torsdag 18. desember 2014

Oppstart på sesongen 2014/2015

Trening barmark oktober/november 2014

Sommeren er over, på tide å finne frem joggeskoa, staver med rulleskipigger, hodelykt, skihansker og lue. Det blir litt sykling også, oppdateringer om det skjer fortrinnsvis på Facebook og Endomondo.

I høst har jeg kommet i gang seint, jeg har syklet så lenge som mulig, men nå er det nesten umulig å sykle på vanlig sykkel uten piggdekk. Og piggdekk har jeg ikke kjøpt..

Opplegget i høst har blitt litt redusert grunnet både oppussing, kurs, TechEd og forkjølelse (gutter blir syke av sånt). Noen dårligere unnskyldninger, andre mer "innafor". Jeg kunne brukt trimrommet på hotellet i Barcelona, men slik ble det ikke.

Men nå er jeg i gang. Jeg har ikke gått på rulleski i år, selv om stavene er pigget om. Det med rulleski er litt vanskelig. Jeg tror du må like det (kanskje på bekostning av sykling som sommeren), og dermed bruke rulleskia ganske så mye. Jeg har ikke helt funnet koden med rulleski, og dermed blir det lite brukt. Siden sykkel tar mer og mer av, og jeg helst ønsker å sykle helt til skiløypene ligger klare, blir rulleskia nedprioritert. Bare det å bremse må jo læres på nytt hver høst.

Dermed er vi over på beina. Og som i fjor er favorittene opp ved siden av Kjøsterudjuvet sammen med Jon Halvor eller opp Aron alene. Gjerne med staver opp Aron.


Øktene opp Aron blir kombinert løping og rask gange. Jeg prøver meg på 4x4 intervall, men jeg merker at dragtid på 4 min med staver oppover bratt bakke er nesten umulig. I år har jeg kortet ned dragene til 2 min, noe som gjør at jeg stort sett klarer å holde de 2 min. Det gir faktisk bedre selvfølelse også. Om det er mer effektivt er jeg ikke sikker på.

I skrivende stund er det faktisk komme snø på Martinsløkka, og lier-ski.com bekrefter at det er nå 700m med snø og flotte forhold. Anbefalt i kveld er VR50. Jeg har ikke vært ute og testet, men det skal skje snarlig. På lørdag er det skirenn der, men søndag... Hm..

Jeg synes formen er generelt dårligere i år enn foregående år. Dette kommer av manglende skiføre, kjenner at jeg mister litt motivasjon til å løpe og gå med joggesko. Det blir spennende å se hvor mye ski det blir i vinter, er jo påmeldt Birken i 2015, og den skal gjennomføres!