen.

Litt tyngre i kroppen enn normalt, og jeg trodde første drag skulle være kun 1 min... Tok helt feil der gitt, dragene startet på 3 min lengde. Tipper jeg lagde dette programmet til enten ski eller sykkel. Vel, holdt ut nesten alle drag.

God og effektiv økt. Lengter etter snøen nå.

Endomondo Running Workout: was out running 6.43 km in 55m:12s using Endomondo.